Gå till innehållet

Vaikuta! Lähetä (kehittämis)ideasi koskien maakuntauudistusta esivalmistelutiimille.

Pratbubbla 5
Diskussion | Lapin liitto
Diskussionen har avslutats

Lapin maakunnan esivalmistelu kerää tietoa valtakunnallisesti määritellyistä asiakokonaisuuksista. Tietoja kerätään väliaikaishallinnolle, joka jatkaa valmistelua kesällä 2018 alkaen, kunnes maakuntavaltuustot on valittu ja uudet maakunnat perustetaan.

Aluehallinnon uudistuksen tavoitteena on sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sekä yksinkertaistaa julkisen aluehallinnon järjestämistä (valtio, alueet ja kunnat). Hallitusohjelman mukaan ensisijaisena ratkaisuna on toimintojen keskittäminen tehtäviltään ja toimivallaltaan selkeille itsehallintoalueille, maakunnille.

Lisätietoja: www.alueuudistus.fi

Basuppgifter

Avslutat: 31.5.2017

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Lappilaisten arjen ja erikoistlanteidenkin turvallisuus on huomioitava

Plats för profilbild

Rova Nieminen
9. november 2016 klockan 12.56.51

Lappi poikkeaa muusta Suomesta mm. vähäväkisyytensä ja pitkien välimatkojensa vuoksi. Normaalissa arjessa tämä on ihan jees, mutta erilaisissa kriiseissä (aina henkilökohtaisesta tapahtumasta myrskytuhoihin / sotaan) ei riitä, jos olemme menneet samoilla eväillä mitä muu maa. Meidän on rakennettava Lapin kriisinkestokyky todella kestävälle pohjalle.

Käytännössä: viranomaisYHTEISTYÖN on toimittava, järjestöjen ja kyläyhteisöjen osallisuus päätöksentekoon on oltava muuta maata korkeammalla tasolla, paikallisia terveyskeskuksia on ylläpidettävä, sosiaalista eristäytymistä on vältettävä, kunnallisinfran laatu ja ylläpito on ylimitoitettava, ensihoitoa ja pelastustoimea on tuettava, alue on pidettävä asuttuna...

Tärkeintä on saada väki puhaltamaan yhteen hiileen ja osallistumaan.