Gå till innehållet

Ställ frågor och diskutera planerna

Pratbubbla 102
Diskussion | Sipoon kunta
Diskussionen har avslutats

Under den tid då planerna är framlagda (15.1–15.2.2021) kan du diskutera och ställa frågor om planerna i tjänsten Dinåsikt.fi (Otakantaa.fi). Planläggaren följer med diskussionen och svarar på frågorna i mån av möjlighet redan under påseendetiden.

Responsen beaktas i mån av möjlighet i planeringen, och ett sammandrag av responsen bifogas till planen och ges beslutsfattarna för kännedom.

Ifall du inte vill att din respons är synlig för andra (t.ex. om den innehåller personuppgifter) kan respons också lämnas in direkt till planläggaren (frågor) och till Sibbo kommuns registratur (åsikter) senast 15.2.2021. Respons samlas in även via en kartenkät.

Kontaktuppgifter och planmaterial hittas på planernas webbsidor:

Basuppgifter

Avslutat: 15.2.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

KR3-Laaksosuontien itäpuolen suunnittelu

Plats för profilbild

@FarvälNickby
14. februari 2021 klockan 16.39.49

NG8 Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavaluonnos sekä KR3 Nikkilän kaavarunkoehdotus ovat mitä surullisinta luettavaa. Kommenttien perusteella sekä entiset, nykyiset, tulevat ja potentiaaliset sipoolaiset ovat yhtä pettyneitä suunnitteluun.
Tämäkö oli Sipoon kunnan tavoite?

Nykyisten suosittujen ja toimivien ulkoilualueiden huomattava supistaminen (Nikkilän kartanon alueella) ei saa kenenkään kannatusta. Sitä kompensoimaan kunta ehdottaa virkistysalueita Laaksosuontien itäpuolelle ja Degerbergetin alueille, missä kunta omistaa vain 1ha maata ja yksityiset valtaosan. Suunnittelu on tehty kaikessa hiljaisuudessa maanomistajia kuulematta. Ei uskoisi, että moderni demokratia voi toimia näin ylimielisesti.

Näyttää siltä, että kaavarunkoehdotukseen on sijoitettu giganttisen kokoinen peli/leikkikenttä, joka silpoo kiinteistöjä mielivaltaisesti jättäen maanomistajille täysin arvottomia suikaleita sinne tänne. Alueelta lähtevät virkistyspolut halkovat maanviljelyksessä olevat pellot ja koko konsepti estää alueen käyttämisen väljään omakotirakentamiseen, mikä olisi Sipoon suurin kilpailuetu ja tässäkin foorumissa useasti mainittu syy Sipooseen muuttamiselle tai tänne jäämiselle. Kartalle on jopa suunniteltu ulkoilureitti, joka kulkee erään kiinteistön etupihan läpi noin 2m etuovesta.
Uskomatonta epäpätevyyttä!

Onkohan niin, että kaavarungon laatija ei ole jalkautunut maastoon tai edes käyttänyt ajan tasalla olevaa karttaa!

Pettymys on lievä ilmaus kuvaamaan tunteitani. Ehdotan, että Sipoon kunta ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja aloittaa yhteistyön ja avoimen kommunikoinnin asukkaiden ja maanomistajien kanssa. Yksisuuntainen sanelupolitiikka ei ole nykypäivää.

Yhdessä voimme luoda kunnan, jossa on tilaa asua ja nauttia luonnosta, jopa aivan luonnontilaisesta luonnosta, johon ei ole rakennettu valmiita polkuja ja portaita.

Plats för profilbild

@DennisSöderholm
15. februari 2021 klockan 8.53.05

Katso alempana kaavoittajan vastaus nimimerkille "LaWe", joka käsittelee tässäkin palautteessa esiin nostettuja seikkoja.