Gå till innehållet

Omakohtainen kokemuksesi lapsen ja perheen avohuollon sijoitukseen, kiireelliseen sijoitukseen ja huostaanottoon liittyvistä tapahtumista.

Pratbubbla 16
Diskussion 3 månader kvar | Viranomaisvalvontaliitto ry

Basuppgifter

Öppet: 17.1.2023 - 30.6.2023

Slutdatum: 30.6.2023

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Pratbubbla Lägg till ny kommentar

Asiakkaamme kertomus lyhyesti

Användarens profilbild - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
17. januari 2023 klockan 21.44.12

Kolmihenkinen perhe -äiti 54 v, lapset 12 v ja 14 v- oli muuttanut äidin äitin sukukuntaan isoon vanhaan koulurakennukseen.He asuivat kotikoulussa onnellisina ja joutuivat pari vuotta myöhemmin 21.2.2018 erikoisen toimen kohteeksi. Heille ennestään tuntematon vasta töihin kuntaan tullut sosiaalityöntekijä SKR saapui yllättäen heidän kotiinsa opiskelija TV:n ja 2 poliisin kanssa. He kiertelivät 750 m2 rakennusta ja katselivat miten puuta poltetaan lämmityskattilassa tuolloin -25 C ulkolämpötilan aikaan. Sitten perheen käskettiin tulla mukaan jonnekin tuntemattomaan paikkaan kertomatta miksi.

Perhe sanoi heit lemmikeilleen ja suuntasi poliisit perässään teinilapset 14 v ja 16 v sosiaalityöntekijöiden autoissa tuohon tuntemattomaan paikkaan, mikä osoittautui 15.3.2019 konkurssiin menneen TOY:n erääksi omistusasunnoksi paikkakunnalla K. Kirjauksista löytyy heti ensimmäisenä sanat: "Äiti kertoo lapsilleen avohuollon sijoituksen olevan kidnappaus."

Seuraavana aamuna perheen äiti lähti hoitamaan perheen lemmikeitä kotiin isoon kotikouluun 110 km päähän "perhekuntoutuspaikasta". Perhe siirrettiin paikkakunnalle M josta sama tahti jatkui. Perheelle ei annettu mitään päätöksiä asiassa eikä kerrottu miksi heitä pidetään "perhekuntoutuksessa".

Perhe valitti K:n hallinto-oikeuteen jo ennen kuin sai kirjallisen päätöksen siitä, että kyseessä on perhekuntoutus. Kyseinen perhekuntoutuspäätös tuli perheen tietoon 1,5 kk perheen kaappaamisen jälkeen.

Koska perhe kyseenalaisti kaikki paikkakunnan P sosiaalityöntekijöiden toimet, sosiaalityöntekijä SKR keksi nuorisopsykiatrin antaneen lausunnon minkä perusteella perheen 2 teinilasta on kiireellisesti sijoitettava. Erikoista tässä oli ettei kumpikaan lapsista ollut käynyt missään psykiatrisessa tutkimuksessa ennen kiireellistä sijoitusta 11.4.2018 eikä edes sen jälkeen.

Lapset sijoitettiin ilman syytä paikassa missä ei edes ole mahdollista kiireellisesti sijoittaa, eli 24/7 valvotussa laitoksessa ja sijoituksen päätöksessä oli graavi valhe, joka on peitelty asiakirjamerkintäväärennöksenä perheen rekistereihin.

Lasten lähipiiriä ei kartoitettu milloinkaan ja perheen lasten isästä ei välitetty ollenkaan, vaikka hän oli kunnan P tiedossa hyvinkin ja hyvin toimeentuleva työteliäs mies. Kyseisen perheen tapauksessa on huutomerkein nähtävissä perheelle suuren haitan aikaansaaminen keinolla millä hyvänsä, katselee tuota asiaa sitten miltä kantilta vain. Lasten omasta mielipiteestä ei välitetty vaikka he olivat siis 14 v ja 16 v.

