Gå till innehållet

Kommentoi annosjakelun palvelusetelisääntökirjaa

Pratbubbla 20
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Lausuttavana olevassa palvelusetelin sääntökirjassa lääkkeiden annosjakelulla tarkoitetaan palvelua, jossa palvelusetelitoimijaksi hyväksytty annosjakeluapteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet jaettuina annoskohtaisiin pusseihin yleensä kahden viikon erissä. Annosjakeluapteekilla tarkoitetaan yksityistä palvelusetelituottajaa, joka täyttää lääkelain (395/1987) tarkoittaman apteekkitoiminnan vaatimukset.

Basuppgifter

Avslutat: 23.11.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Kuljetuksista

Plats för profilbild

Maalaispteekin näkökulmasta
23. november 2022 klockan 22.01.14

Monessa pienessä kunnassa on ollut toimiva systeemi niin, että kunnan oma lähetti tai muu taho on noutanut hoitokotien tilaukset apteekista oman jakelureittinsä ja aikataulunsa puitteissa. Hoitoyksiköt ovat voineet tilata jopa useita kertoja päivässä ja lähes joka päivä. He ovat olleet hyvin tyytyväisiä ja yhteistyö on sujunut ja kaikki tämä yhteisten asiakkaidemme hyväksi.
Toivon todella, ettei näitä toimivia paikallisia järjestelyitä nyt romuteta samanaikaisesti monien muiden muutosten myötä. Ainakin vuoden alussa pitäisi jatkaa vanhalla mallilla ja sitten rauhassa yhdessä paikallisesti neuvotellen sopia ensin pelisäännöt ja siihen sitten hankkia esim. kuljetustoimijat. Yön yli muutoksena tämä ei tule onnistumaan.