Gå till innehållet

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 22
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Basuppgifter

Avslutat: 25.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Lilhemmtin leikkipaikka

Plats för profilbild

Norppa
11. april 2022 klockan 13.34.48

Uudet leikkivälineet vaikuttavat todella hyviltä! Jätättehän keinut leikkipuistoon? Ne ovat olleet suosittuja.

Puulampaat puiston ulkopuolella pitäisi uusia.

Penkkejä voisi olla ainakin 2-3 kpl ja joku pöytä olisi myös kiva niin sen ääressä voisi syödä eväitä leikin lomassa.


Lillhemtinpuiston leikkipaikka

Plats för profilbild

Kata
11. april 2022 klockan 20.26.13

Lillhemtin puisto on ihanalla alueella, mutta on valitettavan karu aidan sisäpuolelta. Olisiko mahdollista saada puistoon liukumäki ja isompi hiekkalaatikko? Lisäksi jokin pienille lapsille sopiva puistorakennelma (auto, laiva, pieni kiipeilyteline tms. olisi kiva). Viime kesänä puistossa oli lähes mahdotonta käydä (pienten) lasten kanssa, sillä leikkipuistoon porottaa armottomasti aurinko hellesäällä. Mitään varjoa (katos, puita) ei ole ja sorapohja on myös varsin kuuma pienten jalkojen alla. Sama ongelma vaivaa muitakin Suurpellon puistoja ja kovin aurinkoisella ja kuumalla säällä lapset on vietävä suojaan Olarin puistoihin, joihin mm. puut tuovat varjoa ja vehreyttä. Vielä yksi parannusehdotus olisi jonkinlainen matalakin aita Lillhemtin leikkipuiston viereen lentopallokentän ja metsän reunan väliin, jotta lapset eivät juokse puistosta holtittomasti vaikka pelaillessaan jalkapalloa tai lähtiessään puistosta Vähän-Henttaan tielle. Autot kulkevat leikkipuiston kohdalla todella lähellä puiston reunaa.


Parkkipaikkaa

Plats för profilbild

Jakob
12. april 2022 klockan 8.15.48

Olisi hyvä saada leikkipaikan viereen virallinen pysäköinti, nykyään jos pidetään juhlia tms. puistossa autot pysäköi kävelytielle.


Leikkipuisto

Plats för profilbild

Paiva
19. april 2022 klockan 13.29.06

Säilyttäkää hämähäkkikeinu.


Puita ja liikkumiseen kannustava toimintaympäristö lapsille

Plats för profilbild

Puiston kehittäminen
21. april 2022 klockan 10.23.00

Uudet leikkivälineet ovat tervetulleita! Puistoon toivomme varjopaikkoja esim. puista tai joku muu katos esim. eväiden syömistä varten. Kasvillisuuden tuominen leikkipuistoon on myös hyödyllistä, lisää luontokontaktia ja edistää terveyttä. Liian lähellä leikkipaikkaa kulkeva tie ja sen liikenne on terveys- ja turvallisuushaitta lapsille. Koko viheralueelle ei pitäisi sallia autojen pääsyä ollenkaan. Pyöräilyyn ja jalan kulkemiseen on kannustettava kaikkia. Turvallinen liikkuminen koko viheralueella edistää leikkipuiston ja viheralueen käyttöä ja liikuntaa. Espoon tulee strategiansa mukaisesti turvata saavutettava ja turvallinen yhteys virkistysalueille (säilyttää puiston viereinen tie alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kevyenliikenteen väylänä) ja kannustaa liikkumiseen kaikkia.


Lillhemtinpuiston leikkipaikka

Plats för profilbild

E-mummi
21. april 2022 klockan 11.38.28

Hei,
Leikkipaikka on sangen pelkistetty. Toivoisin, että alueelle saataisiin vähän vaihtelua esim rakentamalla kumpu ja pienten lasten köysikiipeilyteline. Tällaisesta on hyvä esimerkki Niittykummussa, Niittykeskuksen vieressä.
Olisi hienoa, jos olisi jotain luonnonmukaista esim kiipeilypuu tai kivistä rakennettu rinkula. Entäpä jonkinlainen pieni tunneli.
Voisiko keinut siirtää aidatun alueen ulkopuolelle, jolloin siihen tilaan voisi kehitellä em juttuja.


