Gå till innehållet

Yleisiä huomioita ja ideoita suunnittelualueeseen liittyen

Pratbubbla 22
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Päivitys 22.11.2022: Liitetiedostoihin lisätty 9.11. pidetyn asukaskävelyn tiivistelmä.

Basuppgifter

Avslutat: 30.11.2022

Bilagor

Ilmianna

Kaitaan viheralueiden konsepti

Plats för profilbild

asukas
7. november 2022 klockan 11.35.59

Pyöräily- ja kävelyreittejä on turha enää lisätä tälle alueelle. Alueella on jo hyvät reitit jotka palvelevat
kaikkia. Rahaa on turha laittaa uusiin kun vanhojakaan ei pidetä kunnossa. Mielummin ylläpidetään talvikunnossa-
pitoa sekä riittävää valaistusta jo olemassa olevilla alueilla. Alueelle olisi kiva saada kuntoilupaikka, esim. IIvisniemen
hiekkakentän läheisyyteen.

Plats för profilbild

samaa mieltä
14. november 2022 klockan 14.43.03

Olen samaa mieltä. Baanalinjaus ei ole järkevä. Tämä ei ole pikapyöräilijöille sopivaa aluetta, vaan pikapyöräilijät Kaitaantien varteen. josta pääsy myös metrolle. Ei työmatkapyöräilijät halua kiertää täältä ja baana täällä lapsille turvallisuusriski. Lisäksi tuhoaisi lisää viheraluetta ja valaistuna tärkeät ekologiset yhteydet, sekä toisi lisää meluhaittoja laittomien mopoilijoiden myötä.


Täydellinen sellaisenaan

Plats för profilbild

Paikallinen
7. november 2022 klockan 20.25.06

Toivon, että luonnon monimuotoisuutta ei pilata tällä alueella. Juuri nuo luonnonvaraiset pajukot ja metsäalueet monine lintuineen ovat tämän alueen rikkaus.


Valaistus Hyljepuiston kevarille

Plats för profilbild

Koululainen
8. november 2022 klockan 8.26.04

Hyljepuiston läpi, Iivisniemen koululta länteen kohti Iivisniemenreittiä, kulkevalta kevarilta puuttuu katuvalaistus. Laitetaan siihen muutama katuvalaisin, niin sitten meidän alue on täydellinen. Eikä pelota koulumatka pimeänä syysaamuna niin paljoa.


Hyvä nyt

Plats för profilbild

Iikkarilainen
8. november 2022 klockan 10.47.16

Nykyiset metsä- ja viheralueet eivät kaipaa hallintaa tai siistimistä. Kevyen liikenteen reittejä on myös aivan riittävästi eikä missään tapauksessa niitä kaivata nykyisten metsäalueiden läpi.


Iivisniemi

Plats för profilbild

Pilvi
8. november 2022 klockan 12.26.51

Toivottavasti kaikki kävelytiet kunnostetaan ja valaistaan. Lisäksi Iivisniemen lähimetsä Iivisniemenaukio 4:n vieressä kaipaa selkeitä pieniä polkuja metsän siimekseen että sille metsälle tulisi enemmän käyttöä. Iivisniemenpellolle selkeä käyttötarkoitus mutta ei lasten leikkipuistoja, niitä on jo alueella tarpeeksi. Hiekkakentän tilalle kauniita kukkaketoja, picnic-/auringonottopaikkoja, kuntosalilaitteita, yhden korin koriskenttä tai pieni frisbeegolf-rata. Ei mitään sellaisia mihin juopottelijat kerääntyy. Rantaraitti on mahtava paikka. Toivottavasti uimarannasta tehtäisiin sellainen että sielläkin voisi joskus käydä.


