Gå till innehållet

Omakohtainen kokemuksesi lapsen ja perheen avohuollon sijoitukseen, kiireelliseen sijoitukseen ja huostaanottoon liittyvistä tapahtumista.

Pratbubbla 15
Diskussion 3 månader, 1 vecka kvar | Viranomaisvalvontaliitto ry

Basuppgifter

Öppet: 17.1.2023 - 30.6.2023

Slutdatum: 30.6.2023

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer Pratbubbla Svara

Mututuntumalla huostaan

Plats för profilbild

Surullinen äiti
19. januari 2023 klockan 11.22.36

Vuonna 2020 sossut marssivat kotiini ja kävi hakemassa lapseni pois. Lasun johdosta, jota ei edes ole käyty vielä tänä päivänäkään lävitse.
Sossu tehnyt lapsille diagnoosit ja nyt sanellu lääkärille diagnoosit ja lääkäri leimannut ne lävitse. Bio vanhempia ei ole haastateltu ollenkaan vaan kaikki tiedot sossu osannut kertoo lapsista.

Alkuperäisen huostapäätöksen ongelma kohdat on poistuneet.
Kaikki lapset sijoitettu eripaikkoihin, osaa siirrelty paikasta paikkaan. Esim. Tyttäreni 6v on nyt neljännessä paikassa.

Osaa lapsistani saan tavata kerran kuukaudessa viikonlopun, osaa yhden yön kuukaudessa ja tyttöä 4 tuntia kuukaudessa valvotusti. Selitystä en ole saanut, että mix näin.

Asiakirjoja en saa määräajan puitteissa, assut saan aina seuraavassa asussa.
Tavotteita ei suostuta minulle antamaan eikä kerrota mitä odotetaan että lapsia voisi miettiä kotia päi. Sossu kertoo vaan omista tavoitteista ja se on aina mahdollisen pitkä sijoitus.

Sossuihin ei saa yhteyttä kun harvoin, eikä vastaa yhteydenotto pyyntöihinkään. Tälläkään hetkellä en tiedä kuka on edes sossu, kun edellinen jäi virkavapaalle.

Nyt yritän taistella lasten oikeuksien puolesta koska he ovat kokonaan eristetty Bio suvustaan.
Eivät nimittäin ole nähnyt sukuaan ja kummejaan sen jälkeen kun joutuivat lähtemään.

Användarens profilbild - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
19. januari 2023 klockan 13.35.31

Onpas aika lailla kauhistuttavaa kuulla tuollaista!

Mikäli teillä ei ollut huolta eikä hätää lastenne kanssa ja lapsenne itse eivät olleet itsestään lasua tehneet, on tuo ollut aika lailla ylimitoitettu toimi yks kaks ja yllättäen, että sosiaalityöntekijät vain tulivat kotiinne ja veivät lapsenne mukanaan perustuen johonkin ilmoitukseen jota ei olla miltei kolmen vuoden aikana vielä edes läpikäyty. Teidän tapauksessanne korostuu haitanteon vaikutukset mikäli kyseessä on ollut esimerkiksi jonkun tahon tarkoituksella teille ongelmia haluavan tekemä keksitty lastensuojeluilmoitus.

Viranomaisen on pystyttävä perusteleman kaikki toimensa ja päätöksensä lain mukaisesti sillä kaikki hänen toimensa tulee perustua ainoastaan lakiin. Teidän tilanteessanne on toimittu väärin vastoin lakia jo alusta alkaen ja tuon väärän toimen seuraukset jatkuvat yhä.

Kaikkia asianomaisia on alusta alkaen kuultava ennen mitään päätöksiä.
Lähipiiri on kartoitettava lain mukaan ensisijaisena huostaanottosijoituspaikkana.

Sosiaalityöntekijä ei voi eikä saa puuttua kuin oman alansa osaamiseen, kaikki muu jää muulle ammattihenkilöstölle. Se tarkoittaa, että sosiaalityöntekijä ei ole terveystarkastaja, ei eläinsuojeluviranomainen, ei poliisi, ei lääkäri, ei psykiatri, ei syyttäjä, ei lakimies eikä tuomari.

Sosiaalityöntekijän aidot oikeudet tehdä työtään perustuvat vain lakiin missä sanellaan suoraan hänen työnsä velvoitteet ja vastuut. Siellä ei anneta sosiaalityöntekijälle minkäänlaisia oikeuksia kertoa tai suunnata kenenkään muun viranomaisen mieltä mihinkään suuntaan. Kaikkien viranomaisten, myös sosiaalityöntekijöiden, on tehtävä vain oma osuutensa siinä prosessissa mihin he osallisituvat ja that`s it.

Jokainen viranomainen joutuu lain mukaan tekemään aina oman tutkimuksensa asiasta uskomatta ketään tai mitään muuta tahoa. Näin hän toimii objektiivisesti kuten viranomaisten kuuluu lain mukaan toimia.

Lain mukaan, mikäli huostaanoton syyt ovat poistuneet, lasten palauttamista ja huostaanoton purkamista on alettava heti suunnitella. Suosittelemme sinua ja lähipiiriänne laittamaan huostaanottopurkuhakemukset sosiaalitoimelle välittömästi. Pyytäkää välitöntä käsittelyä ja päätöstä valitusosoituksineen toimivaltaiseen hallinto-oikeuteen.

On myös mainittava se, että teidän tapauksessanne on tapahtunut niin paljon hallinnollisia virheitä, että koko huostaanottoasia on tarkkaan läpikäytävä suullisessa hallinto-oikeuden istunnossa. On paljon väärässä järjestyksessä tehtyjä hallinnollisia päätöksiä ja asiattomia perustelemattomia rajoituksia.

Onnea matkaan ja terve tuloa kysymään jos kysyttävää on sp Viranomaisvalvontaliitto@hotmail.com


Svara

Hur mycket är 2 × 9?