Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 44
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Basuppgifter

Avslutat: 9.7.2023

Bilagor

Gör en anmälan

EIIIIII EN TYKKÄÄÄÄÄÄÄ YHTÄÄÄÄN!!!!!! ISO ONGELMA!!!! HUONO SUUNITELMA

Plats för profilbild

Inari Valo
23. juni 2023 klockan 11.30.01

Tämä Kalasääksentieen suunitelma tuhoa luontoa.
En tarvitse kadun levennystä. Ei ole paljon liikennettä.

Sensijaan, tulee aiheuttamaan paljon melua.

Kalasääksentiella asuu paljon vanhuksia ja esim. rolatorilla liikkuvia.

EIIIII EIIII EIIII EIIIIIIIII

VASTUSTAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Huono idea

Plats för profilbild

Alkuasukas
27. juni 2023 klockan 17.41.18

Lähes kaikki kalasääksentien varrella olevat ikkunat ovat makuuhuoneen ikkunoita. Liikennettä pitäisi vähentää eikä lisätä


Parkkipaikkamerkinnät ja varoituskolmiot

Plats för profilbild

SS
27. juni 2023 klockan 18.26.25

Suunnitelma kuulostaa hyvältä!

Lisäisin Kalasääksenkujan ja poutahaukankujalle varoituskolmion.
Nyt näkyvyys huono talon takia ja kalasääksenkujalta tulevevat päiväkodilta lapset kyydissä.

Kaipaan myös Kalasääksentien 24/7 parkkipsikoille uudet valkoiset merkinnät ja päiväkodin työntekijöille kyltillä ”varattuja” parkkipaikkoja.

Plats för profilbild

Alkuasukas
8. juli 2023 klockan 13.07.10

Risteykseen pysähdyttäessä ei kyllä ole yhtään taloa edessä. Kannattaa ehkä miettiä omaa ajotapaa/nopeutta risteykseen saavuttaessa


Surkea idea

Plats för profilbild

Camilla
27. juni 2023 klockan 21.29.19

Kalasääksentiellä suurin osa asuntojen makuuhuoneista sijaitsee Kalasääksentien puolella. Idea on surkea, makuuhuoneiden läheisyyten ehdotetaan yleisiä parkkipaikkoja! Tämä lisää huomattavasti rauhattomuutta ja vaikuttaa suoraan asumisrauhaan.


Parkkiruudut pois makuuhuoneista

Plats för profilbild

MH
28. juni 2023 klockan 5.52.22

Kalasääksentielle suunnitellut parkkiruudut ovat suoraan kadun varrella sijaitsevien talojen makuuhuoneiden vieressä. Aurinko nousee kadun puolelta ja huoneet kuumenevat keväästä syksyyn niin, että ikkunoita on pidettävä auki. Myös korvausilma tulee ikkunoiden kautta suoraan kadun puolelta. Kuka haluaa nukkua parkkipaikalla ja imeä pakokaasut sisälle? Siirretään parkkeeraus jonnekin muualle, edes kadun toiselle puolelle, mutta mieluummin kokonaan pois Kalasääksentieltä, jossa on paljon liikennettä jo nykyisellään lähellä sijaitsevan päiväkodin ja asukasmäärän vuoksi. Parkkiruutujen myötä ongelmat vain pahenisivat.


Ei tarvi rakentaa

Plats för profilbild

Olli
28. juni 2023 klockan 11.13.41

Muitakin paikkoja olis rakentaa kuin tuo kapea kallioinen jyrkkä kaistale.
Parkkipaikkoja makuuhuoneiden alle, ei mitään järkeä.
Muutenkin alue muuttumassa levottomammaksi, pieni kaistale luontoa siellä täällä tois vähän des rauhaa. Kohta on vaan betonia.


Parkkiruudut

Plats för profilbild

Asukas
28. juni 2023 klockan 16.31.23

Kalasääksentien rakennettujen kerrostalojen korvausilma tulee kadulta. Parkkipaikat pitäisi sijoittaa tien toiselle puolelle, sillä parkkeeraukseen liittyvä tyhjäkäynti talvella ja meluhaitat eivät ole yhteensopivia vanhan rakennusinfran kanssa. Parkkipaikkojen vähetessä kaiken kaikkiaan alueelta nykyisiä taloja kiertäville teille pitää myös lisätä pysäköintikieltoja.