Kunta P yritti lasten ja äidin rajoittamisia, terveydenhuoltoaikojen estämisiä, edunvalvojaa kahteen kertaan jopa suullisessa käräjäoikeusistunnossa 7.9.2018. Kun mikään ei auttanut, P:n kunnan johtava sosiaalityöntekijä joutui palauttamaan kunnan P kaappaamat lapset omaan kotiin oman perheensä luokse 13.92018. Johtava sosiaalityöntekijä veti kunnan P 8.6.2018 laittamat huostaanottohakemukset pois hallinto-oikeudesta estääkseen tapauksen ilmitulon julkiseksi 15.10.2018.

Plats för profilbild

chearse
1. mars 2023 klockan 2.05.57

<a href=http://buycialis.homes>buy cialis 5mg daily use</a> 406 and Shaw et al

Visa fler svar

18. januari 2023 klockan 15.53.41. Kommentaren togs bort.

  • 10.2.2023 kl 16.48 @Admin modererade innehållet: Palvelun sääntöjen vastaista sisältöä

20. januari 2023 klockan 2.22.42. Svaret har tagits bort.

  • 10.2.2023 kl 16.48 @Admin modererade innehållet: Palvelun sääntöjen vastaista sisältöä
Visa fler svar

Mututuntumalla huostaan

Plats för profilbild

Surullinen äiti
19. januari 2023 klockan 11.22.36

Vuonna 2020 sossut marssivat kotiini ja kävi hakemassa lapseni pois. Lasun johdosta, jota ei edes ole käyty vielä tänä päivänäkään lävitse.
Sossu tehnyt lapsille diagnoosit ja nyt sanellu lääkärille diagnoosit ja lääkäri leimannut ne lävitse. Bio vanhempia ei ole haastateltu ollenkaan vaan kaikki tiedot sossu osannut kertoo lapsista.

Alkuperäisen huostapäätöksen ongelma kohdat on poistuneet.
Kaikki lapset sijoitettu eripaikkoihin, osaa siirrelty paikasta paikkaan. Esim. Tyttäreni 6v on nyt neljännessä paikassa.

Osaa lapsistani saan tavata kerran kuukaudessa viikonlopun, osaa yhden yön kuukaudessa ja tyttöä 4 tuntia kuukaudessa valvotusti. Selitystä en ole saanut, että mix näin.

Asiakirjoja en saa määräajan puitteissa, assut saan aina seuraavassa asussa.
Tavotteita ei suostuta minulle antamaan eikä kerrota mitä odotetaan että lapsia voisi miettiä kotia päi. Sossu kertoo vaan omista tavoitteista ja se on aina mahdollisen pitkä sijoitus.

Sossuihin ei saa yhteyttä kun harvoin, eikä vastaa yhteydenotto pyyntöihinkään. Tälläkään hetkellä en tiedä kuka on edes sossu, kun edellinen jäi virkavapaalle.

Nyt yritän taistella lasten oikeuksien puolesta koska he ovat kokonaan eristetty Bio suvustaan.
Eivät nimittäin ole nähnyt sukuaan ja kummejaan sen jälkeen kun joutuivat lähtemään.

Användarens profilbild - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
19. januari 2023 klockan 13.35.31

Onpas aika lailla kauhistuttavaa kuulla tuollaista!

Mikäli teillä ei ollut huolta eikä hätää lastenne kanssa ja lapsenne itse eivät olleet itsestään lasua tehneet, on tuo ollut aika lailla ylimitoitettu toimi yks kaks ja yllättäen, että sosiaalityöntekijät vain tulivat kotiinne ja veivät lapsenne mukanaan perustuen johonkin ilmoitukseen jota ei olla miltei kolmen vuoden aikana vielä edes läpikäyty. Teidän tapauksessanne korostuu haitanteon vaikutukset mikäli kyseessä on ollut esimerkiksi jonkun tahon tarkoituksella teille ongelmia haluavan tekemä keksitty lastensuojeluilmoitus.

