Gå till innehållet

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevien lakisääteisten (Vammaispalvelulaki, Sosiaalihuoltolaki) henkilökuljetuspalveluiden järjestämisohjeita

Pratbubbla 19
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 15.12.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Palveluntuottajat ja asiakkaat järjestelmän suunnittelun päärooliin

Plats för profilbild

EM
12. december 2022 klockan 12.07.24

Järjestelmässä on ainakin Rovaniemen osalta suuria aukkoja, ja nämä ois ratkaistavissa aika pienillä järjestelmän muutoksilla. Ensimmäisenä järjestelmän pitäisi hakea lähinnä vapaana olevaa autoa, ei halvinta. Hyvissä ajoin, esim edeltävänä päivänä, tilatut kyydit jaettaisiin jo etukäteen sopimusautoille joten heillä olisi mahdollisuus suunnitella aikatauluja. Eikä silloin pääsisi isoja päällekkäisyyksiä syntymään. Järjestelmän haettava asiakkaan tarpeen mukaista autoa ensin, eli ei inva-autoja tarjota ensin niille jotka pystyy kulkeen henkilöautolla. Nämä oli vain muutamia, yksi helppo keino olisi ottaa käyttöön ns vakiotaksi-järjestelmä, hieman samanlainen kuin KELA-kyydeissä, eli ennakkoon tiedetyt kyydit voi jo etukäteen tilata palveluntuottajalta joka ne varmistaa keskukseen.
Nythän Rovaniemellä pahiten sakkaa ilta-ja viikonloppupäivystys kun siellä ei henkilökunta osaa seurata onko tilattuja kyytejä edes kuitattu ja ylivuoto autoja ei haeta tarpeeksi ajoissa.