As Oy Kalasääksentie 8:n hallituksen vastine osa 1/2

Plats för profilbild

Asunto Oy Kalasääksentie 8:n hallitus
28. juni 2023 klockan 18.37.38

Asunto Oy Kalasääksentie 8 vastustaa Espoon kaupungin esittämää suunnitelmaa, jossa esitetään Kalasääksentien ajoradan ja jalkakäytävän väliin rakennettavia yleisiä pysäköintipaikkoja koko As Oy Kalasääksentie 8:n E-G-talon pituiselle matkalle kiinteistön välittömään läheisyyteen. Kun on kyse pysäköintipaikoista vieraille, niin normaalisti ne sijoitetaan asuinkiinteistöjen pysäköintialueille eikä yleisinä pysäköintipaikkoina naapurikiinteistöjen välittömään läheisyyteen – varsinkaan makuuhuoneiden ikkunoiden alle. As Oy Kalasääksentie 8:n E-G-talo käsittää 36 asuinhuoneistoa, joista valtaosassa makuuhuoneiden ikkunat osoittavat suoraan suunnitelman mukaisen kahdeksan vieraspaikan suuntaan. Yleiset vieraspaikat tulevat aiheuttamaan häiriöitä asukkaille öisin ja muinakin vuorokauden kellonaikoina. Suunnitelmassa ei ole huomioitu lainkaan asukkaiden oikeuksia mielekkääseen ja rauhalliseen asuinympäristöön. Yleiset vieraspaikat eivät tarkoita, että niitä käyttäisivät nimenomaan vain uusien kiinteistöjen vieraat, vaan ne keräävät myös muita autoilijoita, mopoilijoita ym., jotka kokoontuvat pysäköintipaikoille kuuntelemaan musiikkia kovaäänisesti tai muuten metelöivät häiritsevästi sekä roskaavat ympäristöä. On jopa mahdollista, että yleisille vieraspaikoille jätetään hylättyjä ajoneuvoja, jotka seisovat alueella pitkäänkin, jolloin ne tuovat mukanaan omat ongelmansa. Lisäksi As Oy Kalasääksentie 8:n asuinhuoneistojen makuuhuoneissa on korvausilmaventtiilit Kalasääksentien puolelle. Jos vieraspaikoilla käytetään ajoneuvoja tyhjäkäynnillä, vaikuttaa se asuinhuoneistojen ilmanlaatuun heikentävästi, joka on yhtälailla asumisterveysasia kuten myös asuinympäristön rauhattomuus.

Kun peilataan lähialueen nykytilannetta, niin aikaisemmin As Oy Kalasääksentie 8:n lähiympäristöön rakennettu Espoon kaupungin päiväkoti ja sen viereen muunnettu Kalasääksenkujan kääntöpaikka on jo luonut häiriöitä ja turvallisuusriskejä As Oy Kalasääksentie 8:n asukkaille, koska päiväkodin asiakkaat ajavat As Oy Kalasääksentie 8:n pysäköintialueen läpi toistuvasti. Myös Kalasääksenkujan yleiset pysäköintipaikat aiheuttavat jatkuvasti asukkaille harmia, kun niihin kokoontuu usein taksinkuljettajia ym. pitämään tarpeetonta meteliä. Mikäli Espoon kaupungin tarkoituksena on ohjata Kalasääksentielle jatkossa enemmän liikennettä uusien kiinteistöjen asukkaiden myötä, niin Kalasääksentien ylläpidonkin on samalla parannuttava huomattavasti nykytilanteesta. Talvikausina Kalasääksentie jätetään usein heitteille lumen- ja liukkauden torjunnan osalta.


As Oy Kalasääksentie 8:n hallituksen vastine osa 2/2

Plats för profilbild

Asunto Oy Kalasääksentie 8:n hallitus
28. juni 2023 klockan 18.39.04

Mikäli As Oy Kalasääksentie 8:n ja Espoon kaupungin tontin rajamaastosta kaadetaan puita ja Espoon kaupunki suunnitelmansa mukaisesti aikoo istuttaa yksittäispensaita niiden tilalle, on Espoon kaupungin taattava As Oy Kalasääksentie 8:lle hoitovastuu pensaiden kausittaisesta hoidosta ja kitkennästä sekä sitouduttava siihen, jotta pensaikot eivät kasva lähelle As Oy Kalasääksentie 8:n julkisivua. Espoon kaupunki on silloin myös vastuussa pensaiden mahdollisesti tuottaman lehtijätteen poistamisesta. Pensaslajikkeiden on oltava vastuullisesti valittuja, jotta ne eivät likaa rakennuksen julkisivua. Pensaat eivät saa myöskään aiheuttaa As Oy Kalasääksentie 8:lle haittoja tuholaiseläinten muodossa.

