Gå till innehållet

Osallistu suunnitteluun: urheilukentän uusi huoltorakennus ja sen tilaratkaisut

Pratbubbla 10
Diskussion | Humppilan kunta
Diskussionen har avslutats

Tavoitteena on rakentaa lisää elinvoimaisuutta tuova huoltorakennus, jonka monipuoliset tilaratkaisut toimivat liikuntaharrastuksia ja liikkumista tukevana tukitoimintona Humppilan urheilupuiston käyttäjille.

Humppilan urheilupuiston alueelle on keskittynyt monipuolisesti liikuntaa ja kuntalaisten liikkumista tukevia toimintoja. Humppilan urheilupuisto sijaitsee keskusta-alueella, ja parhaiten alueeseen pääsee tutustumaan paikanpäällä; urheilukenttä ja Telakoneareena os. Niittykuja ja Silvalan puisto os. Kisakuja.

Uusi urheilukenttä otettiin käyttöön heinäkuussa 2019. Urheilukentän vieressä on hiekkatekonurmipäällysteinen pesäpallokenttä, Telakoneareena, jonka pinnoite on uusittu 2-3 vuotta sitten. Urheilukentän vieressä on monipuolinen Silvalan leikki- ja liikuntapuisto. Puisto on suunniteltu kaikenikäisille, ja tärkeänä kohderyhmänä ovat erityisesti ikäihmiset. Leikki- ja liikuntalaitteissa on huomioitu niiden soveltuvuus eri-ikäisille käyttäjäryhmille.

Urheilukentän vieressä sijaitsee nykyinen puurakenteinen v. 1967 valmistunut huoltorakennus, jonka kerrosala on 104 m2. Rakennukseen on sijoitettu kaksi pukutilaa, joiden yhteydessä on kummassakin erilliset wc- ja suihkutilat. Rakennuksessa on lisäksi varastotilaa sekä katos pienimuotoista kahvio- ja lipunmyyntitoimintaa varten. Suihkutilat on korjattu vuonna 2015. Rakennuksen ulkovuoraus on huoltomaalattu vuonna 2018. Rakennuksen ulko-ovet on uusittu kesällä 2019.

Toivoisimme käyttäjien edustajilta kommentteja ja mielipiteitä huoltorakennuksen tilaratkaisuista. Vapaamuotoisissa vastauksissa toivoisimme käyttäjien kertovan, mitä käyttäjäkuntaa edustaa, mitä tiloja käyttää tällä hetkellä ja mihin vuodenaikaan, ja mitä tiloja toivoisi huoltorakennuksessa olevan.

Basuppgifter

Avslutat: 10.3.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Maltilla

Plats för profilbild

JV
17. februari 2021 klockan 17.24.25

Huoltorakennuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon huoltovarmuus ja -helppous tehtävissä ratkaisuissa sekä monipuolisen käytön mahdollistaminen niin, että tiloja on mahdollisuus tarvittaessa myös rajata. Elinkaaren pitää olla hyvällä huollolla pitkä.
Saatavilla olevia teknisiä ratkaisuja (älyvalaistus, sähkölukot ym.) tulee hyödyntää ja samanaikaisesti kustannusrakenteen tulee muodostua sellaiseksi, että se on kunnan koon ja kuntatalouden kantokyvyn kannalta järkevä kokonaisuus. Budjetti on laadittava huolella ja siinä on pysyttävä. Matkan varrella ei saa ”lähteä mopo käsistä”.
Tilojen saavutettavuuden pitää olla sellainen, että niihin ei jouduta tästä näkökulmasta tekemään muutoksia lyhyen ajan päästä.