Gå till innehållet

Miten liikkumisesta voisi tehdä ympäristöystävällisempää?

Pratbubbla 32
Diskussion | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Diskussionen har avslutats

Tampereen kaupunkiseudun kunnat haluavat vähentää ilmastopäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Liikenteen osalta tavoitteena on, että vuonna 2030 kestävien kulkutapojen osuus on noussut 15 prosenttiyksiköllä nykyisestä. Kestäviä liikkumismuotoja ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö.

Miten ja milloin sinä voisit liikkua kestävämmin?

Basuppgifter

Avslutat: 14.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Se övriga kommentarer

Vähennetään tarvetta pitkille matkoille

Plats för profilbild

syrjäytynyt kurja
29. mars 2022 klockan 19.18.36

Tämä liittyy liikkumiseen lähinnä sivuavasti, mutta ympäristöystävällisin automatkahan on se, jota ei tehdä. Lyhentämällä tarvittavien matkojen pituuksia mahdollistetaan esimerkiksi kävely mahdollisuutena.

Työmatkat ja vastaavat ovat tietysti asia, johon julkiselta puolelta on hankala vaikuttaa, mutta on varmasti joitain matkoja, joihin voidaan julkiseltakin puolelta vaikuttaa. Kyselin esimerkiksi aikanaan sosiaalityöntekijältä siitä, minkälaisia mahdollisuuksia on osallistua kuntouttavaan toimintaan. Sosiaalityöntekijä antoi listan erilaisista paikoista. Katsoin listan läpi siinä toivossa, että löytyisi toimintaa kävelymatkan päästä, ja pettymyksekseni totesin, että ehdoton valtaosa kiinnostavasta toiminnasta oli keskustassa tai Hervannassa. Tesoman suunnittelualueella ei ollut mitään vähänkään teknistä tai taiteellista.

Vastaavasti mahdollisuudet sivistävään toimintaan ovat pitkälti keskustassa tai Hervannan suunnalla. Yliopisto sijoittuu yhtä lailla keskusta–Hervanta-akselille, työväenopisto on niin ikään keskustassa.

En nyt tietysti yritä ehdottaa, että yliopisto pitäisi siirtää Tesomalle, tai että Tesoma jotenkin olisi maailman keskipiste, mutta on hyvin omituista, että Tesoma tällä hetkellä nopeasti kasvavana suunnittelualueena on jätetty tieteen, taiteen ja sivistyksen kannalta jumalan selän taakse. Eikä varmasti ole ainoa sellainen suunnittelualue Tampereella.