Yhteenvetona toteamme, että Espoon kaupungin suunnitelma on välinpitämätön ja toteutuessaan kaikkine ilmiöineen tulee vaikuttamaan heikentävästi As Oy Kalasääksentie 8:n asumisviihtyvyyteen ja sitä kautta taloyhtiön asuntojen hintakehitykseen negatiivisesti. Espoon kaupunki ei selvästikään tunnista nykypäivän kaupungistumisen aiheuttamia ongelmia, vaan on suunnitelmallaan valmis tarjoamaan niille alustan. Suunnitelma on siten sellaisenaan tuhoon tuomittu.

Terveisin,

As Oy Kalasääksentie 8:n hallitus


Järkyttävän huono suunnitelma...

Plats för profilbild

Asukas
28. juni 2023 klockan 19.20.47

En missään nimessä kannata.


Kalasääksentie

Plats för profilbild

Zaktherippet
28. juni 2023 klockan 19.34.32

Metsät pitää jättää lapsille leikkipaikoiksi kalasääksentien varrella ja kehittää alueen puistomaisuutta lisää. Espoossa on muutenkin liikaa asuntoja tyhjillään.


K

Plats för profilbild

Pauli
28. juni 2023 klockan 19.39.58

Ei mitään parkkipaikkoja pidä sinne tehdä aivan huuhaata taas Espoon kaupungilta.


Täysin absurdi suunnitelma

Plats för profilbild

Pöyristynyt asukas
28. juni 2023 klockan 20.21.39

Ei kenenkään makuuhuoneen alle sovi yleisiä parkkipaikkoja rakentaa. Kyse on vehreästä Karakalliosta eikä Helsingin kantakaupungista. Muutkin taloyhtiöt järjestävät vieraspaikat ihan omalla parkkialueellaan.

On syytä olla huolestunut nykypäivän suunnitteluosaamisen huonosta tasosta, jonka Espoon kaupunki tässä kaikille julkisesti todentaa.

Kaupunki voisi edes joskus voisi tuijottaa muualle kuin omaan napaansa.


Huono idea!

Plats för profilbild

Erik
29. juni 2023 klockan 6.56.42

Kaikkien tienvarrella sijaitsevien talojen makuuhuoneet ovat kalasääksentien puolella. Uuden päiväkodin valmistumisen jälkeen on jo aikaisemmin liikenne, sekä häiriöt lisääntyneet alueella ja tämä tulee lisäämään häiriöitä entisestään varsinkin yöaikaan. Kun kerran rakennatte ahtaasti, niin tehkää suunnitelmanne sitten niin, ettei sitä tehdä muiden alueen asukkaiden asumismukavuuden kustannuksella!
Lisäksi suunnitelman mukainen rakentaminen tuo lisää alueita kaupungin huollon vastuulle, vaikka kaupunki ei ole pystynyt tähänkään mennessä pitämään huoltovelvoitteistaan kiinni - varsinkaan talvisin.
Vastustan!


tienvarsiparkkeeraus suunnitelmassa

Plats för profilbild

Nykyinen kalasääksentien asukas
29. juni 2023 klockan 8.48.18

suunniteltu tienvarsiparkkeeraus ei ole näin paras mahdollinen mielestäni.
Miksi parkeeraus tuodaan nykyisten talojen aivan kylkeen?
Miksi sitä ei tehdä kalasääksentien ja rastaalantien väliselle alueelle, jolloin se olisi vähemmän häiritsevää ja siinä alueella ei ole
rakennuksiakaan. Tämä vaihtoehto olisi mielestäni paljon parempi.
Toisaalta jos uuusia asuinkerrostaloja rakennetaan eikö siinä pitäisi jo ottaa huomioon sen talon parkeeraus vieraspaikkoineen?
Kalasääksentien alussa on muutoinkin pitkään parkkeeraukseen ainakin nyt jo oleva parkkipaikka eikä siinä minun mielestä ole koskaan ollut täyttä ja tämä on jo entuudestaan parkkialuatta


Kalasääksentie 8:n edustan pysäköinti absurdi idea

Plats för profilbild

Joonas Holm
29. juni 2023 klockan 10.51.09

Todella ongelmallinen suunnitelma siltä osin, että Kalasääksentie 8:n E-G talojen makuuhuoneiden alapuolelle suunnitellut 8 pysäköintipaikkaa tulevat aiheuttamaan huomattavaa haittaaa asukasviihtyvyyteen ja -terveyteen (mölyäminen, roskaaminen, autojen tyhjäkäynti muun muassa), mutta lisäksi myös pidemmän päälle voi vaikuttaa asuntojen hintakehitykseen negatiivisesti. Tätä kohtaa suunnitelmasta en voi siis millään tasolla hyväksyä.