Viranomaisen on pystyttävä perusteleman kaikki toimensa ja päätöksensä lain mukaisesti sillä kaikki hänen toimensa tulee perustua ainoastaan lakiin. Teidän tilanteessanne on toimittu väärin vastoin lakia jo alusta alkaen ja tuon väärän toimen seuraukset jatkuvat yhä.

Kaikkia asianomaisia on alusta alkaen kuultava ennen mitään päätöksiä.
Lähipiiri on kartoitettava lain mukaan ensisijaisena huostaanottosijoituspaikkana.

Sosiaalityöntekijä ei voi eikä saa puuttua kuin oman alansa osaamiseen, kaikki muu jää muulle ammattihenkilöstölle. Se tarkoittaa, että sosiaalityöntekijä ei ole terveystarkastaja, ei eläinsuojeluviranomainen, ei poliisi, ei lääkäri, ei psykiatri, ei syyttäjä, ei lakimies eikä tuomari.

Sosiaalityöntekijän aidot oikeudet tehdä työtään perustuvat vain lakiin missä sanellaan suoraan hänen työnsä velvoitteet ja vastuut. Siellä ei anneta sosiaalityöntekijälle minkäänlaisia oikeuksia kertoa tai suunnata kenenkään muun viranomaisen mieltä mihinkään suuntaan. Kaikkien viranomaisten, myös sosiaalityöntekijöiden, on tehtävä vain oma osuutensa siinä prosessissa mihin he osallisituvat ja that`s it.

Jokainen viranomainen joutuu lain mukaan tekemään aina oman tutkimuksensa asiasta uskomatta ketään tai mitään muuta tahoa. Näin hän toimii objektiivisesti kuten viranomaisten kuuluu lain mukaan toimia.

Lain mukaan, mikäli huostaanoton syyt ovat poistuneet, lasten palauttamista ja huostaanoton purkamista on alettava heti suunnitella. Suosittelemme sinua ja lähipiiriänne laittamaan huostaanottopurkuhakemukset sosiaalitoimelle välittömästi. Pyytäkää välitöntä käsittelyä ja päätöstä valitusosoituksineen toimivaltaiseen hallinto-oikeuteen.

On myös mainittava se, että teidän tapauksessanne on tapahtunut niin paljon hallinnollisia virheitä, että koko huostaanottoasia on tarkkaan läpikäytävä suullisessa hallinto-oikeuden istunnossa. On paljon väärässä järjestyksessä tehtyjä hallinnollisia päätöksiä ja asiattomia perustelemattomia rajoituksia.

Onnea matkaan ja terve tuloa kysymään jos kysyttävää on sp Viranomaisvalvontaliitto@hotmail.com


Kuka korvaa edes taloudellisia kuluja?

Plats för profilbild

Kidutettu perhe
21. januari 2023 klockan 18.57.54

Sen verran osallistun osaltani tähän keskusteluun, minkä koen äärimmäisen tärkeäksi, että kyselen sosiaalityöntekijöiden vuoksi taloutemme alas ajamisesta ja maineemme menetyksestä kunnassamme, että kuka korvaa nämä mittavat vahingot?

Lyhyesti kerron, että meistä tehtiin väärä ilmianto ja keksitty lastensuojeluilmoitus, mitkä johtivat poliisien ja sosiaalityöntekijöiden yllätyshyökkäykseen kotiimme keskellä yötä lasten ja meidän nukkuessa. Meidät vietiin kotoamme, miehelleni muovailtiin kunnianloukkaussyyte ja viranomaisenvastustamissyyte, vaikka hän oli vain ihmetellyt kuka siellä ovea hakkaa keskellä yötä.

Jouduimme taistelemaan oikeuksistamme ja lapsistamme lyhyen mutta ikimuistoisen ja traumaattisen 4 kk ajan, jonka jälkeen hyvä lakimies sai meidät kaikki palaamaan kotiin.

