Gå till innehållet

Kommentoi annosjakelun palvelusetelisääntökirjaa

Pratbubbla 20
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Lausuttavana olevassa palvelusetelin sääntökirjassa lääkkeiden annosjakelulla tarkoitetaan palvelua, jossa palvelusetelitoimijaksi hyväksytty annosjakeluapteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet jaettuina annoskohtaisiin pusseihin yleensä kahden viikon erissä. Annosjakeluapteekilla tarkoitetaan yksityistä palvelusetelituottajaa, joka täyttää lääkelain (395/1987) tarkoittaman apteekkitoiminnan vaatimukset.

Basuppgifter

Avslutat: 23.11.2022

Bilagor

Ilmianna

Se övriga kommentarer

Sääntökirjaluonnos

Plats för profilbild

Apteekin näkökulma
20. november 2022 klockan 16.15.44

Sääntökirjaluonnos annosjakelun osalta on selkeä, kiitos siitä. Muutamia asioita tuli mieleen, sitä lukiessa:

"Lääketilaukset tehtävä sähköisesti, mutta lääkityslistan voi toimittaa sovitulla tavalla" Joustavinta ja toimivinta apteekin kannalta olisi, että myös lääkityslista toimitetaan sähköisen tilausjärjestelmän kautta.

Tekstissä on "Palvelusetelituottajan on kaksoistarkastettava annosjakelulääkkeet. Lääkemääräyksiin on saattanut tulla muutoksia tilauspäivän ja toimituspäivän välillä" Mitä tällä kaksoistarkastuksella käytännössä tarkoitetaan? Annosjakelupussit on tilattu voimassa olevan lääkityksen mukaan ja jos lääkitysmuutoksia ei ole ilmoitettu sen jälkeen, toimituspäivänä farmaseutti tarkistaa, että pussit ovat tilauksen ja voimassa olevan lääkityslistan mukaiset.

Tapauksessa, että asiakas asuu toisella paikkakunnalla, jossa ei tuoteta annosjakelua, sääntökirjassa lukee: "Tällöin kuljetuskustannuksista vastaa hyvinvointialue" Määritelläänkö erikseen kuljetuskustannus, minkä saa periä?

Kokemuksen perusteella annosjakelun keskeytyksistä (esim. asiakas joutuu sairaalaan ja onkin siellä pidemmän aikaa) ei muisteta välittömästi ilmoittaa apteekkiin. 2 viikon palkkion voi tässä tapauksessa sääntökirjan mukaan laskuttaa hyvinvointialueelta. Todellisuudessa on ollut tapauksia, että useat 2 viikon pussit on ehditty toimittaa, ennen kuin apteekki on saanut tiedon keskeytyksestä.