Oleellinen maininta on myös lähialueen nykytila. Suunniteltujen kahdeksan vieraspaikan välittömässä läheisyydessä on jo kaksi 24h parkkipaikkaa (Kalasääksentien pääty ja Poutahaukankujan pääty) ja näillä parkkipaikoilla on viimeisen n. 2,5 vuoden aikana ollut AINA vapaata tilaa, kun olen kyseisten parkkipaikkojen läheisyydessä liikkunut (käytännössä päivittäin). Eli jos ei edes ajatella noita asukasviihtyvyyteen ja -terveyteen liittyviä seikkoja, niin mikä ihmeen TARVE näille paikoille on??? Siis kirjaimellisesti kiven heiton päässä suunnitelluista paikoista on jo hirveä kasa ilmaisia vieraspaikkoja, joissa AINA tilaa! Tähän ei todellakaan kelpaa selitykseksi uudet rakennettavat asuintalot Kalasääksentien varteen, sillä kuten kaikki muutkin kiinteistöt, nämä uudetkin kiinteistöt kyllä varmasti pystyvät sisällyttää omien asukkiensa vieraille suunnatut paikat heidän omille tonteilleen. Ei ole mitään selitystä, että niitä tarvitsisi laittaa Kalasääksentie 8:n asukkaiden makuuhuoneiden alapuolelle.

Törkeä ehdotus suoraan sanottuna.


Todella huono idea

Plats för profilbild

Asuja
29. juni 2023 klockan 12.23.59

Ei todellakaan parkkiruutuja makkarin ikkunoiden alle. Järkyttävän huono suunnitelma. Vastustan jyrkästi!! Perustelut tuli jo hienosti aiemmilta kommentoijilta.


Huono ajatus - vastustan

Plats för profilbild

Nykyasukas - huolestunut
29. juni 2023 klockan 14.55.48

Lisäparkkipaikkojen luominen asuinkadun varteen lähes kiinni asuintalon seinään ja makuuhuoneiden ikkunan alle on erittäin haitallinen ja huono idea.
Kalasääksentien alkupäässä sekä Karakalliontieltä johtavan kävelytien varressa on jo parkkipaikkoja, joiden laajentamista tulisi tämän sijasta kehittää, mikäli todella on niin, että rakennettavat talot tarvitsevat erityisiä vieraspaikkoja, joita ei voida sijoittaa itse talojen tonteille. Todellinen tarveanalyysi tulee tehdä julkiseksi ja avoimeksi!
Kalasääksentie on jo nykyisellään ahdas, erityisesti talvisin, jolloin kunnossapito on monasti puutteellista ja jopa laiminlyötyä. Tällaisten parkkipaikkojen lisääminen johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen ja parkkipaikoille tulon ja niiltä lähdön osalta selvästi lisääntyviin vaaratilanteisiin.
Tällainen hanke uhkaa selvästi minun oikeuttani viihtyisään ja turvalliseen asumisympäristöön ja pelkoni on, että se vaikuttaa negatiivisesti asuntoni arvoon.
Vastustan ehdottomasti tätä hanketta!


Pöyristynyt

Plats för profilbild

Pöyristynyt
29. juni 2023 klockan 15.26.08

Järkyttävää hölmöilyä vieraspaikkasuunnitelmassa.
Eikö yllä mainittu parkkialue joka jo on olemassa ole ”kiva”?

Asia pitää ottaa pöydälle ja outo ehdotus muutettava, joka lienee helppo tehdä.

Silkkaa huonoa suunnittelua, jota ei voi kelpuuttaa tai sivuuttaa minkäänlaisella selityksellä.

Uudet asunnot, omat parkkialueet, (ironiaa; –vaikka makuuhuoneiden alle).
Valinnanvaraa on muuallakin kuin tämä erittäin huono ja epäonnistunut ehdotus.

Kaikkien yllä kirjoittamat kommentit on syytä ottaa vakavasti!


As Oy Kalasääksentie 8

Plats för profilbild

As Oy Kalasääksentie 8
29. juni 2023 klockan 16.34.51

Todellakin erittäin huono suunnitelma. Toteutuessaan aiheuttaisi asukkaille merkittäviä haittoja, koska parkkipaikat tosiaan aivan makuuhuoneiden ikkunoiden alla, jolloin meluhaitat autoista todellakin merkittävät ja lisäksi kyseiset paikat keräisivät varmasti asiattomia oleskelijoita, jotka aiheuttaisivat käytöksellään meteliä sekä myös roskaamista. Asumisterveys myös vaarantuisi vakavasti, koska korvausilma venttiilit ovat tuolla puolella ja pakokaasut tulisivat sieltä suoraan asuntoihin sisään. Ja todellakin vieressä on tyhjää parkkitilaa jo tällä hetkellä aivan riittävästi, joten tarvetta hankkeelle ei ole. Suunnitelmassa on niin paljon asukkaiden elämää aiheuttavia haittoja, että sitä ei missään nimessä saa toteuttaa. Suunnitelma on täysin kohtuuton.


