Onko Suomen turvapaikkalainsäädäntö löysempi vai tiukempi kuin muiden EU-maiden?

Pratbubbla 15
Diskussion | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Diskussionen har avslutats

Maiden lainsääsännössä on paljon eroja ja joissakin asiassa yksi on tiukempi mutta toisessa toinen. Kuitenkin kun katsotaan kokonaisuutta, onko Suomen turvapaikkalainsäädäntö löysempi vai tiukempi kuin muiden EU-maiden?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

Timo: Löysempi ja liian löysä.
paanikki: Kysymys ei ole relevantti, ihmisvirtaan vaikuttaa turvapaikanhakijoiden positiivinen kuva Suomesta eikä sellaista virtaa voi käännyttää rikkomatta YK:n pakolaissopimusta tai Suomen perustuslakia.
ortti: Löysempi ja liian löysä.
Faktoja: Ei ole liian löysä, tässä tilasto: http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/turvapaikka-_ja_pakolaistilastot
Asiatonta kommentointia: Moni kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija jää Suomeen.
Riitta: Ei tietoa
jan: Kysymys ei ole relevantti. Suomesta ei löydy osaamista ja ymmärrystä kotouttamiseen.
Juz0: Löysempi ja liian löysä.

Basuppgifter

Avslutat: 3.3.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Löysää on.

Plats för profilbild

Ortti
2. mars 2016 klockan 18.17.27

Perussuomalainen poliitikko sai medialta julkisen teilauksen, kun kertoi että lähes kaikki turvapaikkakäsittelyn läpikäyneet saavat turvapaikan Maahanmuuttovirastolta. Näin ei olisi median mukaan saanut sanoa, vaan olisi pitänyt ottaa huomioon ne joiden hakemus on rauennut jne. Eihän näin median laskemalla tavalla saada kuvaa turvapaikkapolitiikan löysyydestä/kireydestä.

Sitten kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei saada poistettua maasta, niin se lisää uuden löysyyden turvapaikkapolitiikkaan. Näille laittomasti maassa oleville sitten vielä aletaan järjestämään maksutonta terveydenhuoltoa.

Plats för profilbild

Faktoja
2. mars 2016 klockan 18.58.46

Ja taas tulee ihan höpöhöpöä. Suosittelen tutustumaan Maahanmuuttoviraston tilastoihin siitä, moniko itse asiassa saa oleskeluluvan. Ne löytyvät tältä sivulta http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/turvapaikka-_ja_pakolaistilastot

Sieltä löytyy viime vuoden tiedot ja esimerkiksi tammikuulta 2016 oma tilastonsa.

Plats för profilbild

Asiatonta kommentointia
2. mars 2016 klockan 22.09.01

Faktoja skrivet av:

Ja taas tulee ihan höpöhöpöä. Suosittelen tutustumaan Maahanmuuttoviraston tilastoihin siitä, moniko itse asiassa saa oleskeluluvan. Ne löytyvät tältä sivulta http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/turvapaikka-_ja_pakolaistilastot

Sieltä löytyy viime vuoden tiedot ja esimerkiksi tammikuulta 2016 oma tilastonsa.

Mieluummin, kuin moittia muita "höpöhöpöydestä", voisit varmaankin itse lyhyesti kertoa faktat, eikä pelkästään linkittää tuohon varmaankin hyvin tuntemaasi tilastoon.
On unohtunut se tosiasia, että nekään, jotka saavat kielteisen päätöksen, eivät välttämättä lähde. Saksassa on huomattava määrä turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen, vain kadonnut, Suomesta vähemmän, mutta kuitenkin.
Saksassa vastaanottokeskukseen tehdyssä poliisiratsiassa ilmeni, että erittäin monilla oli useita eri henkilöllisyyspapereita. Näissä oloissa mekään emme lopulta edes tiedä koko lukua, montako täällä on.