Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 10
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Basuppgifter

Avslutat: 28.5.2023

Bilagor

Gör en anmälan

Turha ja kallis

Plats för profilbild

Alueen asukas
16. maj 2023 klockan 10.50.20

Suunniteltu ulkoilureittiosuus on mielestäni turha ja kallis. Se palvelee loppujen lopuksi melko pientä käyttäjäkuntaa ja heillekin melko turhaa suuntaa. ulkoilualueet ovat suunnitellusta reitistä päinvastaiseen suuntaan. Ainoat hyötyjät olisivat alueen muutamat omakotiasukkaat joiden kevyen liikenteen etäisyys Kauklahden väylälle lyhenee noin kilometrillä. Mutta näitä käyttäjiä on käsittääkseni todella vähän, ja jo Nissinmäen päällä asuville on etäisyys Kauklahden väylälle miltei sama nykyisiä olemassaolevia reittejä pitkin.

Lisäksi reitti kulkisi korttelin 43034 takapihojen läheisyydessä luoden vieläpä läpikulkuyhteyden. Tämän häiritsisi runsaasti alueen asukkaiden kotirauhaa ja lisäksi alueella runsaana esiintyvät villieläimet (metsäkauriit, jänikset, ketut tms) häiriintyisivät ja niiden elintila kapenisi entuudestaan. Metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen osalta tämä tarkoittaisi luultavasti lisääntynyttä riskiä kolareista Kauklahdenväylällä mitä ei ole suunnitelmissa huomoitu.

Osuus nykyisen Nissinpuiston parannuksesta ja parkkipaikasta on kuitenkin kannatettava.


Ei kannatettava hanke

Plats för profilbild

Otso
17. maj 2023 klockan 17.44.50

Suunniteltu parkkipaikka Nissinpuistoon täysin turha. Jos parkkipaikan tarkoituksena palvella keskuspuiston saavutettavuutta autoillen, on 500 m eteenpäin kaupungin puutarhan parkkipaikka,mikä palvelee jo tätä sinänsä vääristynyttä tarkoitusta tulla ulkoilemaan autolla. Lisäksi ei minkäänlaista järkeä ohjata liikennetta jo valmiiksi kapealle Nissinmäentielle. Edelleen syrjäinen parkkipaikka tuo mukanaan epätoivottavia lieveilmiöitä. Edelleen ulkoilureitti hiihtoladuille tehtyine levennyksineen on turha ja palvelisi hyvin marginaalista käyttäjäkuntaa,vaikka sama matka on jo nyt olemassa olevilta asianmukaisilta kevyenliikenteen väliltä vanttilasta kauklahden väylälle kuten myös kurttilan suunnasta vanttilaan. Edelleen tämä avaisi suoran läpikulkuyhteyden niin moottoripyörille kuin muulle asiattomalle liikenteelle kauklahdenväylältä, mikä ei ole estettävissä tai asianmukaisesti valvottavissa kieltoliikennemerkeinkään ja aiheuttaisi todennäköisesti vaaratilanteita huomioiden jo nyt Laitmanintiellä sekä kauklahdenväylällä moottoripyörillä säännöllisesti tapahtuvat "kilvanajot" myös yöaikaan.

Edellä mainittu ulkoreitin rakentaminen häiritsisi myös kohtuuttomasti etenkin alueen omakotitaloasutusta,mutta myös kyseisessä metsässä olemassa olevaa arvokasta faunaa,mitä Espoon kaupunki ei tässä hankkeessa, kuten ei muissakaan arvokasta luontoa hävittäneissä hankkeissaan, ole asianmukaisesti missään suunnitelmissaan ottanut huomioon.