Koemme, että ,meitä on kiusattu ja ahdisteltu jonkin tahon toimesta haitantekomielellä ja eräs näistä haitantekijöistä on saamiemme tietojen mukaan semmonen ammattivalittaja, joka keksii huoli-ilmoituksia ihmisistä ja järjestää heille ongelmia. Hän on harrastanut tällaista siitä asti kun hänen omat lapsensa huostattiin häneltä. Hän esiintyy useilla eri nimillä ja koreilla ammattinimikkeillä ja pyrkii kaikin tavoin samaan hankaluuksia ja ongelmia jopa täysin tuntemattomille ihmisille.

Pyydämme perheenä, että mikäli joku hemmo selittelee niitä näitä ihmisistä joita ei tunne, älkää letkauttako huhuille korviannekaan, vaan antakaa tällaisten höyryjen haihtua itsellään. Olemme hakeneet valtiolta korvauksia, mitkä se kieltäytyy perustelematta päätöstään maksamasta.

Suomessa on virnaomaistoiminta hyvin omalaatuisten ihmisten hallussa ja ei hyvältä näytä, sanon kokemuksesta.

Användarens profilbild - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
22. januari 2023 klockan 23.31.39

Ikävä kuulla, että koette viranomaistyöskentelyn haitanneen elämäänne, lapsianne ja talouttanne. Liitossa autamme kaikin tavoin todisteellisesti viranomaisten toimista haittaa kokeneita perheitä ja lapsia.

Olette oikeutettuja saamaan tiedon aiheettomasta lastensuojeluilmoituksesta ja sen tekijästä rikoslain perusteella. Teillä on oikeus haastaa kyseinen henkilö oikeuteen, mikäli hän on keksinyt lastensuojeluilmoituksen tarkoituksenaan kiusata perhettänne.

Viranomainen saattaa perusteettomasti kieltäytyä luovuttamasta haitantekijän tietoja, jotta samankaltainen mielivaltainen toiminta saa jatkua yleisesti nimikkeellä "yleinen etu" Kutenkin "yksityinen etu" voittaa, koska viranomainen on tässä asiassa väärässä ja asianomaisena koko perheenne kokema vakava haitta voittaa vaakakupissa ja haitantekijän tiedot on luovutettava jatkotoimia varten.

Yhdistyksemme toivottaa perheellenne kaikkea hyvää!


Suuri lastensuojeluilta 24.1.2023

Plats för profilbild

Julkisuus on hyväksi
25. januari 2023 klockan 18.39.36

Toivottavasti asiat julkista tietoa tuomalla korjaantuvat.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02SboMp9naPXMgbutLjGP3jPkrMhu1JvmHdYbVACs6NAuqj4uoshNGCqYVzzp4hznyl&id=100001843708258

Nää on järkyttäviä juttuja.
Onneksi näistä on nyt alettu keskustelemaan pikku hiljaa

Plats för profilbild

Viranomaisten valvonta on pettänyt
31. januari 2023 klockan 17.40.29

Viranomaisten valvonta on pahasti pettänyt. Mitä meidän oikeuskansleri ja oikeusasiamies oikein tekevät? Ihmisoikeusrikoksia aivan sataa päällemme ja kukaan ei tee mitään niiden selvittämiseksi! Oikein hyvä, että te liittona olette tulleet korjaamaan tätä ennen kuulumatonta ihmisoikeusloukkausta mikä toistuu joka 2. tunti perheissä yhä uudelleen ja uudelleen!


