Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat?

Pratbubbla 10
Diskussion | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Diskussionen har avslutats

Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat? Minkä verran heitä on? Mistä he ovat tulleet? Sukupuolet ja iät? Turvapaikanhakemisen syyt?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

Maahanmuuttovirroista on tietoa: Dataa löytyy, eikä Suomeen suuntautuva turvapaikanhakijoiden määrä ole suuri verrattuna muihin Euroopan maihin. http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/
Maahanmuuttovirasto listaa julkaisuja: http://www.migri.fi/maahanmuuttokirjasto/verkkojulkaisut
Hankala kysymys: Maahanmuuttajia ovat kaikki Suomeen muusta maasta muuttaneet.
Kaikki olemme: Maahanmuuttajia olemme kaikki pitkällä aikavälillä.
Pikkutyttöjä vai geelitukkaukkoja: Media valehtelee, turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen nuoria miehiä.

Basuppgifter

Avslutat: 3.3.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

kaikki olemme

Plats för profilbild

mie
2. mars 2016 klockan 17.07.52

Taidamme lopultakin kaikki olla maahanmuuttajataustaisia, kun tarkkoja ollaan... Kenties monien meidän nykyisten suomalaisten varhaisissa esi-isissä on esim. nykyisen Irakin alueelta tuhansia vuosia sitten pohjoista kohti siirtyneitä, vaeltaneita ja heidän jälkeläisiään!!!!!

Plats för profilbild

Eri tilanne
2. mars 2016 klockan 21.11.06

Mielestäni tämä ei sovi perusteluksi mihinkään. On otettava huomioon, että silloin kun esim. suomalaisten kantaisät ja -emot ovat muuttaneet Suomen alueelle, on väkilukumme ja koko maailman väkiluku ollut niin vähäinen, että ei ole voitu puhua mistään kansainvaelluksesta kuten nyt.
Nyt sekä Suomen, että maailman väkiluku on jo moninkertaistunut noista ajoista, ja ongelmat kestokyvyn ym. kannalta ovat todellisia.
Kysymys ei mielestäni ole mistään periaatteesta, kuka tulee alunperin mistäkin, vaan yksinkertaisesti siitäkin, että olemme pieni maa, meillä asuu jo enemmän väkeä kuin historiallisina aikoina koskaan, tämä maa on rajallinen, meillä ei ole rajattomasti työtä, rahaa, eikä mitään resursseja jakaa.
Ei ole mikään ratkaisu maailman tilanteeseen, että kaikki ihmiset, joilla on jossakin maassa vaikeata ja hankalaa, lähtevät yksinkertaisesti muualle. On täysin epärealistista ajatella, että Suomi tällaisena kirppuvaltiona voisi millään tasolla vastata maailman pakolaisongelmaan, muuten kuin korkeintaan rauhanvälityksessä eri maiden ja ryhmien välillä, jos siinäkään.