Huono ajatus - vastustan

Plats för profilbild

R Talja
29. juni 2023 klockan 18.32.19

Espoon kaupunki suunnittelee Kalasääksentie 8:n kohdalle yleisiä vierasautopaikkoja 8 kpl.

Kalasääksentie 8:n kohdalla liikennejärjestelyt ovat tällä hetkellä hyvin haasteelliset ja jopa vaaralliset. Taloyhtiön eteläsivustalla on Kalasääksenkuja. Kuja on aivan liian kapea liikenteeseen nähden, jota aiheuttavat paitsi läheisten päiväkotien lasten vanhempien autot myös jäteautot, paikallisbussi sekä pysäköinti kujan oikealla reunalla. Kujan päässä on pieni kääntöpaikka, joka on riittämätön pahimpaan ruuhka-aikaan. Talvella tilanne on kaoottinen, koska Espoon kaupunki ei ole pystynyt huolehtimaan kadun auraamisesta ajoissa tai auraus on estynyt pysäköityjen autojen vuoksi. Tällöin myös Kalasääksentie 8:n asukkaiden pääsy talon omalle P-alueelle on vaikeutunut.

Kalasääksentiellä itsessään liikennettä lisäävät lisäksi paitsi päiväkodit myös lähistöllä oleva Rastaalan koulu. Kadun varrella on useita isoja kerrostaloja ja asukasliikenne on sen mukainen. Useina vuosina Espoon kaupungille on tehty valituksia puutteellisesta kadun hoidosta, erityisesti talviaikaan.

Tätä taustaa vasten vieraspaikkojen rakentaminen kapealle kadulle, jossa on jo ennestään paljon liikennettä ja kadun kunnossapidossa haasteita, on kestämätön. Parkkiruudut on suunnitelmassa sijoitettu lähelle kohtaa, jossa Kalasääksentie tekee tiukan mutkan kohti kadun pohjoispäätyä. Mutka on vaarallinen ja poisajettaessa näköesteenä on Kalasääksentie 8:n talojen pohjoisen puoleiset päädyt. Lisäksi suunniteltujen vieraspaikkojen sijoittelu tulosuuntaan nähden on väärä (ajettaessa Karakalliontieltä Kalasääksentielle). Vierailijan on tehtävä U-käännös päästäkseen ajamaan takaisin Karakalliontielle – missä tämä tehdään, keskellä katua?

Alueella on jo 2 isoa P-aluetta vieraspysäköintiä varten ja tilaa niiden laajentamiseen on – kadun varteen pysäköintipaikkoja ei tarvita.


Huono suunnitelma, ei kannatusta

Plats för profilbild

Asukas Kalasääksentie 4:sta
30. juni 2023 klockan 0.37.04

Karakallion viehätys perustuu mielestäni väljään rakentamiseen, isoihin pihoihin ja alueen vehreyteen. Lisärakentamisella tämän ihanan kaupunginosan luonne tuhotaan. Mikä olisi alueen viehätys jatkossa, millä se erottuisi?

Kalasääksentien suunnitelma on käsittämätön. Kukaan ei halua lisää liikennettä, melua ja pakokaasua makuuhuoneensa ikkunan alle. Miksei Sääksikallion metsiköstä voisi ottaa lisää tilaa Rastaalantien kääntyvien kaistalle? Uusien talojen liikenne uusiin pihoihin tulisi kulkea Rastaalantien kautta. Onnistuisiko sitä kautta, uusilla järjestelyillä autoilu turvallisemmin päiväkotiin ja koululle? Rastaalantien ylittäville jalankulkijoille turvaksi alikulkutunneli?

Mietin myös Kalasääksentien, Karakalliontien ja Tornihaukantien risteystä ruuhka-aikaan. Onko risteykseen ajateltu valo-ohjausta?


Vähentää asumisviihtyvyyttä ja kasvattaa melua

Plats för profilbild

Ala-arvoinen suunnitelma
30. juni 2023 klockan 9.30.58

Toivon, että suunnitelmaa tarkastellaan uudelleen ja muutetaan nykyisten asukkaiden näkökulmasta. Lisäämällä liikennettä ja parkkipaikkoja paikkaan, mihin niitä ei alunperin ole suunniteltu, ei lisää asumisviihtyisyyttä vaan tuo ihmisten arkeen huolta ja harmia. Voidaan olettaa, että alkuperäinen arkkitehti ei olisi suunnitellut taloja nykyiselleen mikäli nämä uudet suunnitelmat olisivat olleet vallitsevat. Makuuhuoneiden sijoittelu ja ilmanotto tuskin olisivat nykyisellä tavalla suunniteltu. Puhumattakaan melusta mikä aiheutuu sijoittamalla parkkipaikkoja välittömästi makuuhuoneiden alle. Ovien pauke, ihmisten puhe satunnaisina vuorokauden aikoina ei tue asukkaiden hyvää ja laadukasta asumista.

