Gå till innehållet

Kerro ideasi ja kannata muiden ehdotuksia!

Pratbubbla 47
Diskussion | Kemin kaupunki
Diskussionen har avslutats

Ehdotusten tulisi olla investointiluonteisia ja niiden tulee olla toteutettavissa vuoden 2021 aikana.

Basuppgifter

Avslutat: 15.3.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Nuorille/lapsille enemmän aktiviteettia tai vanhuksille yhteinen vanhus_puisto

Plats för profilbild

@Jenskumai
10. mars 2021 klockan 11.16.15

Hei! Olen huomannut, kun olen itse nuori, että nuorille on yllättävän vähän vapaa-ajan toimintaa ja yhä vähemmän tapahtumia ikärajoitusten, sekä tapahtumien vuoksi. Se virkistäisi monen nuoren mielialaa, jos niitä järjestettäisiin enemmän, eikä esteenä olisi ikäraja. Varmasti myös monen pienemmän lapsen kohdalla samat asiat ongelmana.

Toinen idea, jota me mietimme kerran yhdessä lukiolaisten kanssa olisi vanhusten_puisto. Siellä vanhukset saisivat raitista ilmaa ja voisivat yhdessä kokoontua puiston penkeille, eikä kauppojen käytävillä tarvitsisi kokoontua ja istuskella, koska muuta paikkaa vanhuksilla ei ole. Puiston keskellä voisi myös olla pieni kahvila, jossa on myös mahdollista syödä ulkona/sekä sisällä. Myös puiston voisi koristella kauniin värisillä kukilla jne. Se olisi vanhuksille varmasti mukavaa ajanvietettä ja loisi heille enemmän yhteen kuuluvuuttu.

Plats för profilbild

@Jenskumai
10. mars 2021 klockan 11.27.41

Tuli myös kolmas idea mieleen ja joudun kirjoittamaan sen kommentteihin, koska en pysty muokkaamaan. Esteettömyyteen olisi myös hyvä panostaa, koska Kemissä harvaan liikkeeseen pääsee pyörätuolilla ja moni kahvila/ravintola ei ole esteetön. Myös pyörätiellä on vaikea liikkua, koska suojatien kohdalla on monesti iso pudotus. Myös asuntoja on hyvin vaikea löytää, koska suurin osa vuokra-asunnoista eivät ole esteettömiä tai sitten ne maksavat yli 2000-1000e kuukaudessa.. Muuten kyllä Kemissä on toiminut palvelut hyvin ja on ollut rauhallista.