Kerro lyhyesti asioinnistasi viranomaisessa. Saitko asiasi hoidettua nopeasti, tehokkaasti ja lain mukaisesti. Mainitse viranomaisen instanssi, esim. AVI, Valvira, KYSsin lääkäri, Sosiaalityöntekijä jne.

Pratbubbla 37
Diskussion | Viranomaisvalvontaliitto ry
Diskussionen har avslutats

Kerro lyhyesti asioinnistasi viranomaisessa. Saitko asiasi hoidettua nopeasti, tehokkaasti ja lain mukaisesti. Mainitse viranomaisen instanssi, esim. AVI, Valvira, sairaala K:n lääkäri, sosiaalityöntekijä jne.

Basuppgifter

Avslutat: 30.6.2023

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Miten Suomen sosiaalityöntekijät poistivat lapsen tavallisesta perheestä? (3)

Plats för profilbild

Victim
9. april 2023 klockan 15.05.30

3) Syrjivät raportit

Tällaisen tuhoisan nöyryytyksen jälkeen sosiaalityöntekijät osallistuivat keväällä 2022 useisiin raportteihin perustuviin toimiin.

Yksi niistä tehtiin sosiaalityöntekijöille harrastusopettajan Ella Airas-Salmisen toimesta. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä raportti tehtiin aikana, jolloin lapsemme koki alhaista tunnetilaa, ei vain pitkällä aikavälillä, vaan myös sinä päivänä.

Lapsemme oli ollut kirjoilla useille harrastuskursseille koulun jälkeen, ja kyseisenä päivänä hän oli nukkunut huonosti ja tunsi olonsa henkisesti uupuneeksi. Tänä aikana harrastusohjaaja esitti väärän väitteen, että lastamme olisi pahoinpidelty kotona.

Uskomme vakaasti, että tämä raportti ei perustunut todellisiin todisteisiin hyväksikäytöstä, vaan pikemminkin lapsemme emotionaalisen tilan väärintulkintaan. Vastuullisina ja rakastavina vanhempina emme ole koskaan emmekä koskaan vahingoittaisi lastamme millään tavalla. Uskomme, että kaikki päinvastaiset ehdotukset eivät ole vain valheellisia, vaan myös syvästi loukkaavia.

Olemme syvästi huolestuneita yhdestä sosiaalityöntekijöille tehdystä perhetaustaamme koskevasta raportista, joka näyttää perustuvan rotuun ja kulttuuriseen syrjintään. Raportissa väitetään, että lapsemme ei puhu suomea hyvin, vaikka hän on syntynyt ja kasvanut Suomessa ja saanut koulutuksensa suomalaisissa kouluissa. Uskomme, että tämä väite on täysin perusteeton ja perustuu yksinomaan siihen tosiasiaan, että lapsellamme on mustat hiukset ja mustat silmät.

Lisäksi olemme syvästi järkyttyneitä raportin ehdotuksesta, jonka mukaan perheemme olisi kotoisin Kiinasta. Olemme asuneet Suomessa lähes kaksi vuosikymmentä ja olemme ylpeitä Suomen kansalaisia, jotka työskentelevät julkisella sektorilla. Harrastuksenohjaajan perusteeton oletus, että ulkomaalaistaustaisen perheen tulee olla hyväksikäyttöä, on täysin turha.

Tapauksessamme mukana olleet sosiaalityöntekijät näyttävät liioittelevan ulkomaalaista taustaamme ja käyttävän sitä perustana oletuksilleen perhetilanteestamme. Vastustamme jyrkästi kaikkia yrityksiä syyttää väärennettyä hyväksikäyttöä ja heikkoutta etnisellä taustallamme.

Olemme Suomen kansalaisia ​​ja olemme asuneet ja työskennelleet tässä maassa monta vuotta. Silti etnistä taustaamme pidettiin erittäin tärkeänä perhettämme koskevissa päätöksissä, ja uskomme, että yritykset käyttää tätä tekijänä sosiaalityöntekijöiden päätöksentekoprosessissa ovat syrjiviä ja epäoikeudenmukaisia.

Sosiaalityöntekijöiden kiinnostus siitä, onko meillä sukulaisia ​​Suomessa, oli yritys hyödyntää mahdollisia heikkouksia ja käyttää niitä tekosyynä epäoikeudenmukaisiin toimiin meitä vastaan.