Kyse on pienestä määrästä paikkoja suhteutettuna monen perheen asumisviihtyvyyteen. Missä on prioriteetit?


Parkkipaikat tulisi sijoittaa muualle nykyisiä asukkaita kunnioittaen

Plats för profilbild

Huolestunut
30. juni 2023 klockan 9.57.18

Täällä on tuotu esille jo paljon aiheellisia ja painavia kommentteja. Merkittävimpinä asioina pidän vaikutuksia Kalasääksentie 8:n asukkaiden elämään. Vaihtoehtoisia alueita lisäpysäköinnille on paljon. Vaihtoehtoja joilla ei ole samanlaista suora vaikutusta nykyisten asukkaiden asumisviihtyvyyteen. Mikäli paikoille edes on tarvetta.

Tällä hetkellä lisäpysäköinnille ei ole tarvetta. Lisärakentamista suunnitellessa tulee myös suunnitella kyseisten asukkaiden ja vieraspysäköinti kyseisille tonteille. Sitä ei voi siirtää vanhojen asukkaiden harmiksi. Ajo uusiin kiinteistöihin tulisi tapahtua muualta kuin Kalasksentieltä. Samoin siellä tulisi olla vieraspysäköinnin. Siellä, missä liikenne jo on.

Toivon, että kaupunki kuuntelee ja arvostaa tässä asiassa asukkaita ja osoittaa yhteistyökyvyn.

Plats för profilbild

Pöyristynyt
30. juni 2023 klockan 12.23.55

Tämä vielä kerran:

Lisäpysäköintiä ei tule siirtää vanhojen asukkaiden harmiksi.
Ajo uusiin kiinteistöihin tulisi tapahtua muualta kuin Kalasääksentieltä. Samoin siellä tulisi olla vieraspysäköinti. Siellä, missä liikenne jo on."


Kalasääksentir

Plats för profilbild

J-J
30. juni 2023 klockan 10.28.02

Espoon kaupungin tiehanke on ajattelemattomuuden tulos, vastustan hanketta.


Kalasääksentien kadunvarren uudet pysäköintipaikat

Plats för profilbild

@vanttpa
30. juni 2023 klockan 12.45.24

Kiitos runsaista palautteista koskien Kalasääksentien suunniteltuja parkkipaikkoja.

Kalasääksentien varrelle on tullut voimaan uusi kaavamuutos Karakallio II https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/karakallio-ii. Kaavamuutoksen kaavamääräyksissä määrätään , että yleiseen pysäköintiin tarkoitetut vähintään 11 autopaikkaa on tarkoitettu toteutettaviksi Kalasääksentielle kadunvarsipysäköintinä.

Terveisin
Päivi Vänttinen
Espoon kaupunki

Plats för profilbild

Miltä sinusta tuntuisi?
30. juni 2023 klockan 21.09.24

Arvoisat Espoon kaupungin kaavasuunnitelijat. Mitäs jos laitetaan samalle kaikkien teidän kotien makuuhuoneiden ikkunan alle naapurin taloyhtiön 8 vieraspaikkaa? Ei varmaan mitään ongelmaa kuunnella auton ovien paukutusta, ihmisten elämöintiä ja hengitellä pakokaasuja.

Olikohan ihan loppuun saakka mietitty ehdotus?

Visa fler svar

Törkeä suunnitelma ja osaamisen puute

Plats för profilbild

Kalasääksentien asukas
30. juni 2023 klockan 16.16.01

Kommenteissa on mainittu niin monia suunnitelman epäkohtia, että tuntuu siltä kuin olisin kaikki nämä vuodet rahoittanut veronmaksajana pikku hiljaa omaa eutanasiaani, kun tällaisen suunnitelman saan silmieni eteen vastineeksi veronmaksuille. Hävetkää Espoon kaupunki ja myöntäkää inkompetenssinne! Tämä on silkkaa amatöörimäistä kaupunkisuunnittelua ja nettiin julkaistuna täysi digimurha! Vastustan suunnitelmaa viimeiseen hengenvetooni asti!


Kalasääksentien vierasparkkipaikat

Plats för profilbild

Noora
30. juni 2023 klockan 20.46.46

Hei,

Kalasääksentien kadulle sijoitettavat parkkipaikat ovat järjetön idea. Vastustan!