Luonnon säilyttäminen tulisi ottaa huomioon alueen kehittämisessä

Plats för profilbild

Paikallinen asukas
8. november 2022 klockan 16.29.33

Valaistusta tulisi lisätä osalle lenkkipoluista, joista se uupuu kokonaan. Luonnon monimuotoisuutta ja pieniä metsäalueita tulisi suojella, sillä ne ovat tunnusomainen osa Iivisniemeä. Vehreyden runsaus on lisäksi osa alueen viihtyisyyttä ja siten alueen arvoa. Myös metron läheisyydessä luonnonomaisuutta tulisi pyrkiä säilyttämään. Alueen luontomaisuutta ja viihtyvyyttä voidaan korostaa tuomalla erilaisia liikkumiseen ja luonnosta nauttimiseen kannustavia ja hyvinvointia tukevia virikkeitä esim. pystyttämällä ulkosali ja lisäämällä roskisten määrää suosituimmilla reiteillä.


Suunnitelma jossakin?

Plats för profilbild

Heikki
9. november 2022 klockan 13.16.17

Nykyisiin metsäalueisiin ei tarvita lisää polkuja, niitä on aivan riittävästi.

Onko jossakin kuvausta aiotuista muutoksista?

Asukaskävelyyn ilmeisesti ei haluttu arkipäivänä työssäkäyviä henkilöitä, kun järjestetään arkena 13-15.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. november 2022 klockan 8.31.12

Meillä ei vielä ole esiteltävää aineistoa. Projektiryhmä on vasta tutustumassa lähtöaineistoihin johon eilisen asukaskävelyn palaute ja nämä kommentit myös luetaan.

Ensimmäinen konseptisuunnitelmaluonnos julkaistaan vuodenvaihteessa. Luonnokseen kerätään kommentteja karttakyselyn avulla. Valmis konseptisuunnitelma julkaistaan keväällä.

Pahoittelemme asukaskävelyn ajankohtaa. Ikävä kyllä tähän vuodenaikaan tulee pimeää niin aikaisin, että päädyimme järjestämään asukaskävelyn iltapäivällä. Kommentteja ja havaintoja voi esittää täällä otakantaa.fi sivuilla koko hankkeen ajan.

Terveisin,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki


Mikä konsepti?

Plats för profilbild

Iivisnäs
10. november 2022 klockan 0.10.41

Nykyisten kevyen liikenteen väylien valaistuksen kuntoon laittaminen. Ei lisää väyliä.

Kunnon ulkokuntosali/-liikuntapaikka sekä muita ulkoliikuntapaikkoja, kuten koriskenttä aikuisten ja lasten koreilla, frisbeegolfrata, "futiskaukalo" jne.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. november 2022 klockan 8.36.03

Konseptilla viitataan aiesuunnitelmaan. Nyt pohditaan siis karkealla tasolla sitä, mihin eri toiminnot viheralueella sijoittuvat. Lisäksi tarkastellaan maanalla sijaitsevien putkien ja johtojen kunnostustarvetta sekä lukuisia muita asioita.

Konseptisuunnitelmassa nämä kaikki sovitetaan yhteen niin, että tulevissa suunnitteluhankkeissa on helpompi varmistaa toimiva kokonaisuus.

Terveisin,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki


Liito-oravia

Plats för profilbild

Oravainen
10. november 2022 klockan 7.33.58

Hannusjärven metsissä asustaa liito-oravia. Toivon että heidän kotinsa säilyvät tulevaisuudessakin.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. november 2022 klockan 8.37.59

Hannusjärven alue ei kuulu tämän konseptisuunnitelman suunnittelualueeseen.

Liito-oravia on toki myös suunnittelualueella ja niiden elinympäristön säilyttäminen on tärkeä lähtökohta suunnittelutyölle.

Terveisin,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki


Töyssyjä kiitos

Plats för profilbild

Bumby bumbers
10. november 2022 klockan 10.26.57

Kaitaantie soukasta iivisniemeen on kuuluisa suhauspätkä niin kaitaan perukoille kotiinsa kiirehtivälle toimitusjohtajasektorille kuin viritetylle mopokolonnalle. Vauhdit on välillä ihan älyttömiä, ja edes suojatiet eivät takaa turvallista tienylitystä. Töyssyjä koko matkalta, kiitos. Myös alueen eläimet peuroista pupuihin kiittää, jopa koiria jäänyt auton alle tuossa surullisin seurauksin, sekä pari vuotta sitten pieni lapsi.

