Gå till innehållet

Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat?

Pratbubbla 10
Diskussion | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Diskussionen har avslutats

Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat? Minkä verran heitä on? Mistä he ovat tulleet? Sukupuolet ja iät? Turvapaikanhakemisen syyt?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

Maahanmuuttovirroista on tietoa: Dataa löytyy, eikä Suomeen suuntautuva turvapaikanhakijoiden määrä ole suuri verrattuna muihin Euroopan maihin. http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/
Maahanmuuttovirasto listaa julkaisuja: http://www.migri.fi/maahanmuuttokirjasto/verkkojulkaisut
Hankala kysymys: Maahanmuuttajia ovat kaikki Suomeen muusta maasta muuttaneet.
Kaikki olemme: Maahanmuuttajia olemme kaikki pitkällä aikavälillä.
Pikkutyttöjä vai geelitukkaukkoja: Media valehtelee, turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen nuoria miehiä.

Basuppgifter

Avslutat: 3.3.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Myös tänne työhön tulleet ovat myös maahanmuuttajia

Plats för profilbild

H. J
2. mars 2016 klockan 18.20.24

Mielestäni kaikki tänne ulkomailta muuttaneet, joilla ei ole ennestään Suomen kansalaisuutta. Maahanmuuttajia ovat niin turvapaikanhakijat kuin tänne naimisiin tulleet tai henkilöt, jotka ovat tulleet tänne työhön. Esim. Venäläisiä maahanmuuttajia meillä on noin 70000. Kuinkahan paljon virolaisia, intialaisia yms ammattilaisia meillä on työelämässä? Osalla on suomen kansalaisuus.

Plats för profilbild

@Jouni_Tuomisto
2. mars 2016 klockan 18.49.06

On totta, että maahanmuuttajia on monia eri ryhmiä ja maahanmuuttoon monia eri syitä. Ensisijaisesti keskustelu koskee turvapaikanhakijoita, mutta jos aikaa jää niin kiinnostavat myös tiedot muista maahanmuuttajista. Kannattaa keskustelussa selvästi erotella mistä ryhmästä puhutaan.