Gå till innehållet

Syyllistyvätkö tietyistä maista tulleet tietynlaisiin rikoksiin?

Pratbubbla 17
Diskussion | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Diskussionen har avslutats

Suomeen on tullut maahanmuuttajia useista eri maista, mutta joistakin erityisen paljon. Syyllistyvätkö tietyistä maista tulleet tietynlaisiin rikoksiin?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

jukes: Maalla ei ole väliä, kulttuuri- ja uskontotaustalla on.
asianajaja: Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin mukaan vangeissa on yliedustettuna tietyt kansallisuudet. (LÄHDE?)
pap: Kulttuuritausta merkitsee.
E.K.: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin.
Objektiivinen: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin. Lähteen sivu 31. http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pd
Tero: Maalla ei ole väliä vaan sillä kulttuurilla, misäs on kasvanut.
Jankka: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin.
Riitta: Baltialaiset syyllistyvät ryöstöihin.
Juz0: Maalla ei ole väliä vaan sillä kulttuurilla, misäs on kasvanut.
oikea suvaitsevainen: Kyllä syyllistyvät.
viuh: Ei ole niin yksinkertaista. Linkistä sivu 246. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/156334/Katsauksia_4_Rikollisuustilanne_2014_2015.pdf?sequence=2
kolmikas: Sharia-lain mukaan eläneet eivät ymmärrä Suomen lakia.

Basuppgifter

Avslutat: 3.3.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Ei maalla ole väliä

Plats för profilbild

jukes
2. mars 2016 klockan 14.49.55

Kysymys on asetettu väärin, eikä näin johda oikeisiin vastauksiin. Ei maalla ole merkitystä. Merkitystä on tulijoiden kulttuuritaustalla ja erityisesti uskonnolla. Maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita on alettava arvioimaan ja luokittelemaan myös uskonnollisten ja kulttuuristen taustojen perusteella, ei pelkästään kansallisuuksien. Lähtökohtaisesti islamistisista maista saapuvat muslimit ovat kasvatuksensa ja ideologiansa vuoksi vaikeimmin sopeutuva ryhmä. Islam on ainoa uskonto, joka opettaa halveksimaan vääräuskoisia eli kaikkien muiden uskontokuntien edustajia. Kun seuraa eurooppalaista uutisointia ja keskustelua, niin väistämättä käy selväksi, että kansalaisten huolet ja kielteiset asenteet liittyvät nimenomaisesti muslimeihin. Jos päättäjät ilmoittaisivat ottavansa tänä vuonna miljoona vainottua kristittyä, olisi mielipideilmasto totaalisen erilainen. Näistä asioista on alettava puhumaan niiden oikeilla nimillä.