Gå till innehållet

Badges tekniikat

Pratbubbla 2
Diskussion
Diskussionen har avslutats

Badges nk. suoritusmerkintä järjestelmiä on saatavilla ja digitaalisissa oppimisympäristöissä on tyypillisesti vielä omat suljetut järjestelmänsä.  Tavoitteena voisi olla järjestelmä mihin voisi tehdä rinnakkaisen badges - suoritusmerkistön vastaamaan 'suljettujen järjestelmien' badgeja. Näin on jo mm. koodikerho.fi diplomissa tehty, luottaen pitkälti code.org suorituksiin, tosin kyseessän on täysin manuaalinen 'printattava paperi' tyyppinen lähestymistapa, mikä ei ole kovin pitkäkestoinen ratkaisu.

Tärkeää olisi myös rakentaa badgeista/suoritusmerkeistä kasautuva malli mikä kannustaa etenemään hyvin pieninkin askelein, jolloin suorituskeskeisyydeltä vältytään ja badgeja saa pienistäkin onnistumisista.

Hyvä idea olisi myös kiinnittää huomiota kerhonvetäjiin ja vanhempien suoritusten mittaamiseen, onhan heidän työpanos moninkertainen ja monesti hyvinkin erityyppinen. Hyvä esimerkki opettajien ja vanhempien ottauttamisesta on Khan Academy jossa myös vanhemmat huomioidaan ja patistetaan suorittamaan. Opettajien ja vetäjien kannalta code.org opettajan sivuineen ja porautumisineen oppilaiden edistymiseen on kerrassaan loistava.

Basuppgifter

Avslutat: 31.12.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Onko Open Badges https://openbadges.org/ viritettävissä käyttöön?

Användarens profilbild - paavo_muranen

@paavo_muranen
1. januari 2017 klockan 14.53.53

https://openbadges.org/ on loistavasti kehittynyt ja sen ympärille on kehittynyt jo useita ratkaisuja http://www.badgetheworld.org/

Mitä tämän alustan käyttöönotto vaatisi oikeasti?