Jupperin koirauimarannan puistosuunnitelma

Pratbubbla 82
11.5.2023 | Espoon kaupunki
Projektet har avslutats. Sammandrag:

Jupperin koirauimarannan asukaspalaute on käsitelty

Kiitoksia palautteestanne koskien Jupperin koirauimarannan puistosuunnitelmaluonnosta.

Espoon kaupunki on käsitellyt palautteet ja päätynyt ratkaisuun, jossa koirauimarannan suunnittelu keskeytetään Jupperin uimaranta nimiselle puistoalueelle Pitkäjärven rantaan.

Espoon pohjoisosia palvelevalle koirauimarannalle etsitään tulevina vuosina vaihtoehtoista sijaintia koira-aitausohjelman päivitystyössä.

Tilaa Vaikuta nyt -uutiskirje ja saat tiedon mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Tilaa Vaikuta nyt -uutiskirje tästä.

Bildtext

Espoon kaupunkitekniikan keskus laatii Jupperin uimaranta nimiselle puistoalueelle koirauimarannan suunnitelman. Pitkäjärven ympäristöstä on etsitty koirien uimarannaksi soveltuvaa paikkaa Espoon koira-aitausohjelman linjauksen 2018-2028 mukaisesti.

Suunnitelmat löydät alta Näytä lisätiedot , Liitteet kohdasta.


Suunnittelu alueen pinta-ala on noin 1300 m2. Koirauimarannan ympärille suunnitellaan aita ja siihen käynti- ja huoltoportti, aitalinjan pituudeksi tulee noin 80 m, rakenteet eivät ulotu veteen saakka. Nykyinen syväkeräysastia siirretään aitauksen sisään. Aitauksen sisälle sijoitetaan myös muutamia penkkejä sekä ilmoitustaulu.

Nykyinen jyrkkä rantapenkere suunnitellaan loivemmaksi ja siten turvallisemmaksi. Rantavesakko ja -kivikko siistitään, toimenpiteitä ei uloteta veteen asti. Rannalle hylätyt soutuveneet siirretään pois. Rannassa on yksityisen käytössä oleva laituri, joka on myös poistumassa. Pitkäjärvenranta nimiseltä kadulta on nykyisin ajoyhteysranta-alueelle, jota on käytetty epävirallisena parkkipaikkana. Alue siistitään sekä nurmetetaan ja rantaan ajo tullaan estämään puomilla. Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa ja lounaassa erillispientalojen korttelialueeseen ja idässä Pitkäjärvenranta nimiseen katuun, joka on jalankululle ja pyöräilyyn varattu ja jolla tontille ajo on sallittu. Lännessä suunnittelualue rajautuu Pitkäjärven vesialueeseen. Suunnittelualueen eteläreunassa Linnaistenoja purkaa Pitkäjärveen. Eteläreunassa sijaitsee maanalainen kaapelilinja.

Kommentit puistosuunnitelmaluonnokseen

Puistosuunnitelmaluonnos on valmistunut, toivomme suunnitelmaan kommentteja. Kommentit voi jättää Otakantaa.fi palveluun 26.04.2023 alkaen. Suunnitelma tulee lisäksi nähtäville kaupungin nettisivuille osoitteessa espoo.fi hakusana "Jupperin koirauimarannan puistosuunnitelma". Kommentteja suunnitelmasta voi antaa 10.05.2023 asti. Lisätietoa hankkeen etenemisestä ja aikataulusta löytyy myös edellämainitusta osoitteesta.Basuppgifter

Avslutat: 11.5.2023

Ägare: Kontaktpersoner:
Teman:
  • #miljö och natur
Kommuner:
  • Esbo

Bilagor

Gör en anmälan