Jakten på lodjur

Pratbubbla 55
Diskussion | Finlands viltcentral
Diskussionen har avslutats
  • Enligt din åsikt, har skötseln av lodjursstammen genom jakt lyckats bra?
  • På vilket sätt borde jakten på lodjur utvecklas?
  • Vilka andra åtgärder borde man ta nytta av parallellt med jakten för lodjurets stamkontroll?

Basuppgifter

Avslutat: 31.10.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Ilveksen kaatolupia lisää/riistanhoitoyhdistyksen harkintaan lupamäärä

Plats för profilbild

Metsämies ja työntekijä
8. september 2016 klockan 18.20.46

Olen tässä lueskellut tätä "otakantaa" sivustoa ja on valitettavaa huomata, että ihmiset joilla on oikeasti liikaa ylimääräistä aikaa kirjoittelevat lähes poikkeuksetta metsästyksen vastustavia kommentteja. Ihmiset jotka ovat töissä maalla/elävät maatilan pyörittämisestä/ymmärtävät tästä eläin/ihmiskunnnan yhteiselosta jotain, heillä ei ole käyttää turhaa aikaan väitellä tällaisten ihmisten kanssa jotka eivät jokapäivä ole tekemisissä luonnon kanssa. Metsästys on ikiaikainen kulttuuriperinne ja jostain syystä ollut olemassa niin kauan kuin ihmisiä on täällä maapallollakin kulkenut.

Ilveskantoja on syytä myös verottaa niillä alueilla missä niitä on runsaasti...ei niitä olekaan tarkoitus hävittää sukupuuttoon, miksi olisikaan koska ilveksenmetsästys on erittäin hieno laji ja kaikkea riistaa tulee kunnioittaa. Kyllä tämä Suomenmaakin menisi melkoiseksi hullun mylläkäksi jos metsästäjiä ei olisi SRVA tehtäviin tai ongelmayksilöiden poistoon liittyvissä tehtävissä yms. Metsästys vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä jotta kehittyisi hyväksi metsästäjäksi. Se on vähän kuin leipuri rupeaisi yhtäkkiä hoitamaan hammaslääkärin hommia vailla mitään koulutusta/kokemusta.

Monin paikoin ilveskannat ovat kasvaneet runsaasti ja tästäkin syystä lupia tulisi kohdentaa entistäkin enemmän joillekin alueille missä havaintoja/konflikteja on liikaa. RHY olisi mielestäni sopiva yksikkö myöntämään alueen ilvesluvat koska he tietävät tasantarkkaan alueen kannan ja alueen ongelmat.

Plats för profilbild

Ilvespiha
16. oktober 2016 klockan 18.15.21

Kuinkahan moni kertomasi maalla asuvan tarvitsee metsästää elääkseen. Vetoat ikiaikaiseen kulttuuriperintöön: ennen ihmisten oli tapettava elääkseen; nykyään ei enää tarvitse. Kasvattakaa vaan siellä maalla kasviksia; niilläkin pysyy elossa.

Ilveksen metsästys on mielestäsi hieno laji; tälläkö tavalla: Neljälle miehelle tuomiot törkeästä metsästysrikoksesta – sytyttivät ilveksen palamaan ennen ampumista (http://yle.fi/uutiset/3-9226260)...