Hämähäkkikeinu tarvitaan

Plats för profilbild

Otankantaa
21. april 2022 klockan 11.47.43

Hämähäkkikeinu pitää säilyttää, kaikki lapset eivät pysty istumaan tavallisessa keinussa, muistetaan myös erityisryhmät!

Plats för profilbild

Asiantuntija
21. april 2022 klockan 12.00.10

Tämä on tärkeä näkökulma, leikkipaikkojen suunnittelussa on muistettava myös eri tavoin toimintarajoitteiset ja otettava huomioon esteettömyys.


Lisää vaihtelevuutta: puita ja pensaita

Plats för profilbild

Puistoilija
21. april 2022 klockan 17.00.54

Onko puistossa lukittavaa laatikkoa leikkivälineille? Vaikuttaisi että esim. päiväkotiryhmät käyttävät puistoa säännöllisesti ja voisi olla hyvä jos leikkivälineille olisi oma säilö. Puisto on hieman karun oloinen... mahtuisiko mukaan vielä esim. eläinteemaisia jousikeinuja? Isompien puiden ryhmä puiston laidalla (tai puistossa?) saattaisi tuoda puistolle viihtyvyyttä ja tarvittavaa varjoa.
Vaikuttaisi että puiston laitaan on kaiverrettu tilaa kääntöpaikalle / parkkipaikoille. Tässä meni nurin useampikin puu, 3-4 kpl, joten toivon että näiden tilalle istutetaan vähintään sama määrä uusia puita. Suunnitelmassa tällä hetkellä vain yksi puu ja se on liian vähän.
En ole varma mitä lumen alta paljastuu, mutta näyttäisi siltä että rantalentispaikka on aika lähellä tietä /parkkipaikkoja. Olisiko mahdollista siirtää joitakin metrejä? Olisi hyvä ettei pallo lentelisi tielle tai parkkeerattuja autoja päin. Rantalentiksen ja auto/kävelytien väliin olisi hyvä saada puita tai pensaita.
Puiston viereinen tie tulisi sulkea läpikulkuliikenteeltä, sen auki pitäminen ei ole turvallista puiston käyttäjille ja vähentää myös viheralueen viihtyvyyttä.


Kettupuisto

Plats för profilbild

Että hieman isommatkin lapset viihtyvät
24. april 2022 klockan 11.29.09

Hienoa, että on mahdollista vaikuttaa! Kiitos mukavasta puistosta ja isosta viheraukiosta. Lapseni aikoinaan kommentoi: "maailman paras leikkipaikka". Onpa hienoa, kun satuimme asumaan maailman parhaan leikkkipaikan lähellä :)

Nyt lapseni on kuitenkin kasvanut pikkukoululaiseksi ja kaipaisi hieman isommillekin lapsille aktiviteettia. Voisiko rakentaa puistoon hieman isomman KIIPEILYTELINEEN, koska se aktivoi kaiken ikäisiä lapsia. Kiipeilytelineessä voi olla isompien ja pienempien lasten puoli siten, että isompien puolelle nouseminen edellyttää jo hyviä kiipeilytaitoja, eivätkä pienemmät pääse alkua pidemmälle. "Monkey bar" ja renkaat kiipeilytelineissä ovat suosittuja!

On hyvin tärkeää turvata turvallinen jalankulku puistoon. Ilmeisesti jonkinlainen kevyen liikenteen väylä on tulossa, jos autotie tullaan säilyttämään? Kannatan myös autotien ja puiston selvää rajausta, nykyinen aita ei pidättele edes 1-vuotiasta.

Ja sitten jos oikein kamalasti saisi toivoa kaikenlaista, tekisin puistoon aktiviteettimahdollisuuksia myös aikuisille ulkokuntosalin tapaan. Muuten ruuhkavuosia viettävillä aikuisilla on eniten aikaa juuri leikkipuiston reunalla yllätpitää omaa kuntoaan!!


