Gå till innehållet

Avoin kommentointi

Pratbubbla 122
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Basuppgifter

Avslutat: 9.6.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Metsä rauhoittaa

Plats för profilbild

Viheriläinen
8. juni 2021 klockan 14.39.15

Nyt ollaan hyvällä asialla, todella hienoa, että näitä sunnitelmia tehdään yhdessä. Toivon, että Viherlaakson ja Karakallion välistä metsää ei harvenneta liiaksi vaan annettaisiin sen olla mahdollisuuksien mukaan vehreä satumainen metsä, toki puuston kunto huomioiden. Liika harvennus ei ole hyväksi, metsän viihtyvyys kärsii. Karakallion lenkkipolun ympäristö on myös aivan ihanaa vehreää ja runsasta metsää, jossa yhdistyvät monet eri tunnelmat. Siellä kun kävelee aamuvarhain niin tuntuu kuin olisi jossain ihan muualla kuin kotikulmilla Espoossa. Metsäkävelyllä stressi laskee ja huolet kaikkoavat ainakin hetkeksi taka-alalle. Myös Viherlaakson Alepan takana oleva metsäpläntti on tärkeä, kauppareissulla saa edes muutaman askeleen metsäpolulla, erittäin arvokasta heille jotka eivät jaksa kävellä kovin pitkälle mutta käyvät kuitenkin kaupassa. Pidetään metsät vihreinä!

Plats för profilbild

@TeroAlataloEspoo
8. juni 2021 klockan 15.47.19

Kiitoksia palautteesta! Viherlaakson ja Karakallion metsiin on suunnitelmassa puuston kunnon mukaan ehdotettu kevyitä poimintahakkuita, joissa poistetaan huonokuntoisia pystypuita ulkoilureittien, tonttien ja teiden reuna-alueilta. Toimenpiteistä jätetään maastoon lahopuuta ylläpitämään lahopuujatkumoa metsissä. Kevyillä toimenpiteillä pyritään ylläpitämään alueen käytön turvallisuutta sekä alueittaisia ominaispiirteitä luontoarvoja heikentämättä. Samalla kertaa puuston sekaan aukeaa kasvutilaa nuorille puille sekä seuraavalle puusukupolvelle.