Pitkäaikaisia parkkipaikkoja löytyy Kalasääksenkujan, Poutahaukankujan, Kalasääksentien alun ja Kalasääksentien päädyssä. Tulevien talojen on itse budjetoitava vieraspaikkansa omalle tontilleen. Uudelleenrakentaminen pitää osata toteuttaa niin, että vanhan rakennuskannan infra otetaan huomioon. Yllä mainittu mm. korvausilmaventtiilit makuuhuoneissa ja parkkipaikat suunnitelman mukaan sijoitetaan suoraan makuuhuoneiden alle. Kukaan ei kannata tällaista ideaa!


TÄYSIN JÄRJETÖN SUUNNITELMA!

Plats för profilbild

Asukas
30. juni 2023 klockan 21.25.39

Ei kukaan halua oman kodin makuuhuoneen ikkunan alle VIEREISEN taloyhtiön vieraspaikkoja!

Miksi olette käyttäneet veronmaksajien rahoja tälläisen suunnitelman tekemiseen joka ei missään tilanteessa voi toteutua. Suunnitelma on loukkaava ja epäinhimillinen. Teen kaikkeni suunnitelman hylkäämisen eteen.

Alueella on sitäpaitsi paljon ilmaista pysäköintitilaa, en ymmärrä miksi näitä edes piti alkaa kaavoittamaan ihmisten ikkunan alle!!!!????


Parkkipaikalla tupakointi ja terveyshaitat

Plats för profilbild

Huolestunut asukas
1. juli 2023 klockan 22.46.20

Vastustan, koska asunnon korvausilmaventtiilit ovat liian lähellä pysäköintialuetta. Pakokaasujen lisäksi parkkipaikalla usein poltetaan tupakkaa ennen autoon menoa. Näin ollen lapseni joutuisivat hengittämään tupakan savua omassa kodissaan. Olisi varsin epäoikeudenmukaista kaupungin päätöksellä altistaa pienet lapset passiiviselle tupakoinnille ja autojen pakokaasuille omassa kodissaan. Molemmat edellämainituista ovat tutkitusti terveydelle haitallisia.

Vaikka kaupunki kieltäisi tupakoinnin parkkipaikalla niin eihän sitä kieltoa kukaan aktiivisesti tulisi valvomaan ja sen myös tietää tupakoitsijat, ei mitään riskiä vaikka kieltoa rikkoo.


Kadunvarren pysäköintipaikat ongelmallisia

Plats för profilbild

Karzi Nyman
3. juli 2023 klockan 11.41.54

Kst 4-8 taloissa on Kalasääksen puolella pelkkiä makuuhuoneita. Kadunvarren pysäköintipaikat ovat sikäli ongelmallisia, että varsinkin tavella em. pysäköintipaikoilta auto käynnistetään kylmänä, jolloin se on kauan paikoillaan ennen liikkeelle lähtöä. Kylmä kone tuottaa runsaasti melua ja pakokaasuja, jotka (mm. tuulen suunnasta riippuen) voivat ajautua makuuhuoneiden ilmanvaihtoaukkoihin. Alueeena Karakallio on PK-seudun edullisimmasta päästä. minkä vuoksi autokanta on keskimääräistä vanhempaa ja mm. sähköautot tulevat tänne selvästi myöhemmin muuhun PK-seutuun nähden.

Moni on valinnut Karakallion asuinpaikakseen nimenomaan runsaan luonnon ja väljän rakentamisen vuoksi, mihin sopii hyvin huonosti makuuhuoneen ikkunan alla pörisevät ja tupruttavat autot.


Todella huono idea.

Plats för profilbild

MP
3. juli 2023 klockan 20.27.47

Satojen ihmisten ikkunat ovat Kalasääksentien suuntaan. Kukaan ei halua pakokaasuja suoraan makuuhuoneen ikkunan alle. Parkkipaikat pitää tehdä muualle.

Koko kaistaleen rakentaminen on täysin käsittämätön teko Espoon kaupungilta. Miksi pieni rauhallisuutta tuova metsäalue pitää rakentaa täyteen taloja, tuoden lisää levottomuutta ja liikennettä jo erittäin liikennöidylle tielle koulun ja päiväkodin vuoksi?


6. juli 2023 klockan 12.26.42. Kommentaren togs bort.

  • 6.7.2023 kl 14.05 @tanttni modererade innehållet: Noudatetaan ohjeita: Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä. Ei myöskään uhkailla ketään edes leikillään.