Yksi kaupungin aivopieru lisää

Plats för profilbild

Petra
17. maj 2023 klockan 21.00.24

Koko suunnitelma on aivan järjetön. Ilmeisesti parkkipaikan tarkoitus on palvella ulkoilureitille tulevia. Kilometrin päässä Nissinkartanon vieressä on pysäköintialue, mistä pääsee kaupungin ulkoilureiteille. Kaupungin idea liikenteen lisäämisestä kapealla asuinkadulla on taas vertaansa vailla oleva aivopieru. Koko suunnitelmassa ei ole huomioitu alueen asukkaita ja hankkeen a) aiheuttamaa haittaa liikenteen lisääntymisenä omakotialueella b) rakentamisen aikana aiheutuvaa haittaa asukkaille. Mikäli tarkoitus on tehdä jonkinasteinen perusparannus Nissinpuiston tielle, niin tämä on ainoa järkevä ajatus.


Loistava parannus

Plats för profilbild

Ulkoilija
21. maj 2023 klockan 12.36.30

Tätä onkin jo kaivattu kauan. Todella kivaa, jos se vihdoinkin toteutetaan. Ulkoilureittien yhdistäminen tekee alueen käytettävyydelle hyvää. Myös epämääräinen pöheikkö saa kyytiä.


Tätä ei jatkoon

Plats för profilbild

Luonnon puolesta
22. maj 2023 klockan 13.52.40

En kannata tätä hanketta seuraavista syistä:
- Mopopojat saavat suoran valvomattoman rallireitin Kauklahden väylälle koko Vanttilan alueelta. Tämä häiritsee naapureita ja on vaarallista alueen muille käyttäjille. Mopot pysykööt niille suunnitelluilla reiteillä.
- Alueen luonto ei tykkää. Metsäkauriit juoksevat autojen alle.
- Minäkin ulkoilen keskuspuiston alueella, mutta eihän tämä reitti siihen auta. Jos taas joku haluaa Saunalahden suunnalta ulkoilla keskuspuistoon, niin siihen on reitti jo olemassa Harmaalaaksossa, vain parinsadan metrin päässä tästä reitistä. Samoin Kurttilan suunnasta tulijoille on reitit jo olemassa.


Erittäin hyvä parannus

Plats för profilbild

Vanttilainen
23. maj 2023 klockan 15.13.09

Toistuvasti Vanttilan suunnasta Saunalahteen päin ulkoilevalle erittäin hyvä reittivaihtoehto. Tämä uusi reitti avaa myös mukavan suoran ja rauhallisen reitin Kallvikin suuntaan. Lisää tällaisia kiitos!


Tärkeä ja hyvä hanke

Plats för profilbild

Nissinmäen asukas
25. maj 2023 klockan 12.36.46

Saamme suoran ulkoilureitin Kurttilaan ja Kallvikiin. Yhteys on myös tärkeä turvallisuusparannus Kurttilasta Vanttilan kouluun tuleville lapsille.
Erilliset parkkipaikat ovat tärkeitä, koska alueen kadut ovat kapeita ja kadunvarsipysäköinti on kielletty. Brynstensinkujan ja Nissintien risteyksessä Nissinmäen toisella puolella on vastaava parkkipaikka.

Nykyisin rakennettava alue on pöpelikköä, metsittynyttä peltoa, jonka luontoarvo on pieni.


lopultakin tätä on monta vuotta odotettu

Plats för profilbild

vanttilalainen
25. maj 2023 klockan 15.06.59

On syytä yhdistää Nissinlaakson yhteys keskuspuistoon ja kurttilan yhteys rantaraitille. Ulkoilureitin puuttuva pätkä palvelisi suuren alueen asukkaita eikä haittaisi laakson muu,tamia asukksita. Kurttilasta ja harmaalaaksosta kulkee iso joukko alakoulun oppilaita vaarallista ison väylän viereistä kulkuväylää, jossa talvella on runsaasti lumenkuljetusta. Uusi kulkuväylä toimisi turvallisena koulutienä myös lapsille. Kurttilalaiset pääsisivät väylää pitkin keskuspuiston reiteille ja hiihtoladuille. Vanttilasta ja latokaskesta ulkoilureitti toisi yhteyden Saunalahteen ja merenrantaan.