Viheralueet on hyvät juuri noin. Kaikkea ei tarvitse aina kehittää, valaista ja metsää hiekoittaa jotta jalka kulkisi paremmin. Luonnolle tilaa kiitos


Aitoa luontoa

Plats för profilbild

IIKKARI
14. november 2022 klockan 14.56.41

Olen samaa mieltä kuin suurin osa edellä kommentteja jättäneet. Aitoa alkuperäistä luontoa, ei tarvita pyöräteitä eikä lisää edes polkuja. Jokunen kuntolaite ja frisbeegolf-teline voi olla ok ja sateensuoja nuorisolle, ettei tarvitse leikkivälineitä kovertaa. Siinä olen eri mieltä että minusta ei pitäisi valaista liikaa edes koulupolkuja, jos siinä luontoyhteys, häiritsee mm. niitä liito-oravia ja suojaa hakevia jäniksiä, kauriita yms. nytkin jo osin ylivalaisua ja valaisua niin paljon että varmasti valoa riittää. Jos on pakko valaista niin sitten vain kaamos-ajastus 0730-0900 ja 14-16.


Vanhaa vaalien

Plats för profilbild

Hannuslainen
14. november 2022 klockan 21.07.07

Tämä on alueen kauneimpia luontoreittejä, ympäri vuoden. Talvella lumen narskuessa lenkkitossujen alla vanhat puut kaartuvat kauniisti hiekkapolkujen yllä lumen painosta ja toivon, ettei vanhaa puustoa kaadeta polkujen reunoilta (esim iivisniemen aukion ja viherpalstojen väliseltä alueelta).

Reittejä on jo tarpeeksi, ei asfalttia eikä isompia baanoja kiitos. Leikkipaikat on aivan surkeassa kunnossa ja aikuisten liikuntapaikalle olisi käyttöä.


Puisto ja metsä suojeltava

Plats för profilbild

Retkeilijä
15. november 2022 klockan 16.52.41

Puistoon ei mitään asfalttibaanaa, joka houkuttelee mopopojat kilpa-ajoon suoralle. Metsän luonnonmukaisuus säilytettävä samoin viljelypalstat.


Baana

Plats för profilbild

Kaitaalla v.-68 asunut
16. november 2022 klockan 13.04.45

Baana kuulostaa kovin kaupunkimaiselta ja sitä se on ainakin Helsingissä. Siellä tosin ajetaan työmatkojakin kaupungin osasta toiseen, mutta mielestäni Espoossa pyöräily ei ole sillä tasolla. Ensinnäkin pyörätie vaatisi asfaltoinnin jotta sillä voisi nämä" sukkahousumiehet" suihkia menemään. Rantaraitilta ei varmasti saada nopeasti pyöräileviä pois, joten olisi opeteltava vain itse kunkin siellä käyskentelemään muut huomioiden (kellon rimputus, lyhyet hihnat koirilla ja lasten perään katsominen etteivät poukkoile holtittomasti).
Joka välikköön ei tarvitse uusia reittejä rakentaa, ei tuo lisäarvoa samansuuntaisilla reiteillä 100m välein, se on vain resussien tuhlausta.
Puistot voisi hiukan siistiä väliajoin jos kasvavat umpeen, nytkin on monta (vuotta?) aikaa ollut iso puu/risukasa kävelytien varressa puutarhapalstojen läheisyydessä rumentamassa (tosin ei minua häiritse), mutta panostus tällaiseen olisi mielekkäämpää. Iivisniemeen haluttu asukaspuisto on hautautunut ja varmaan jää unholaan, mutta alueen käytössä nykyinen aukio olisi mukava saada esim. ulko-kuntoiluvälineille sekä kunnostaa olemassa oleva kenttä palloilulle (lento,petanque etc.) ja penkkejä istumiselle ja istutuksia?
Tiivistystä ei vanhalle asuinalueelle toivo enempää. Lähelle rakentuva uusi asuinalue (Finnoo) on varmasti riittävän moderni valmistuessaan ja palveluita löytyy sieltä niin puistoina kuin muunakin toivottavasti ja tämä Kaitaa pysyy nykyisellään jotta asukkat jotka nyt asuvat eivät koe epäviihtyvyyttä kun tiivistetään. Yhteisiä verovaroja on syytä huolella pohtia mihin niitä käytetään ja priorisoida tarpeet. Ylläpidetään olemassa olevaa ja parannetaan niiden toimivuutta, kuten valaistuksella ja talvikunnossapidolla. Valitettavasti korvamerkittyjä rahoja ei varmaan ole, mutta jotain voidaan varmaan miettiä mihin mitäkin tehdään.