Internoidaan maahanmuttajalapset, mutta suomalaisten mt- ja päihdeperheiden lapset kotiin kiireellisen sijoituksen päätyttyä

Plats för profilbild

Maahanmuuttaja-paluumuuttajaperhe
24. mars 2023 klockan 16.39.14

Vt Leeni Iknonen on kirjoittanut, että maahanmuuttajalapsia internoidaan lastenkoteihin enemmän suhteessa kantasuomalaisiin lapsiin. Heitä on myöskin vaikea puolustaa oikeudessa. Minun on ollut hankaluuksia päästä Voikukka-vertaistukiryhmiin, koska minulle ei ole lasteni 10 vuoden sijoituksen aikana tehty sellaista asiakassuunnitelmaa, missä ehdotetaan mitä muutoksia minun pitäisi tehdä saadakseni lapseni takaisin. Ennen hallinto-oikeuden käsittelyä, toimitin lastensuojelulle psykiatrisen keskuksen laatiman todistuksen, missä tutkittiin terveyteni perusteellisesti ja todettiin minut keskivertoihmistä älykkäämmäksi ja kykeneväksi huolehtimaan lasteni arjesta. Koskaan aikuisiällä en ole sairastanut mt-ongelmaa tai käyttänyt päihteitä. Kolmessa Voikukkia-ryhmässä muut jäsenet olivat menettäneet lapsensa akuutin perheväkivaltatilanteen vuoksi, hyljänneet lapsensa oman päihdeongelman vuoksi, heillä oli vankeustuomio huosaanoton syynä tai vakava mt-ongelma.

Kun lapseni huostaanotettiin, suoraan koulusta, heillä oli kiitettävä oppimenestys, enkä minä ollut tehnyt heille mitään. Koulussa oli juuri vaihtunut rehtori, eikä edellisen kanssa ollut tullut mitään ongelmia. Mutta uusi rehtori alkoi heti kirjoitella perheen kunniaa loukkaavia ilmoituksia lastensuojeluun. Olin hakenut ja saanut lapselleni paikan englanninkielisestä luokasta, mutta uusi rehtori oli syrjäyttänyt amerikkaliset lapset ja ottanut suomalaisia lapsia tilalle. Valitin asiasta kouluvirastoon ja kaikki neljä lasta määrättiin kielitesteihin. Lapset P ja J olivat amerikkalaisia eli natiivisti englantia puhuvia, joten kahdelle suomalaiselle ei löytynyt paikkaa englantilaisesta luokasta, kun he eivät suorituneet soveltuvuustesteistä. Oma lapseni on syntynyt Yhdysvalloissa ja hänen äidinkielensä on englanti. Luokalle tuli myös toinen amerikkalainen lapsi, vastoin rehtorin tahtoa. Siitä alkoi kosto-lasut ja kiireellinen huostaanotto.

Myös IB-lukiolainen yritettiin huostaanottaa, mutta hän piileskeli suomalaisen koulukaverinsa luona, kunnes täytti 18 v. Perheen arki oli normaalia, ennen huostaanottoa. Lastensuojelu valitsi olla tulematta yhteenkään lasteni palaveriin, eikä edes tuntenut lapsiani, ennen huostaanottoa. Mitään tukitoimia huostaanotetut lapseni eivät saaneet. Kaikki neljä lastani kävivät koulua Yhdysvalloissa, olivat siellä testattu gifted and talented luokille sopiviksi. Suomessa kaksi nuorinta lastani huostaanotettiin kiireellisesti, kaupungin lastenkotiin. Toinen lapsistani siirrettii, noin kahden kuukauden kuluttua 200 kilometrin päähän vanhaan Suomen sodan aikaiseen rakennukseen, jota kutsuttiin lastenkodiksi. Hän ei enää koskaan käynyt kouluja normaalisti, huostaanoton jälkeen, koska siihen ei ole annettu mahdollisuutta. Nuorin lapseni jatkoi kotikaupunkimme lastenkodissa kuukausia. Siihen koottiin vain ULKOMAALAISTAUSTAISIA lapsia. Kaikki suomalaiset lapset päästettiin kotiinsa sieltä. WE WILL NEVER RECOVER THIS: WHO IS WATCHING THE CPS?


Lägg till ny kommentar

Hur mycket är 6 × 8?