Järkevä reitti joka avaa monia mahdollisuuksia.

Plats för profilbild

Arkiliikkuja
28. maj 2023 klockan 17.41.03

Järkevän oloinen ja odotettu yhteys yhdistämään Vanttilan ja keskuspuiston upeat reitit Kurttilaan sekä tulevalle rantaraitille. Myös mahdollisuus talviseen latuvaraukseen on suuri plussa, varsinkin mikäli se vielä joskus yhdistyisi myös Kurttilaan, Mustalahteen ja miksei vaikka sieltä aina Lasilaaksoon.

Hepmortinreitin keskikohdasta saisi varmasti myös järkevällä tavalla avattua yhteyden keskuspuiston reiteille, jotta sen saavutettavuus paranisi Kurttilan suunnasta.

Koululaisten sekä pimeällä liikkuvien puolesta hirvittää, mikäli Hepmortin reitille ei tule kunnollisia hidasteita ja esteitä joiden avulla vältetään todennäköinen väärinkäyttö. Mopojen, sähköskuuttien sekä mönkijöiden aiheuttamat ongelmat lisääntyvät varmasti ellei siihen puututa jo suunnitteluvaiheessa.


Kiitos palautteestanne!

Plats för profilbild

@AnnikaKemppainenEspoo
31. maj 2023 klockan 10.10.01

Suunniteltu LP – alue on voimassa olevan asemakaavan mukainen. LP alue on tarkoitettu niin asukkaiden kuin ulkoilijoiden käyttöön. Kaupunki on saanut palautetta erityisesti läntisen keskuspuiston saavutettavuuden puutetta autolla. Huoltoajo jätevesipumppaamolle ja uudelle muuntamolle saadaan paremmin järjestettyä LP alueen kautta.

Nissinpuiston kadun ja Laitmanintien sekä Kauklahdenväylän alikulun välisen uuden puistoraitin tarkoituksena on täydentää Espoon ulkoilureittiverkostoa. Se muun muassa lisää lännessä olevan Keskuspuiston saavutettavuutta Kauklahdenväylän länsipuolen asutuksesta päin, sekä toisinpäin tarjoaa suoremman yhteyden lännestä merenlahdenrannalle ja tulevalle Kallvikin rantaraitille. Myös uusi pysäköintipaikka tulee lisäämään ulkoilureittiverkoston saavutettavuutta kauempaa.

Mopojen pääsyn estämiseksi puistoraitille ei ole valitettavasti kannattavaa sijoittaa ajonestopuomeja tai vastaavia rakenteita, sillä mopot ovat tarpeeksi pienikokoisia niiden väistämiseen. Suurempien rakenteiden sijoitus taas haittaisi esim. lastenrattailla yms. liikkuvia käyttäjiä.

Alueen ainoa tunnettu suojeltava luontoarvo koskee liito-oravayhteyttä, joka kulkee pohjois-eteläsuunnassa puistoraitin ja hiihtoladun läpi. Yhteyden säilyttämiseksi poistettavien puiden tilalle istutetaan uusia isokokoisia lehti- ja havupuun taimia. Rakennussuunnitelma laaditaan myös yhteistyössä Espoon luonnonsuojeluyksikön kanssa, jotta varmistetaan että liito-oravan elinmahdollisuudet eivät alueella heikkene.

Etäisyys puistoraitilta pohjoispuolen asuinrakennuksiin on noin 90 metriä. Tulevan puistoraitin ja tonttien välinen metsä säilytetään ennallaan lukuun ottamatta puistoraitin ja latuyhteyden alueita, jolloin se tarjoaa hyvän näkö- ja kuulosuojan ulkoilureitiltä ja sen kevyeltä liikenteeltä.

Ystävällisin terveisin, Annika Kemppainen, Espoon kaupunki