Gå till innehållet

Avoin kommentointi

Pratbubbla 122
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Basuppgifter

Avslutat: 9.6.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Pitääkö niin paljon karsia luontoa pois?

Plats för profilbild

Kuttulampi
14. maj 2021 klockan 21.30.37

Olen samaa mieltä aiemman kommentoijan kanssa; Kuttulammen puiston huoltaminen sisälsi puuston poistoa omaan makuuni aivan liikaa. Aiemmin puiston kävelytietä kulkiessa saattoi paikoitellen katsoa "metsään", nyt puita on harvennettu ja kaadettu niin paljon että joka suunnalta ympäröivien talojen tontit näkyvät kävelytielle. Luonnonvarainen eläimistö varmaan kärsii (vai onko tarkoituskin tehdä alueesta epähoukuttelevampi peuroille?), ja oma silmäni ei lepää liian kliiniseksi viimeistellyssä puistoalueessa jossa oikeasta luonnosta ei enää ole yhtä paljon jälkeäkä. Pieni harmistus tästä tuli siis, miksi kaikki metsää muistuttavaa pitää harventaa ja vähentää näkyviltä? Luulisi että läheisten talojen asukkejakin harmittaa, kun pihalla ei enää ole omaa rauhaa kun suojaava puusto on poistettu.

Plats för profilbild

@TeroAlataloEspoo
21. maj 2021 klockan 9.33.16

Hei ja kiitoksia palautteesta! Kuttulammenpuisto sijaitsee asuinalueiden keskellä, sitä käytetään paljon ulkoilu- ja virkistyskäyttöön ja siellä on paljon käyttöä tukevia rakenteita kuten siltoja ja valaistuja kävelyteitä. Puiston perusparannusta varten alueelta oli selvitetty luontoarvoja sekä lammen tilaa ja kartoitettu vieraslajeja. Perusparannusta varten oli tunnistettu myös alueen hoitotarpeet. Alueen puustoa hoidettiin poistamalla huonokuntoista puustoa poimintahakkuin ja harventamalla tiheisiin tasaikäisrakenteisiin metsiköihin kasvutilaa. Samalla muun muassa pähkinäpensaiden ympäriltä poistettiin varjostavaa puustoa. Tavoitteena toimissa oli puiston käytön turvallisuuden varmistaminen, puuston yleiskunnon parantaminen sekä alueen puuston eri-ikäisrakenteen kehittäminen tulevaisuudessa mahdollistamalla nuorille puille sekä uusille puusukupolville myönteiset kasvuolosuhteet. Hoitotoimien jälkeen alueen puusto alkaa kehittyä jälleen ja nuoret puut sekä uusi puusukupolvi pääsee kasvamaan vapautuneeseen tilaan, jolloin alueen peitteisyys lisääntyy ja maisemat kävelyteiltä ja tonttien reunoilta jälleen metsittyvät.