Gå till innehållet

Paras Laajalahti

Pratbubbla 5
Diskussion 3 månader, 2 veckor kvar

Yhdessä ideoimalla ja tekemällä luomme Laajalahdesta hyvän paikan asua ja elää. Tule mukaan keskustelemaan!

Basuppgifter

Öppet: 11.3.2021 - 23.3.2022

Slutdatum: 23.3.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer Pratbubbla Svara

Veljeskulma

Plats för profilbild

Heli Nikunen
14. mars 2021 klockan 10.02.23

Tämän kommentin alla voi käydä Veljeskulmaan liittyvää rakentavaa keskustelua. Linkkaan tähän luonnoksen, joka kuvaa kaupungin tahtotilaa ko. kohteen osalta. Museovirasto on esittänyt, että rakennus olisi suojelukelpoinen. ELY-keskuksen mukaan suojelu tulisi toteuttaa asumakaavalla. Koska kaavoittaja on kaupunki, joka haluaisi paikalle uudisrakennuksen, rakennusta ei ole suojeltu. http://wspdesignworks.com/2017/11/25/laajalahden-keskustaan-siroa-taydennysrakentamista/?fbclid=IwAR2foTTdRfAwyOm7XJ8ygrBNZOCid611WZVi_IxNIMHWLLs1KSLwQgRe4k4

Plats för profilbild

Ulla Järvinen
14. mars 2021 klockan 12.35.02

Toivon, että Paikalle rakennetaan uusi kirjasto, harrastus- ja liiketiloja sekä mahdollisesti asuntoja. Leikkipuisto ja Laajalahdelle symbolisesti tärkeä raivaajapatsas tulee säilyä tontilla. Samoin esim. monipuoliseen yhdistys- ja harrastuskäyttöön suunnattu liikuntasali.

Kommentit WSP:n suunnitelmasta
- Suunnitellun rakennuksen ehdotettu ulkonäkö ja kolmekerroksisuus on miellyttävä.
- Alakerroksesta asuntojen määrää voisi vähentää ja merkityt asuntopihat poistaa.
- Suunnitelmaan tulee lisätä liikuntasali, joka on muunnettavissa pöydillä myös yhdistysten ja harrastusten monipuoliseen käyttöön. Laajalahdessa ei ole riittävästi liikuntatiloja esim. joogaan, lasten tunneille jne. Tilassa voisi olla myös ohjattuja nuorteniltoja sekä yhdistysten kokoontumisia.
- Sisäänajon sijainti on erittäin vaarallinen, koska se sijaitsee koululaisten paljon käyttämän reitin varrella, jossa on alamäki koululta kohti kerrostaloja ja risteyksessä on paljon muutakin liikennettä esimerkiksi kaupoille. Tontille ajo olisi huomattavasti turvallisempi Kurkijoentien kautta ja pysäköinnin voisi toteuttaa katutasoon. Pohjoispuolella olevaa rakennusta voisi "siirtää" etelämmäs tai lyhentää, jolloin kirjaston eteen jäisi paikoitus.
- Liiketilat ovat varsin pieniä - ennen suunnittelua tulisi selvittää, onko vähittäiskaupan ketjuilla kiinnostusta isompaan liiketilaan rakennuksesta (esim. S-marketin kokoinen kauppa). Liiketilat olisi hyvä toteuttaa niin, että ne ovat helposti siirrettävissä olevilla seinillä yhdistettävissä tai toteutettavissa kulku niiden välillä, jotta tiloja on helppo muunnella.
- Rakennuksen piha tulee säilyttää yleisenä alueena Laajalahtelaisten käytössä ja sinne voisi lisätä esim. joitakin ulkokuntoiluvälineitä tai vaikka pingispöytä, ellei niitä toteuteta koulun kentälle. Leikipuisto tulee säilyttää (ainakin keinut, kiipeilyteline, katos ja hiekkalaatikko), mutta sitä voi tarvittaessa hiukan pienentää korkeintaan noin puoleen nykyisestä pinta-alasta.


Svara