Lapsiperheiden kotipalvelun toimintaohje

Pratbubbla 7
Diskussion | Lapin hyvinvointialue
Diskussionen har avslutats

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen sosiaalihuoltolain mukaista lapsiperheiden kotipalvelun toimintaohjetta 10.8.2023 klo 14 mennessä.

Basuppgifter

Avslutat: 10.8.2023

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Lapsiperheiden kotipalvelun toimintaohje

Plats för profilbild

Etunoja
14. juli 2023 klockan 9.01.24

Mistä tuon toimintaohjeen pääsee lukemaan? En onnistunut avaamaan mistään..

Yleisesti, lapsiperheiden tuen kotiin tulee olla etunojaista matalan kynnyksen tukea.
Sitä tulee olla tarjolla arjen asioissa, ilman mitään erityistä kriisiä.

Tämä tarkoittaa, että perhetyöntekijä tulee kotiin, ja astuu senhetkiseen tilanteeseen: tiskaa, siivoaa, auttaa, huolehtii lapsista jne. Tavallisia arjen askareita samalla kun hän antaa vanhemmille henkistä tukea, keskustelutukea, tunteiden käsittelyä, mallia lapsen tarpeiden näkemiseen ja ohjausta ja vahvistusta perheen arkea vahvistavien rakenteiden ylläpitoon.

Tuetaan siis vanhempien jaksamista ja estetään uupumista myös jo ennalta. Tarvittaessa sitten vahvemmat tukitoimet, psykologin, sosiaalityöntekijän, lääkärin jne. interventiot.

Plats för profilbild

Komppaan etunojaa
8. augusti 2023 klockan 13.16.26

Samoilla linjoilla olen, että ennaltaehkäisevään perhetyöhön tulee panostaa. Neuvolan terveydenhoitaja tuntee usein perheet ja vanhemmat avautuvat helpommin luotetulle henkilölle arjen haasteista. Juuri tuota rinnalla kulkemista, arjen askareissa auttamista, juttukaveria, kuuntelijaa, pientä hengähdystaukoa lapsiperhearjesta. Usein muutaman viikon tai kuukauden pätkä ennalta ehkäisevää perhetyötä auttaa perheen arkea jo niin paljon, että pärjäävät jo omillaan. Jos terveydenhoitaja neuvolassa näkee tuen tarpeen ja pyytää perhetyötä, on hyvä ottaa myös terveydenhoitaja mukaan ainakin aloitus ja välipalavereihin.
Korjaava työ on toki myös tärkeää, mutta jos korjaustarpeita pystytään ennältaehkäisemään, niin miksei niin tehdä? Toki jos tilanne vaatii, muita tahoja lisätueksi.

Plats för profilbild

Lapin hyvinvointialueen viestintä
9. augusti 2023 klockan 9.27.30

Hei! Luonnos löytyy tuosta kun painaa "näytä lisätiedot" ja siellä liitteet. Kokeilisitko käyttää toista selainta, joskus ei esim. näy kännykällä katsoessa noita liitteitä.