Kalasääksentien uusi liikennejärjestely lisää turvattomuutta

Plats för profilbild

Kalasääksentie 3 asukas
6. juli 2023 klockan 21.15.42

Parkkipaikojen lisääminen jo nyt heikosti hoidetulle (asfaltointi, lumen poisto) Kalasääksentielle on huono ratkaisu, joka tulee heikentämään turvallisuuta. Kuten korkeusero osoittaa, suunnittelualueen katuosuudella on jyrkkä n. 10 m nousu. Talvella sillä on isoakin merkitystä. Pohjoisessa tie kaartaa 90 asteen mutkaan, jossa näkyvyyttä ei ole, mutta on suojatie. Parkkipaikkojen tulo kadun varteen tarkoittaa melkoisella varmuudella ajoradan kaventumista aurauslumivallien takia. Kävelyosuuden auraaminen huononee entisestään (jää tekemättä), koska iso tieaura ei pystyy sitä auraamaan parkkeerattujen autojen takia. Uusi suunnitelma tuo vielä kolme uutta suojatietä, josta keskimmäinen on jyrkän, n. 5 m nousun laella. Ensimmäinen suojatie uudessa paikassa tuo kävelijöitä keskelle ryhmittyvä (ulosajavat) ja vauhtia ottavaa (sisään ylämäkeen kaksoismutkaan tulevat) autoliikennettä. Kokonaisuudessaan huonosti harkittu suunnitelma.


Kaksi ehdotusta

Plats för profilbild

kaveri
8. juli 2023 klockan 10.57.45

Mikset suunnittele parkkipaikkoja Rastaalantien varrelle, ei Kalasääksentien viereen?Uusien asuntojen rakentaminen on järkevää, mutta ei ole uskottavaa suunnitella kaikkea viereen niin lähelle Kalasääksentietä, mikä heikentää naapureiden elämänlaatua paljon. parkkipaikka hyvin lähellä risteystä alas mäkeä, vastakkaisella puolella Neste Expressiä.Tällä ajattelulla ei vahingoiteta olemassa olevien asukkaiden elämää ja omistajia Kaupunkisuunnittelun tulee olla ihmiskeskeisempi.

Katso kuuluisa, epäonnistunut amerikkalainen kaupunkisuunnittelutapaus Pruitt–Igoe, joka edustaa joitakin puutteita, jotka loivat vihamielisen ja vaarallisen ympäristön.


Tämä on asukkaille liian suuri uhraus.

Plats för profilbild

Sijainti on tärkeä.
8. juli 2023 klockan 11.17.52

On helppoa suunnitella paikka, jossa et asu.
Alkuperäistä suunnitelmaa on myös helppo puolustaa lakien perusteella.
Kyse on järjestelyistä, paikoista ja tasapainosta naapuriympäristön välillä.


Vastustan

Plats för profilbild

Asukas
8. juli 2023 klockan 17.29.37

Vastustan henketta, samaa mieltä kuin taloyhtiön hallitus


Vastustan erittäin voimakkaasti

Plats för profilbild

Kalasääksentie 8:n asukas
9. juli 2023 klockan 20.35.31

Eikös Espoon kaupunki pidä lähiluontoarvoja tärkeänä, mutta tässä suunnitelmassa niitä ei tunnuta oikein kunnioitettavan. Isojen ja vanhojen puiden (E-G talojen viereiset koivut) kaataminen on erittäin huono idea. Asuinalue on tunnettu vehreydestä ja monipuolisesta (eri ikäisestä) puustosta ja tällaiset pienetkin toimenpiteet köyhdyttävät ja nakertavat hiljalleen asuinympäristön luonnon monimuotoisuutta ja samalla asukasviihtyvyyttä.
Toisekseen kun kuivat ja kuumat jaksot yleistyvät tulevaisuudessa, joista saamme vuosittain yhä enemmän ja rajummin kokea esimerkkejä, niin tässäkin tapauksessa suurten ja vanhojen puiden arvo nousee mitä suurimmissa määrin. Ne antavat suojaa paahteelta ja tätä kautta antavat meille asukkaille helpotusta suoraan, ja välillisesti ne myös vaikuttavat alueen pienilmastoon viilentävästi, joka on meille asukkaille todella iso osa alueen viihtyvyyttä. Siinä eivät pienet uudet pensasistutukset, sekä lisää asfalttipinta-alaa auta tätä asiaa lainkaan, valitettavasti päinvastoin.


Jatkokäsittely

Plats för profilbild

@vanttpa
17. augusti 2023 klockan 14.12.13

Kommentoitavana ollut katusuunnitelmaluonnos perustuu ja noudattaa alueen lainvoimaista asemakaavaa. Luonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa on tarkastettu siten että kadunvarsipaikkoja on esitetty nyt 11 kappaletta. Seuraavaksi katusuunnitelmaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville vähintään 14 päivän ajaksi. Tästä ilmoitetaan kirjeitse kiinteistöjen omistajille.

Terveisin
Päivi Vänttinen
Espoon kaupunki