Gå till innehållet

Osallistu keskusteluun: Kuinka käyttäisit 20 000 euroa?

Pratbubbla 20
Diskussion | Mäntyharjun kunta
Diskussionen har avslutats

Kuntakukkaron teemana on vuonna 2021 kulttuuripalvelut. Kulttuuripalveluiden osalta teema on jaettu kolmeen eri osaan:

  • Kulttuuri- ja elinympäristö
  • Taide- ja ympäristökasvatus
  • Aineeton kulttuuriperintö

Annettujen ideoiden tulee liittyä jollain tavalla vähintään yhteen näistä teemoista. Idea voi olla kiinteä rakenne/teos, tapahtuma, kurssi, tarvike tai muu vastaava.

Rahoitettavia kohteita varten on kuntalaisten päätettäväksi varattu yhteensä 20 000 euroa, joka rahoitetaan Mäntyharjun kulttuuripalveluille osoitetuista Kydön testamenttivaroista.

Mäntyharjun varhaiskasvatukselle, perusopetukselle ja lukiolle on varattu vastaava määräraha (yht. 20 000 euroa), joiden käytöstä he pääsevät ideoimaan ja äänestämään vuoden 2021 aikana vaikuttamaan samojen teemojen mukaisesti.

Kuinka jätän oman ideani?

Kirjoita ideasi siihen liittyvän teeman alle (klikkaamalla teeman alta "vastaa". Ideoita voi jättää 5.4.2021 saakka.

  • Perustele ideasi
  • Liitä mukaan arvio kustannuksista, jos tiedossa (ei pakollinen)

Voit kommentoida muiden tekemiä ideoita (painamalla idean alta kommentoi) tai painamalla peukkua ylös/alas.

Miten Kuntakukkaro toimii?

Ehdotusvaihe: Kuntalaisilta pyydetään ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin avulla rahoitettavista kohteista valitun teeman mukaisesti. Kaikki määräaikana saadut ehdotukset käydään läpi kunnan toimesta. Jokainen idea arvioidaan tapauskohtaisesti. Lisäksi käydään läpi aiheuttaako ehdotus toteutuessaan pitkäaikaisia ja pysyviä kustannuksia ja kuinka kunnalla on mahdollista vastata näistä. Kunnan on mahdollista toteuttaa sellaisia ideoita, jotka ovat kunnan toimivallassa. Arvioinnissa käytetään pohjana Kydön testamenttivarojen käyttösuunnitelmaa, jonka sivistyslautakunta on hyväksynyt. Mikäli ehdotus täyttää kriteerit, laaditaan sille alustava kustannusarvio. Ideoita voi jättää 5.4.2021 saakka.

Yhteiskehittäminen: Kun ehdotuksille on saatu alustava kustannusarvio, käydään niitä vielä läpi kaikille kuntalaisille avoimessa yhteiskehittelytilaisuudessa, jossa ideoiden kehittelyä on mahdollista vielä jatkaa ennen äänestysvaihetta. Yhteiskehittämisen arvioitu ajankohta toukokuu 2021.

Äänestys ja kohteiden valinta: Tämän jälkeen kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkiehdotuksia. Äänestyksen jälkeen tulokset julkaistaan, jonka jälkeen kunnan puolesta tehdään tarvittavat hallinnolliset päätökset, hankinnat ym. Toteutettavia ehdotuksia voidaan valita useampi riippuen ehdotusten kokonaiskustannuksista. Ehdotukset toteutetaan vuosien 2021-2022 aikana. Äänestyksen arvioitu ajankohta touko-kesäkuu 2021.

Lisätietoja: kulttuuri(at)mantyharju.fi

Basuppgifter

Avslutat: 5.4.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Aineeton kulttuuriympäristö

Plats för profilbild

@mjukulttuuripalvelut
8. mars 2021 klockan 11.35.12

Tämän keskustelun alle voit kirjoittaa ideoita, jotka liittyvät aineettomaan kulttuuriperintöön.

Oman ideasi voit kirjoittaa painamalla keskustelun vasemmasta alanurkasta "vastaa". Voit halutessasi peukuttaa ja kommentoida muiden jättämiä ideoita.

Aineeton kulttuuriperintö tarkoittaa käytäntöjä, tietoja ja taitoja, jotka yhteisöt tunnustavat osaksi kulttuuriperintöään. Näitä voivat olla esimerkiksi juhlat ja tavat, käsityöt, ruokaperinteet, hyvät käytännöt, pelit ja leikit, suullinen perinne tai esittävät taiteet.

Elävää kulttuuriperintöämme tunnistetaan ja tallennetaan osana Unescon aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimusta. Listalle on tunnistettu ja tallennettu mm. Mikkelin markkinat (juhlat ja tavat), saunominen (juhlat ja tavat), kalakukko (ruokaperinteet) sekä keppihevosharrastus (pelit ja leikit).

Plats för profilbild

Iloa elämään
9. mars 2021 klockan 13.45.47

Tapahtuma kultturiperinnön ympärille - mukaan erilaisia toimijoita, esittäviä taiteilijoita, ruoka-alan toimijoita, saunomista esim eri kohteissa (avoimet saunat-tyyppinen): saunalautta/mökkisaunat, telttasaunat jne (voisi tuoda osan keskustaankin) sekä markkinapaikka paikallisille käsityöläisille ym vaikkapa Kurkiniemessä.