Gå till innehållet

Avoin kommentointi

Pratbubbla 122
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Basuppgifter

Avslutat: 9.6.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Ulkoilureitit ja uimaranta

Plats för profilbild

Anni Elo
31. maj 2021 klockan 19.36.52

Hei,

En ole varma kuuluuko nämä suoraan meneillään olevan suunnitelman piiriin, mutta haluaisin antaa palautteeni asuinalueeni kehittämisestä!

Toivoisin, että Viherlaaksoon suunniteltaisiin ulkoilureittejä (kävely), mielellään Lippajärven ympärinkin, sisältäen viihtyisiä paikkoja oleilla tai urheilla ulkona. Lisäksi toivoisin, että viherlaakson rantaa kunnostettaisiin ja siihen panostettaisiiin. Ranta voisi olla huomattavasti nykyistä isompi/takana olevaa metsää karsia jotta valoakin pääsisi rantaan. Rantaan voisi tehdä ison laiturin ja laittaa avantouintia varten lämmitetyn kopin (sauna olisi unelma) sekä muut avannon vaatimat välineet.

Meillä on upea kaunis puistomainen kaupungin osa ja haluaisin, että se säilytetään, mutta toivoisin että alueelle tulisi enemmän mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita (vaikka lainata/vuokrata soutuvene tai suppilauta) Nyt tuntuu ettei Lippajärvi ole kuin talvisin kaikille käytössä ja nautittavaksi vaan jää taloyhtiöiden taakse.

Plats för profilbild

@TeroAlataloEspoo
1. juni 2021 klockan 14.27.12

Hei ja kiitos palautteesta!

Ulkoilureittien suunnittelu ei kuulu tämän suunnitelman piiriin, mutta vuoden 2008 ulkoilureittien yleissuunnitelman mukaiset olemassaolevat reitit ja tunnistetut reittitarpeet on otettu huomioon asiaan kuuluvilla luonnonhoitokuvioilla.

Viherlaakson ulkoilureitit ovat keskittyneet Viherkallioiden laajalle metsäalueella, jonne ei ole suunniteltu lisää ulkoilureittejä. Lippajärven ja Viherkallion välinen tiheästi rakennettu taajama-alueelle ei ole varsinaisia ulkoilureittejä, mutta alueen viheralueet pyritään säilyttämään yleiskunnoltaan ja viihtyvyydeltään hyvinä lähiluontokohteina osana tätä suunnitelmaa.

Lippajärven vesistö ja osa sen ranta-alueista ovat luonnonsuojelualuetta ja ranta-alueiden lisääntynyt ulkoilu- ja virkistyskäyttö on nähtävissä rannalle muodostuneina selvinä polkuina ja maaston kulumisena. Maaston kulumisen hillitsemiseksi ja ranta-alueiden luontoarvojen säilyttämiseksi Lippajärven rantametsiin ei ole ehdotettu muita kuin pienimuotoisia huonokuntoisen puuston poimintahakkuita. Ulkoilureittien yleissuunnitelmassa on todettu Lippajärven rannoilla selvä tarve ulkoilureitille, mutta sellaisen rakentamisesta ei ole tietääkseni tehty tarkempia suunnitelmia.

Ulkoilureittien, uimarantojen ja liikuntapalveluiden kehittämisehdotuksia kannattaa esittää Espoon sähköisen palautekanavan https://easiointi.espoo.fi/eFeedback/fi/Home kautta, jolloin ne menevät suoraan oikean toimialan tietoon!