Gå till innehållet

Ideoita kohti muuttovoittoisuutta.

Pratbubbla 32
Diskussion 3 år, 5 månader kvar

Ideoita hyviä ja huonoja tarvitaan!

Basuppgifter

Öppet: 17.2.2018 - 31.12.2023

Slutdatum: 31.12.2023

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Pratbubbla Lägg till ny kommentar

Idea

Plats för profilbild

@akhnaten
10. september 2016 klockan 11.29.25

Ennen muuttovoittoisuutta on saatava työttömyys / toimettomuus / näköalattomuus korjatuksi jotta kunta on ensi-sijaisesti kotikunta jossa vaikutetaan niin lähiyhteisöissä. työelämässä kuin politiikassa. Pelkkä muuttaminen vailla näitä tavoitteita ei ole hyvää suunnittelua.

Yksi hyvä tapa lisää muuttoja on muodostaa ns. teollisia symbiooseja B2B välille ja sijoittaa yhteisiin hankkeisiin joita Vihdin Työttömät ry on kaavoittanut.


Asumiseen vaihtoehtoja

Plats för profilbild

Raine
11. september 2016 klockan 10.12.43

Vihti ei pärjää pelkästään kaavoittamalla ja rakentamalla Nummelaa. Nuori työikäinen ei välttämättä halua muuttaa Nummelaan kerrostaloon, jos voi asua PK-seudulla hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Vihdin kannattaisi tarjota ja edistää monipuolisesti asumisen vaihtoehtoja.

Esimerkiksi moni Otalammen alueelle muuttanut arvostaa maaseudun rauhaa ja sitä, että ympärillä on puhdasta luontoa. Lisäksi heille positiivisena yllätyksenä on tullut kylien yhteisöllisyys. Tiedän että sama tilanne on esimerkiksi Haimoossa ja Selkissä.

Lisää omakotirakentamista kyläkeskuskuksiin ja etätyöyhteyksien huomioiminen rakentamisessa voisi olla asia millä Vihti voisi erottautua. Sillä, että yritetään tehdä Nummelasta Espoon tajamaa, ei sijainnin takia voiteta mitään.

22. april 2018 klockan 14.54.42. Svaret har tagits bort.

Visa fler svar

Kunnan raakamaan hankinta tulevaisuuden kaavoitusta varten?

Användarens profilbild - paavo_muranen

@paavo_muranen
23. februari 2017 klockan 21.38.19

http://www.vihti.fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit/maanhankinta/
--clips--
Vihdin kunta hankkii kaavoittamattomia maa-alueita, eli ns. raakamaata pääasiassa alueilta, jotka on tarkoitus asemakaavoittaa tulevaisuudessa.
--clips--

Kunta voisi rohkeasti myös hankkia maata kylistä kyläkoulujen (alakoulut/lähikoulut) oppilaaksiottoalueilta, koska moni arvostaa nimenomaan kyläkeskuksia ja maaseudunrauhaa. Etäisyydet pks-seudulle eivät ole Vihdistä mahdottomat. Näin voisi tarjota Vihtiin muuttajilla nk. jokaiselle jotakin.


Kunnan kehitys

Plats för profilbild

***
24. februari 2017 klockan 7.03.12

Tärkeimpiä varmasti on monipuolinen kaavoitus, toimiva joukkoliikenne (HSL?) sekä palvelut.
Se on totta, ettei kaiken kaavoituksen pidä keskittyä Nummelaan.
Lisäarvoa on myös mielikuvilla , maaseutumaisuudella, luonnolla.


Lapsiperheille luonnonläheistä asumista

Plats för profilbild

Maija
24. februari 2017 klockan 13.11.10

Kaavoitusasiat kuntoon ja pienomakotitalo tontit myyntiin, kunta vetää tekniikan valmiiksi niin menevät varmasti kaupaksi (vrt.Siuntio).
Palveluja pitää Vihdin kylissä kehittää, ei lakkauttaa. Perheille tärkeää on mahdollisimman lyhet ja turvalliset koulu-ja päiväkotimatkat,kyläkoulut ja lähipäiväkodit takaisin.
Kyläkaupat takaisin, ovat tärkeitä myös kylän sosiaalisen kanssakäymisen kannalta.
Joukkoliikennettä lisättävä ja kehitettävä, ei vähennettävä. Monet kulkisivat varmasti mielellään julkisilla töihin ja nuoret kouluihan ja harrastuksiin jos se olisi vain mahdollista.
Myös erilaisia ekologisia rakentamisen mahdollisuuksia tutkittava, näitä löytyy nykyään vaikka mitä, kiinnostavat varmasti nykyajan valveutuneita nuoria perheitä.
Kylien yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä (luonnonsuojeluasiat,asukkaiden hyvinvointi ym.) tuettava.
Pehmeät arvot,yhteisöllisyys,maaseudun idylli ja luonnonrauha ovat hyviä valttikortteja (ja markkinointikeinoja)pääkaupunkiseudulla nykypäivänä, niitä ei kannata väheksyä tai sivuuttaa.


Miksi Nummela??

