Gå till innehållet

Vaikuta! Lähetä (kehittämis)ideasi koskien maakuntauudistusta esivalmistelutiimille.

Pratbubbla 5
Diskussion | Lapin liitto
Diskussionen har avslutats

Lapin maakunnan esivalmistelu kerää tietoa valtakunnallisesti määritellyistä asiakokonaisuuksista. Tietoja kerätään väliaikaishallinnolle, joka jatkaa valmistelua kesällä 2018 alkaen, kunnes maakuntavaltuustot on valittu ja uudet maakunnat perustetaan.

Aluehallinnon uudistuksen tavoitteena on sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sekä yksinkertaistaa julkisen aluehallinnon järjestämistä (valtio, alueet ja kunnat). Hallitusohjelman mukaan ensisijaisena ratkaisuna on toimintojen keskittäminen tehtäviltään ja toimivallaltaan selkeille itsehallintoalueille, maakunnille.

Lisätietoja: www.alueuudistus.fi

Basuppgifter

Avslutat: 31.5.2017

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Palvelut ja tehtävät sekä henkilöstö - vapaaehtoistyö ja järjestöjen organisoiti mukaan

Plats för profilbild

Kerttu Oikarinen
17. november 2016 klockan 19.26.52

Palvelut ja tehtävät
Sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ennaltaehkäiseviä palveluja järjestettäessä tulisi ottaa vahvasti ja suunnitelmallisesti huomioon eri järjestöissä tehtävä vapaaehtoistyö. Kilpailutukseen vapaaehtoistyö ei sovi. Maakuntatason hyvinvoinitkertomustyössä sote-järjestöjen edustajia voisivat olla kansanterveystyötä edistävät järjestöt ja sosiaalista hyvinvointia edistävät järjestöt. Rovaniemellä toimii esimerkillisesti vapaaehtoistyön keskus Neuvokas, jonka edustajan mukana olo hyvinvointikertomustyössä olisi erinomaista. Kansanterveystyötä piiritasolla Lapissa tekee Lapin Sydänpiiri taustatukenaan Suomen Sydänliitto, Diabetesliitto ja Aivoliitto.

Henkilöstö
Vapaaehtoistyö ei toimi ilman organisoitua toimintaa. Siksi olisi tärkeää, että maakuntatasolle valittaisiin järjestöpuolelta työpariksi kaksi järjestökoordinaattoria: sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisen vapaaehtoistyön koordinaattori ja kansanterveystyön vapaaehtoistyön koordinaattori terveyden edistämisen asiantuntijaksi.