Rälssitilankatu, Olarinluoma, Gräsantori ja Riihitontuntie katusuunnitelmaluonnos

Pratbubbla 22
28.9.2023 | Espoon kaupunki
Bildtext

Espoon Kaupunkitekniikan keskus on käynnistänyt katusuunnitelman laatimisen Riihitontun ja Gräsantorin asemakaava-alueiden kaduista. Työ liittyy asemakaavamuutokseen ja koskee seuraavia katuja: Rälssitilankatu, Olarinluoma ja Riihitontuntien länsiosa sekä Gräsantorin torialue.

Suunnitelmat löydät alta ”Näytä lisätiedot” -kohdasta.


Työssä keskitytään nykyisten katujen liikenneturvallisuuden sekä kävely- ja pyöräily-yhteyksien parantamiseen. Katujen poikkileikkausta ja kaistajärjestelyitä muutetaan nykyisestä. Rälssitilankadun, Olarinluoman ja Riihitontuntien liittymä on kiertoliittymä. Katujen ja raittien varren erotuskaistoille ja reuna-alueille istutetaan puita ja pensaita. Katualueelle rakennetaan vesihuolto-, tietoliikenne- ja energiaverkon linjoja.

Gräsantori on uusi kaavamuutoksen myötä entisen huoltoasematontin paikalle muodostunut torialue. Torialue toteutetaan vehreänä runsain puu- ja pensasistutuksin. Torialueen lounaisosaan sijoitetaan taideteos. Torialueella on varaus kioski-/ravintolarakennukselle. Torin pohjoisosaan sijoittuu pysäköintialue.

Suunnitelmaluonnos on kommentoitavana otakantaa.fi-palvelussa 2.10.-16.10.2023 välisenä aikana. 

Saatuun palautteeseen vastataan kootusti kommentointiajan päätyttyä.

Luonnosvaiheen jälkeen viimeisteltävät katusuunnitelmaehdotukset asetetaan nähtäville loppuvuoden 2023 aikana. Nähtävillä olosta ilmoitetaan erikseen asianosaisille kirjeitse.

Kadun rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2025.


Lue suunnitelmasta hankkeen verkkosivuilta: https://www.espoo.fi/fi/hankke...

Lisätiedot: Kati Tolvanen, Welado Oy, etunimi.sukunimi@welado.fiBasuppgifter

Publicerad: 28.9.2023

Teman:
  • #boende och byggnadsverksamhet
  • #trafik
Kommuner:
  • Esbo
Gör en anmälan