Gå till innehållet

Osallistu keskusteluun: Kuinka käyttäisit 20 000 euroa?

Pratbubbla 20
Diskussion | Mäntyharjun kunta
Diskussionen har avslutats

Kuntakukkaron teemana on vuonna 2021 kulttuuripalvelut. Kulttuuripalveluiden osalta teema on jaettu kolmeen eri osaan:

  • Kulttuuri- ja elinympäristö
  • Taide- ja ympäristökasvatus
  • Aineeton kulttuuriperintö

Annettujen ideoiden tulee liittyä jollain tavalla vähintään yhteen näistä teemoista. Idea voi olla kiinteä rakenne/teos, tapahtuma, kurssi, tarvike tai muu vastaava.

Rahoitettavia kohteita varten on kuntalaisten päätettäväksi varattu yhteensä 20 000 euroa, joka rahoitetaan Mäntyharjun kulttuuripalveluille osoitetuista Kydön testamenttivaroista.

Mäntyharjun varhaiskasvatukselle, perusopetukselle ja lukiolle on varattu vastaava määräraha (yht. 20 000 euroa), joiden käytöstä he pääsevät ideoimaan ja äänestämään vuoden 2021 aikana vaikuttamaan samojen teemojen mukaisesti.

Kuinka jätän oman ideani?

Kirjoita ideasi siihen liittyvän teeman alle (klikkaamalla teeman alta "vastaa". Ideoita voi jättää 5.4.2021 saakka.

  • Perustele ideasi
  • Liitä mukaan arvio kustannuksista, jos tiedossa (ei pakollinen)

Voit kommentoida muiden tekemiä ideoita (painamalla idean alta kommentoi) tai painamalla peukkua ylös/alas.

Miten Kuntakukkaro toimii?

Ehdotusvaihe: Kuntalaisilta pyydetään ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin avulla rahoitettavista kohteista valitun teeman mukaisesti. Kaikki määräaikana saadut ehdotukset käydään läpi kunnan toimesta. Jokainen idea arvioidaan tapauskohtaisesti. Lisäksi käydään läpi aiheuttaako ehdotus toteutuessaan pitkäaikaisia ja pysyviä kustannuksia ja kuinka kunnalla on mahdollista vastata näistä. Kunnan on mahdollista toteuttaa sellaisia ideoita, jotka ovat kunnan toimivallassa. Arvioinnissa käytetään pohjana Kydön testamenttivarojen käyttösuunnitelmaa, jonka sivistyslautakunta on hyväksynyt. Mikäli ehdotus täyttää kriteerit, laaditaan sille alustava kustannusarvio. Ideoita voi jättää 5.4.2021 saakka.

Yhteiskehittäminen: Kun ehdotuksille on saatu alustava kustannusarvio, käydään niitä vielä läpi kaikille kuntalaisille avoimessa yhteiskehittelytilaisuudessa, jossa ideoiden kehittelyä on mahdollista vielä jatkaa ennen äänestysvaihetta. Yhteiskehittämisen arvioitu ajankohta toukokuu 2021.

Äänestys ja kohteiden valinta: Tämän jälkeen kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkiehdotuksia. Äänestyksen jälkeen tulokset julkaistaan, jonka jälkeen kunnan puolesta tehdään tarvittavat hallinnolliset päätökset, hankinnat ym. Toteutettavia ehdotuksia voidaan valita useampi riippuen ehdotusten kokonaiskustannuksista. Ehdotukset toteutetaan vuosien 2021-2022 aikana. Äänestyksen arvioitu ajankohta touko-kesäkuu 2021.

Lisätietoja: kulttuuri(at)mantyharju.fi

Basuppgifter

Avslutat: 5.4.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Puistopicnic konsertit

Plats för profilbild

Nina Kokkola
9. mars 2021 klockan 21.02.13

Haluaisin kuntaamme puistopicnic tapahtumia. Tapahtumat voisivat sisältää päivällä musiikki- tms esityksiä lapsille ja iltaisin nuorisolle sekä aikuisväestölle. Joku paikallinen yritys voisi myydä valmiita picnic koreja ennakkotilauksesta tai picniciin voisi varautua omin eväin. Yksi esiintyjä per tapahtuma vaihtelevalla teemalla ja kohderyhmällä voisi toimia. Näen Iso-Pappilan laajaa nurmialueen erittäin sopivana tämänkaltaiseen tapahtumaan. Toki muutkin sijainnit kunnassa ovat varmasti toimivia. Eli musiikkia ja pikkueväitä hyvässä seurassa.

Plats för profilbild

eikku
11. mars 2021 klockan 12.53.11

Kunnantalon takana olevaan puistoon lyhyt matka. 1xkk olisi hyvä, siis 3x kesässä, esim harpistit, viulun t haitarin soittajat ym

Plats för profilbild

casamelodia
22. mars 2021 klockan 16.22.26

eikku skrivet av:

Kunnantalon takana olevaan puistoon lyhyt matka. 1xkk olisi hyvä, siis 3x kesässä, esim harpistit, viulun t haitarin soittajat ym

Kunnantalon puistoa ja veden läheisyyttä mekin kannatamme. Musiikkina vois olla myös kevyen musiikin edustajia, bändi(t), niin tanssi kuin nuorisomusiikille, ja solistitkin löytyisivät varmasti Mäntyharjulta tai lähikylistä, -kunnista tai -kaupungeista.