Gå till innehållet

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevien lakisääteisten (Vammaispalvelulaki, Sosiaalihuoltolaki) henkilökuljetuspalveluiden järjestämisohjeita

Pratbubbla 19
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 15.12.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Jos ei olekaan aikaa odottaa?

Plats för profilbild

Odotuskaistalla
14. december 2022 klockan 11.51.17

Rovaniemellä, kun tilaat kyydin kotiosoitteesta, sinun pitää tilata nouto tuntia ennen kuin sinun on lähdettävä liikkeelle. Jos olet muualla kuin kotiosoitteessa, kyseinen odotusaika on 20 min. Tämä toimintamalli ei ole mistään kotoisin!¨'
Jos normaalisti omaa autoa käyttävä henkilö tulee tilanteeseen, että hänen on lähdettävä välittömästi käymään apteekissa, hän pukeutuu, istuutuu autoonsa ja ajaa apteekkiin ja palaa kotiinsa.

VPL:n mukaisten matkojen käyttäjä pääsee apteekkiin vasta tunnin kuluttua. Tässä asiassa on myös se huono puoli, että meno- ja paluumatkasta veloitetaan 2 matkaa. Kun näitä matkoja on kuukaudessa 18 käytettävissä, niin kovin montaa ennalta-arvaamatonta menoa ei saa tulla.

Kumpikaan näistä käytännöistä ei ole luonnollinen tapa toimia. Emme me vammaiset omasta tahdosta olla taksien käyttäjiä. Ajaisimme mielellämme omalla autolla, jos se olisi mahdollista. Tämä on pakon sanelema juttu.