Gå till innehållet

YHDESSÄ Janakkalan kunta ja yhdistykset

Pratbubbla 3
Diskussion | Janakkalan kunta
Diskussionen har avslutats

Kolmas sektori yhdistyksineen ja järjestöineen on kunnalle ja kuntalaisille merkittävä voimavara. Tämän tekeillä olevan YHDESSÄ -käsikirjan avulla halutaan helpottaa ja inspiroida yhdistysten toimintaa ja toimia yhdessä tavoitteellisesti. Käsikirja on kommentoitavana 31.3.2021 saakka. Erityisesti toivomme ehdotuksia toimenpiteiksi, millä järjestöstrategian tavoitteisiin pyritään Janakkalassa. 

Tutustu liiteenä olevana luonnokseen. Voit kommentoida kokonaisuutta tässä keskustelussa. 
Konkreettisia toimenpiteitä yhteistön kehittämisesksi voit ehdottaa hankkeen kyselyssä. 

Voit keskustella nimettömänä tai kirjoittaa keskustelun alkuun nimesi/edustamasi yhdistyksen nimen.

Basuppgifter

Avslutat: 31.3.2021

Bilagor

Ilmianna

Se övriga kommentarer

Pahoittelen, mutta muuta anonyymia viestintäkanavaa ei ole tarjolla!

Plats för profilbild

etsin osallistuvaa budjetointia ja petyin
24. mars 2021 klockan 12.14.18

Janakkala on taas avannut osallistuvan budjetoinnin äänestyksen ja ajattelin, että viime vuotiseen tapaan asioista pääsisi keskustelemaan. Viime vuonna huonon tiedotuksen vuoksi "meni vähän ohi", mutta nyt olisin ollut kiinnostunut ottamaan osaa. Vaan keskustelua ei tänä vuonna käydäkään, mikä on pettymys.

Onko tässä nyt käynyt niin, ettei saadusta palautteesta haluta ottaa opiksi, vaan pelkästään pahoitetaan mieli ja sitten "kostoksi" viedään kuntalaisilta mahdollisuus keskustella? Koska kyllä siinä viime vuoden keskustelussa oli ihan aiheellista palautetta kunnan aktiivisuudesta ja ehdotus tilanteen parantamiseksi.

Minusta olisi ollut erittäin tarpeellista antaa asukkaiden pohtia, miten joitakin osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia konkretisoidaan, ja mielestäni jossain ehdotuksissa on myös ollut oletus että niitä vielä tarkennetaan asukkaiden toimesta. "Äänestyksen voittaneiden ehdotusten käytännön toteuttamisen muodoista ja yksityiskohdista päättää kunta." saa tilanteen kuulostamaan lähinnä siltä, että kuntalaiset voivat toki äänestää, mutta on taas täysin virkamiesten mielikuvituksen (tai sen puutteen) varassa mitä oikeasti saadaan aikaan.

Tätä anonyymia vaikutuskanavaa kaipaan siksi, että en kaipaa niskaani kuraa. Omien ja toisten ihmisten kokemusten mukaan Janakkalassa saa vihat niskaansa hyvin helposti!