Gå till innehållet

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevien lakisääteisten (Vammaispalvelulaki, Sosiaalihuoltolaki) henkilökuljetuspalveluiden järjestämisohjeita

Pratbubbla 19
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 15.12.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Järkiperäistäkää odotusaikoja

Plats för profilbild

EO
14. december 2022 klockan 10.47.31

Järjestelmän haettava asiakkaan tarpeen mukaista autoa ensin, eli ei inva-autoja tarjota ensin niille jotka pystyy kulkeen henkilöautolla.

Toivottavasti oikeasti matkojen yhdistely onnistuu itsenäisesti. Tähän asti on saattanut mennä samasta osoitteesta A osoitteeseen B kaksi tai kolme taksia peräkkäin, kun omia yhdistelmä ehdotuksia ei ole otettu huomioon.

Ehdoton perilläolo aikaa ei ole huomioitu, vaikka tilaus olisi tehty edellisenä iltana. Nyt tämä asia on huomioitava oikeasti. Kuskillekin on ilmoitettava edellisenä iltana aamulle tuleva kyyti. Esim aamujunalle menokyydin kuljettaja on saanu vasta 10 minuuttia aikaisemmin kun on pitänyt olla jo asiakasta hakemassa. Tähän tarvitaan todellisia toimia.

1,5 tuntia ennen matkaa tilausvaatimus on ymmärrettävää kaukana maakunnissa, mutta Rovaniemellä se on kohtuuton vaatimus. Vammaisenakin pitää minulla olla mahdollisuus tehdä extempore reissuja, eikä kaikkea voi tietää 1 1/2 tuntia ennakkoon, että olen lähdössä jonnekin asioille. On eriasia jos tietää että on aika jonnekin, Niin matkan voi tilata vaikka 3 tuntia etukäteen, mutta on mahdollistettava extempore matkat. Eikä voi olla niin että tilaus keskuksessa ei laiteta kyytiä tulemaan, koska tilasit kyydin liian myöhään. Kaikkia menoja ei voi ennakoida etukäteen! Eikä tuo 1 1/2 tuntia voi olla myöskään sen takia, että JOS sattuisi löytymään joku yhdistettävä kyyti kahden kilometrin matkalle. Eipä niitä yhdistelyjä ole tässä 15:n vuoden aikanakaan tapahtunu kuin yksi.

Sitten on ihan hölmöä, että sekä asiakas että taksi odottaa, että tulee täyteen tuo vaadittava 30min, vaikka molemmat olisivat vapaana ja valmiina kyytiä varten. On vammaisen ihmisen kyykyttämistä odotuttaa, kun kerran autoja on vapaana. Ei edelleenkään niitä kyyti yhdistelmiä tule näin lyhyelle matkalle, kuten 2-3 km. On hieno asia että me asiakkaat saamme nyt itse järkiperäistä ja yhdistellä niitä kyytejä kun olemme samasta suunnasta samaan suuntaan menossa. Tämä on edistystä!