Gå till innehållet

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 151
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Basuppgifter

Avslutat: 21.5.2023

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Pitkäjärvenranta - osa Kuninkaantietä

Plats för profilbild

@tlindstr
8. maj 2023 klockan 23.47.04

Mielestäni Pitkäjärvenrannan pääosin kevyen liikenteen käyttöön tarkoitettu reitti voitaisiin jättää sorapintaiseksi jotta tien vanha historiallinen miljöö säilyisi paremmin.

Plats för profilbild

Jupperin paljasjalkainen asukas
19. maj 2023 klockan 20.47.34

Pitkäjärven rantatie on osa vanhaa Kuninkaantietä. Nykyisellään hiekkatie on sadoille kävelijöille, jotka päivittäin siitä nauttivat ainut laatuinen osa kultturihistoriaa Jupperissa. On todella sääli, jos tämä tienosa päällystetään asfaltilla. Ajatus on suorastaan kammottava.

Peltotie on nykyisellään myös sopivan levyinen. Alueella on vähän liikennettä ja tien levennyt pilaa maiseman. Tonteilla on paljon vanhoja ouita, jotka joudutaan kaatamaan. Tien asfaltointikaan ei ole välttämätön, mutta jos se tehdään, tietä ei pidä leventää. Myöskin Peltitoe 7 kohdalle suunniteltu laajennus ja pistoreitti Pitkäjärven rantatielle on turha, koska Peltotieltä pääsee mukavasti kävellen rantaan jo nyt.

Plats för profilbild

Stiina
19. maj 2023 klockan 20.58.04

Kuninkaan tie on vanha postireitti Bergenistä Pietariin. Tie on merkittävä rakennettu kultuuri ympäristö. 1300 luvulta saakka tätä tietä kulkivat kaikki paimenpojista kuninkaisiin. Myös armeijat ja taiteilijat ovat pysähtyneet haukkomaan henkeään, kun aurinko laskeutuu Pitkäjärven syliin. Minäkin lenkittäessäni koiria tällä ainutlaatuisella elävällä museotiellä uhnodan ajan ja paikan tuntiessani hiekkatien jalkojeni alla. Voin kuvitella kuriirien rientävän tällä hiekkatiellä kohti Viipuria. Nyt halutaan ajattelemattomuutta viedä Pitkäjärven rantatien asfaltoinnilla tämä kulttuurinen kokemus pois. Asfaltti kuuluu parkkipaikoille, ei museotielle.

Mitä tulee kotikaduille, kuten Peltotielle: on täysin turhaa ja asukkaiden häirintää leventää tietä. Tiellä on vähän liikennettä ja tien levennys pilaa kylämaiseman, tonttien vanhat puut ja tunnelman.

Plats för profilbild

EINO S
19. maj 2023 klockan 21.04.19

Espoon pihatiet kuntoon -projekti Jupperissa polkee asukkaiden oikeuksia. Pihat tuhoutuvat, kun teitä levennetään, puita kaadetaan ja idyllinen jupperilainen tunnelma tuhotaan.

Mitä tulee nk. surffirantaan ja Pitkäjärven rantatiehen: se tulee säilyttää nykyisellään. On todella surullista, jos vanha tie tuhotaan asfaltoinnilla Jupperin kohdalta. Sadat ja sadat ulkoilijat nauttivat tästä idyllist päivittäin. Kuka haluaa asfalttia museotielle? Ei ainakaan Jupperin asukkaat, mitä naapureita olen kuullut.

Plats för profilbild

Teppo
21. maj 2023 klockan 19.56.04

Suunnitelma on erittäin huono. Tien varrella on hienoja isoja puita joiden kaataminen on turhaa ja pilaa hienon perinteisen maiseman. Myös tien asfaltointi on huono idea. Alueen asukkaat arvostavat tunnelmallista hiekkatietä. Tiellä on lähinnä jalankulkijoita ja vain vähän autoliikennettä.