Plats för profilbild

uudehko vihtiläinen
27. februari 2017 klockan 0.41.14

Jonkun aikaa Vihdin kylässä asuneena olen joutunut paikallislehtiä lukiessani ihmettelemään Nummelan hypettämistä. Nummelahan näyttää olevan aivan jotain muuta kuin Anssi Kelan aikainen idylli- täyteen ahdettu/ahdettava miljöö, jossa viihtyy kenties vanha nummelalainen. Jos kunta jostain syystä haluaa kasvaa suureksi, niin täysi panostus vihtiläisiin kyliin. Niissä on sitä mitä kaipaa maallemuuttaja, Nummelan kaltaisia riittää ympäri pääkaupunkiseutua ja muuta Uuttamaata. Jos olisin halunnut elää vähän vihertävässä kaupunkimaisessa ympäristössä, olisin mieluiten valinnut Espoon, Vantaan, Lauttasaaren, Itä-Helsingin Laajasalon tai muun vastaavan. En suinkaan Nummelaa. Voittehan yrittää kasvattaa Nummelaa suureksi, muuta onko se sitä mikä on Vihdille eduksi!


Ääni Nummelan kehittämisen puolesta

Plats för profilbild

kgfjhg
18. februari 2018 klockan 21.21.28

Täällä on näköjään Nummelan joukkohaukunta menossa. Silläkin uhalla että saan kyläaktiiveilta p*myrskyn niskaani uskallan puolustaa itselleni rakasta kotipaikkaani. Ei Nummela ole Espoon lähiö eikä tarvitsekaan olla. Sen sijaan se on kauniin harjun ja Etelä-Suomen ehkä upeimpien järvimaisemien reunustama kasvava taajama, jossa voi asua lähellä palveluja ja josta on myös hyvä joukkoliikenne Helsinkiin. Jos Vihti haluaa kasvaa, kyllä meidän täytyy pystyä tarjoamaan tulijoille edullisia kerros, rivi ja kaupunkitalo-asuntoja. Ei näitä ole realistista rakentaa mihinkään muualle kuin taajamaan. Myöskään joukkoliikennettä ei voi kustannustehokkaasti järjestää muualle kuin paikkaan, joissa noita joukkoja on. Vai pitäisikö vihtiläisten veronmaksajien kustantaa tyhjien bussien ajelu syrjäkylissä? Anteeksi vain, mutta avain kasvuun ei ole hehtaaritontit maaseudulla ja uudet kyläkoulut, kyllä se on edulliset asunnot lähellä palveluja ja joukkoliikennettä! Käytännössä siis Nummelan nykyistä voimakkaampi kehitys.

Plats för profilbild

pentti saastamoinen
22. februari 2018 klockan 8.16.24

Pasi_Tervo skrivet av:

No sittenhän me Pentti ollaan aivan samaa mieltä. Itse kun nopeasti nuo aikaisemmat viestit läpi luin, niin lähinnä hyppäsi silmille tuo Nummelan kehittämisen ja "nummelakeskeisyyden" arvostelu. Mutta ehkä luin tekstit huonosti.

Hyvä lista Pasi! Omasta mielestäni Vihdin tulisi brändätä itseään monipuolisen asumisen kuntana, niin kylä- kuin taajama-asujille. Minikokoisten talojen kaavoittaminen (kaava 193, Nummelan Sepänpiha) on hyvä lisä mutta alue on epäilyttävän kaukana keskustasta. Olisiko tällaiselle tilaa vähän lähempänä "Pajuniityn takana" ?

Visa fler svar

Asunnot

Plats för profilbild

Juulia
19. februari 2018 klockan 8.28.58

Nummelaan rakennetaan paljon asuntoja. Itse en halua kuitenkaan näihin sillä asuntojen neliöt hyvin pieniä. Kuka haluaa muuttaa 60 neliön kolmioon, 70 neliön neliöön tai 2huonetta ja sauna jonka neliöt ovat 47. Asunnot ovat pieniä koppeja ja kuitenkin hinnat turun tasoa. Lisäksi Nummelan keskusta kylmä olisi kiva saada keskustaan vihreyttä ja puutalorakennuksia ilme erillaiseksi kodikkaaksi. Tutustuminen Raumaan, Uuteenkaupunkiin ja Naantaliin voisi autta kuntaa.


Pienet yksityiskohdat ovat isoja

Plats för profilbild

Bussintuoma
17. december 2019 klockan 0.15.10

Myönteiset mielikuvat syntyvät usein pienistä yksityiskohdista.
- Esimerkiksi kirkonkylän pikavuoropysäkki olisi helposti muutettavissa turvalliseksi. Nyt tien itäpuolinen pysäkki on vaarallinen, koska vilkkaan 2-tien ylitys on hankalaa. Männiköstä bussibysäkille vaeltaminen on erityisesti talvella hankalaa. 2-tieltä ei johda yhtenäistä kevyenliikenteen väylää kirkonkylälle eikä Männikköön. Samoin kirkonkylän ja Nummelan välille kunnon kevyen liikenteen väylä.
- Yleiseen siisteyteen tulisi kiinnittää huomiota. Kirkonkylä antaa itsestään nuhjuisen vaikutelman, vaikka esimerkiksi Niuhalanraitti voisi olla todella vaikuttava. Pirteyttä ilmeeseen! Paikat kuntoon! Kevyen liikenteen väylät kuntoon eri puolille pitäjää, esim. Nurmijärventielle ja hyviä ulkoilureittejä kirkonkylälle.
- Kunnon bussiyhteydet pääkaupunkiin ja toimivat lipputuotteet (HSL).
- Kirkonkylälle kunnollinen, monipuolinen ruokaravintola.
- Joskus tuntuu, että "varsinaiset vihtiläiset" eivät tänne muita haluakaan. Muistan kun kunnallisvaalien aikaan kirjoiteltiin, että ehdokkaina tulisi olla vihtiläissyntyisiä ehdokkaita ja heitä juuri tulisi äänestää, jotta tänne muuttaneet eivät saisi liikaa valtaa.


Lägg till ny kommentar