Gå till innehållet

Avoin kommentointi

Pratbubbla 32
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja maanantaihin 18.4.2022 asti.

Basuppgifter

Avslutat: 18.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Yläkalliontien alapuolinen puistovyöhyke

Plats för profilbild

VanhaAsukas
18. april 2022 klockan 18.56.12

Alue 207 on vuosikymmenien varrella kokenut monta rankkaa metsänharvennusta. Alue on tärkeä maiseman ja melunsuojelun kannalta etenkin Yläkalliontiellä asuville. Ei pitäisi käsitellä enempää, vaan antaa siinä nyt olevan puuston ja taimiston kasvaa.

Plats för profilbild

@TeroAlataloEspoo
25. april 2022 klockan 9.55.36

Yläkalliontien alapuolinen puistovyöhyke on haastava taajamametsäkohde ylläpidon ja hoidon kannalta. Kapea rinnemetsäkaistale on rajautunut muinoin länsipuoleltaan maatalouskäytössä olleeseen peltoalueeseen ja sitten kaistaleen itäpuolelle rakentuneen asuinalueen sekä alueen läpi kulkevan kävelytien myötä metsäkaistale on jäänyt puristuksiin alueelle, jonka valo- ja vesitalous sekä tuuliolosuhteet ovat muuttuneet. Metsää on muutoksen jälkeen hoidettu useita kertoja kunnoltaan heikentyneiden puiden poistamiseksi ja vanhan tasaikäisrakenteisen kuusikon ohjaamiseksi eri-ikäisrakenteiseen suuntaan. Puuston harvennuksilla ja poiminnoilla on pyritty mahdollistamaan alikasvoksen luontainen kehitys ja puuston vahvistaminen ympäristössä tapahtuneita muutoksia kohtaan. Alueelle on kuitenkin vielä paljon kunnoltaan heikkeneviä vanhoja puita, jotka metsikön sijainnin ja käytön vuoksi on poimittava turvallisesti pois. Samalla alueen nuorempi ja hyväkuntoinen puusto kuitenkin hyötyy toimenpiteistä kasvutilan vapautuessa.