Gå till innehållet

Katja-hanke (Ympäristöministeriön asetus kaavan ja tonttijaon yhteentoimivasta tietomallimuodosta ja vakiomuotoisesta esitystavasta sekä kaavoissa käytettävistä merkinnöistä annetun ympäristöministeriön asetuksen korvaaminen)

Frågetecken 69
18.8.2023 | Ympäristöministeriö

Ympäristöministeriön asetuksella säädetään valtakunnallisesti yhteentoimivassa tietomallimuodossa laadittavan kaavan ja erillisen tonttijaon teknisistä määrityksistä sekä korvataan voimassa oleva kaavoissa käytettävistä merkinnöistä annettu ympäristöministeriön asetus uudella ympäristöministeriön asetuksella.


Hankkeessa laaditaan ympäristöministeriön asetus kaavan ja erillisen tonttijaon yhteentoimivasta tietomallimuodosta ja vakiomuotoisesta esitystavasta. Tavoitteena on mahdollistaa kunnissa ja maakuntien liitoissa kaavojen ja erillisten tonttijakojen laadinta siten kuin maankäyttö- ja rakennuslain 29, 40, 55 ja 78 b §:ssä edellytetään. 

Asetus-hankkeen etenemistä voi seurata hankeikkunassa.

Asetuksen valmistelussa sidosryhmien vuorovaikutus toteutetaan työssä kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa ympäristöministeriö järjestää kaikille avoimen esittelytilaisuuden ja työpajojen sarjan, joissa asetusluonnosta käsitellään eri viranomaisten näkökulmasta. Esittelytilaisuuden materiaalit ovat Hankeikkunassa. 

Otakantaa -kysely on avoinna 21.8-15.9.2023 välisenä aikana, jolloin asetustyön materiaaleihin pääsee tutustumaan itsenäisesti ja antamaan palautetta. 

Vuorovaikutuksen toisessa vaiheessa pidetään asetusluonnoksen lausuntokierros. Tavoitteena on, että asetusluonnokset laitetaan lausunnoille lokakuun 2023 alussa.Basuppgifter

Publicerad: 18.8.2023

Teman:
  • #boende och byggnadsverksamhet
  • #lagstiftning och rättigheter
Kommuner:

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan