Gå till innehållet

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 151
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Basuppgifter

Avslutat: 21.5.2023

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Hiekkatiet kunniaan

Plats för profilbild

Liikkuja ja perheenäiti
12. maj 2023 klockan 11.58.32

Kannatan nimimerkin @tlindstr ehdotusta säilyttää hiekkapintaisuus kulttuurihistoriallisella alueella. Oma näkökulmani on kuitenkin kansanterveydellinen.

Laaksolahdessa, kuten muuallakin Espoossa on asvaltoitu lukuisi pieniä asuntokatuja. Samalla on tapettu kotiportin tuntumasta lähtevät hiekkapohjaiset ulkoilumaastot monilta asukkailta. Hiekkapohjaa kaipaavat ainakin sauvakävelijät ja lenkkeilijät. Aikuisetkaan lenkkeilijät eivät yleensä voi polviensa takia juosta asvaltilla, mutta erityisen vakava asia on kasvuikäisillä aktiivisilla nuorilla. Selkänikamien rasitusmurtumat syntyvät kovasta iskutuksesta ja tässä on merkittävä ero asvaltin ja hiekkatien välillä.

Vertailun vuoksi: kuntoportaat ovat hyvä juttu ja sillä osoitetaan kaupungin arvostusta omatoimista ulkoliikuntaa kohtaan. Paljon pienempi panostus olisi huolehtia hiekkapohjaisten katureittien säilymisestä espoolaisilla asuinalueilla. Hiekkapintaisia ulkoilureittejä ei siis pitäisi kutistaa vain virallisiin lenkkipolkuihin urheilupuistoissa, koska harva ihminen haluaa lähteä autolla lenkkeilemään - ja kasvuikäisillä nuorilla tätä mahdollisuutta ei edes ole.

Jos Pitkäjärvenranta on pakko asvaltoida, voisiko reunaan jättää 50 cm hiekkapohjaisen kaistaleen vaikka pilottityyppisenä kokeiluna, josta voisi saada hienon kynttilän Espoo liikkuu -kakkuun?