Gå till innehållet

Kommentoi osallisuusohjelmaa

Pratbubbla 24
Diskussion | Keski-Suomen hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 24.10.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Palokka-Seura ry:n puolesta

Plats för profilbild

@VesaVälilä
24. oktober 2022 klockan 12.04.36

Esityspaketti kansalaisten kanssa tapahtuvaan kommunikointiin on liian pitkä, seikkaperäinen, teoreettisia perusteita pyörittelevä ja hallintoslangia sisältävä. Taitaa monelta jäädä lukeminen kesken muutaman sivun jälkeen. Asioita on pohdittu niin perusteellisesti, että julkinen toimija laittaa itsensäkin aika tiukkaan hirteen, jos aikoo tuon kaiken hoitaa kunnialla. Vähempikin riittää.

On luonnoksessa paljon hyvääkin. Lähtökohta on mielenkiintoinen, uudenlainenkin, perinteiseen hallintoalamaisuuteen historian saatossa tottuneelle alamaiselle. Kansalaisten ja heidän yhteenliittymiensä aktiivisempi osallistuminen ja vastuunotto omien asioidensa kehittämisestä ja hoitamisesta on sellaista, mitä tämä yhteiskunta tarvitsee. Kaikki on luisunut pikkuhiljaa kuntien ja valtion hoidettavaksi. Silloin on saatu, mitä on tilattu: virkamiesmäistä ja keskusjohtoista asioiden hoitoa! Mutta mitä tarkoitetaan hyvinvointialueella?

Asiakirjoissa on lähes suoraan vastauksia kysymyksiin ja aloitteisiin, joista keskusteltiin Jyväskylässä järjestöjen tapaamisessa. Siitä kiitos Hyvinvointialueelle.