Gå till innehållet

Minkälainen on hyvin toimiva ja tarpeisiin vastaava matalan kynnyksen soten peruspalvelu?

Pratbubbla 17
Diskussion | Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri
Diskussionen har avslutats


Toivomme mielipiteitä ja ideoita hyvinvointialueen sote-valmisteluun. Keskustelunavaus liittyy sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ja tukee osaltaan tulevan hyvinvointialueen palveluiden ihmiskeskeistä kehittämistä.

Ajalla 3.–20.9.2021 pyydämme näkemyksiä uudenlaisten, matalan kynnyksen soten peruspalveluiden kehittämiseen. Avoin näkemystenvaihto, argumentointi ja rakentava kritiikki lisäävät ymmärrystä, ja johtaa siten kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Edellytämme hyvää keskustelutapaa, aiheessa pysymistä ja muiden näkemysten kunnioittamista.

Valmistelun tueksi kaipaamme kannanottoja erityisesti alla olevia kysymyksiin:

  • Minkälaisen terveyttä edistävän ja toimintakykyä ylläpitävän palvelun olet kokenut hyväksi? Minkälaiselle olisi tarvetta? Miksi?
  • Mitkä mielestäsi ovat tärkeimmät soten kumppanit (järjestöt, kuntien toimialat jne.), kun painopistettä siirretään hyvinvointia ja terveyttä edistäviin sekä sairauksia ehkäiseviin palveluihin ja ennakoivaan työhön?
  • Mitä mielestäsi tarkoittaa walk in-vastaanotto sosiaali- ja terveyspalveluissa?
  • Jos Eksote tarjoaa lähipalveluita muualla kuin omassa toimipisteessään, mitä palveluita sieltä haluat saada? Missä matalan kynnyksen sote-piste mielestäsi palvelisi parhaiten? Mitä asioita pitää mielestäsi ottaa huomioon sote-pisteen sijainnissa?

Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan hyvinvointialueen sote-keskusvalmisteluun! 

Basuppgifter

Avslutat: 21.9.2021

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Kehitys ehdotus

Plats för profilbild

Mummo
3. september 2021 klockan 15.51.36

Matalan kynnyksen sotepalvelu? Ostopalveluna yleislääkärin vastaanotto? Meillä on jo terveyspalvelut, joihin pitäisi päästä nopeasti, miksi keksiä pyörää uudelleen? Matalan kynnyksen fysioterapia löytyy myös. Mutta palvelu joka neuvoo ihmisiä eri tilanteissa puuttuu täysin. Palvelu, jossa neuvotaan konkreettisesti ja autetaan selvittämään ongelma liittyen erilaisiin Sote palveluihin ja tukien hakemiseen. Samoin puuttuu moniammatillinen yhteistyö eri tahojen kanssa, kuten kela, työvoimatoimisto, terveydenhuolto, sosiaalitoimi. Tätä on, mutta se ei palvele ketään.

Användarens profilbild - supervaikuttaja

@supervaikuttaja
3. september 2021 klockan 17.16.03

yhteistyötä yksityisen kaa ja huomioi kehitysvammaiset

Plats för profilbild

T
6. september 2021 klockan 13.28.20

Olisi varmaan nykyään aika käytännöllistä jos tuollaista neuvontaa voisi käyttää anonyymisti netin kautta 24/7. Vielä parempi jos se olisi läsnä siellä sosiaalisessa mediassa mitä ihmiset muutoinkin jo käyttävät (niinkuin esim. poliisilla ja nuorisotyöllä).