Viihtyisät viheralueet

Plats för profilbild

Koiraemäntä
22. november 2022 klockan 16.03.45

Alueen nykyiset viheralueet ovat viihtyisiä juuri sellaisenaan eli luonnontilaisina. Kävelyteitä on todella runsaasti eikä niitä tarvitse lisätä.
Talvikunnossapitoa enemmän jotta reitit ovat kulkukelpoisia myös talvisin. Ulkokuntosali olisi kiva lisä.


Ei baanaa

Plats för profilbild

Asukas
30. november 2022 klockan 16.05.44

Kaitaan -iivisniemen läpi ei tarivta baanaa. Siellä lapsilla ja asukkailla on jo viihtyisä ja rauhallinen reitti. Alueella on jo tarpeeksi pyöräily/ kävelyreittejä, ei tarvita uusia. Vanhat polut korkeintaan kuntoon paremmalla valaistuksella ja kunnosapidolla. Ulkokuntosali olisi hyvä täydennys rantaraitin ja uimarannan lähellä.
Pyöräilijät voisivat pysyä Kaitaantien varrella.


Pyörien käyttöä on lisättävä Espoossa

Plats för profilbild

Liikkumisen CO2 -päästöjä vähennettävä
30. november 2022 klockan 18.27.52

Jotta Espoo saavuttaisi CO2 -päästövähennys tavoitteensa, niin Suur-Espoonlahteen on saatava runsaasti uusia työpaikkoja ja esimerkiksi 2.asteen koulutuspaikkoja. Asunalueiden, julkisten palveluiden ja kaupallisten palvelujen ja työpaikkojen pitäisi sijaita kävely/pyöräilymatkojen sisällä. Eli Suur-Espoonlahden kylien sisällä tulisi sijaita paikalliset pyörätiet ja kävelytiet erotettuna toisistaan. Kylien ja Espoonlahden kaupunkikeskuksen välillä tulisi olla pyöräilybaanat, joilla siis on ainakin keskiviivalla erotettuna kulkusuunnat. Samanlainen baanaverkosto tulisi yhdistää Suur-Espoonlahden Matinkylään ja Espoon Keskukseen. Baana ei sovi Kaitaantien varteen, koska esimerkisi vilkas autoliikenne Iivisniekadulle ja tulevaisuudessa Kaitaantien pohjoispuolella sekä metroaseman vilkas jalankulkuliinne katkaisisi baanan liikenteen. Samoin maaston muoto Hannusjärven kohdalla ei sovi baanan profiiliin. Entä pitäisikö baana sijaita tämän puistoalueen eteläreunalla ja sitten lasten leikkipuisto ja asukaspuisto puiston pohjoisosassa.


Luonnon monimuotoisuus ja ulkoilumahdollisuudet turvattava

Plats för profilbild

Pinja M
30. november 2022 klockan 21.09.13

Metsäalueita voisi siistiä ja avartaa metsän luontaisen uudistumisen edistämiseksi ja maisemointia ajatellen. Puuston hoitaminen vähentäisi myös ojien tukkeutumista ja tulvimista pihoille.

Kävelyreittien valaistus laitettava kuntoon, jotta hämärän aikaankin säilyy ulkoilumahdollisuus. Ulkokuntosali ja muita liikuntamahdollisuuksia kaivataan; esim. monitoimikenttä jossa voi pelata futista, tenniskenttä jne. Leikkipuistot kaipaavat ehostusta ja roskiksia pitäisi lisätä koko alueelle luonnon säilyttämiseksi.

Länsibaana voinee pysytellä Kaitaantiellä, jotta puistoalueet ja rantaraitti säilyvät kaikenikäisten ulkoilijoiden turvallisessa virkistyskäytössä.