Isommillekin lapsille kiipeilyteline

Plats för profilbild

Suurpeltolainen
24. april 2022 klockan 17.48.39

Hei,

Hienoa, että alueen käyttäjiltä kysellään toiveita. Toiveissa olisi myös vähän isommillekin lapsille jkl kiipeilyteline. Puita, kasvillisuutta ja varjopaikkoja olisi myös hyvä olla viihtyvyyttä lisäämässä. Jonkinlainen pöytä- ja penkkikokonaisuus katoksella olisi hyvä lisä.

Jos liikenne jatkuu nykyisellään, niin ehdottomasti jonkinlainen parempi aita leikkialueen ja tien väliin. Ajoittain tien autoilla ajonopeus saattaa olla kovakin.


Hieman isompi kiipeilyteline ja mukavuuksia!

Plats för profilbild

JP
24. april 2022 klockan 18.58.32

Suunnitelma näyttää hyvältä! Olisi mukava saada puistoon vielä eväspöytä ja penkit. Nyt suunnitelman mukana lähtee yksi kahdesta penkistä.

Isommallekin kiipeilytelineelle olisi tilaa, niin vanhemmatkin lapset viihtyvät.

Harkitsisin ryhmäkeinun korvaamista hämähäkkikeinun ja kahden keinun (tavallinen ja pienten keinu) yhdistelmällä. Se palvelisi kaikkia käyttäjäryhmiä: liikuntaesteiset, pikkulapset ja isommat.


Suhmurointi lopetettava

Plats för profilbild

Tasapuolisuutta suunnitteluun
24. april 2022 klockan 19.05.23

Tämä hanke on keskeytettävä välittömästi kuten tehtiin muutama vuosi sitten Lillhemtin (ei tämä Suurpellossa oleva Lillhemtinpuistoksi tms. nimetty alue vaan omakotialue Suurpellon takana) uuden leikkipuiston osalta. Olisi paljon tärkeämpää saada Lillhemtiin edes yksi leikkipuisto, koska alueen lapsimäärä on voimakkaassa kasvussa ja Lillhemtissä ei ole yhtään leikkipuistoa. Ainoa leikkipuisto purettiin härskisti vain pois. Suurpellossa on lukuisia leikkipuistoja ml. ison Angry Birds puiston. Leikkipaikkaohjelmassa on maininta uudesta leikkipuistosta Lillhemtiin (ohjelmassa ko. leikkipaikka Vähäniitty nimellä), mutta muutama vuosi sitten sen edistäminen oli karmeaa suhmurointia Karinin ja esihenkilönsä toimesta. Tästä tulisi tehdä kantelu virkavirheestä. Väitettiin että leikkipaikkaohjelmassa on virhe uuden leikkipuiston osalta ja mitään leikkipuistoa ei olla tekemässä, vaikka siitä ensin laadittiin suunnitelmia ja kerättiin palautetta jne. Ainoa virhe suunnitelmassa on Lillhemtin alueen lasten määrä joka on pahasti alakanttiin ja väitetään laskevan siitä huolimatta että alueelle tehdään paljon täydennysrakentamista ja on käynnissä myös sukupolvenvaihdos ja lasten määrä huikeassa kasvussa alueella. Tämä Lillhemtin tilanne tulisi nyt ensin korjata ennen kuin Suurpeltoon tehdään mitään panostuksia leikkipuistoihin.


Vanha Lillhemtintie säilytettävä

Plats för profilbild

Karis
24. april 2022 klockan 19.06.41

Hyvä, että lapsille tarjotaan virikkeitä antava ja turvallinen leikkipaikka. Se ei saa kuitenkaan estää Vanha Lillhemtintien avaamista kaksisuuntaiselle hitaalle ajoneuvoliikenteelle. Leikkipaikka pitää rajata / aidata niin, että lasten liikkuminen ohjataan alueella turvallisia väyliä pitkin.

Plats för profilbild

Autot pois puistoalueen laidasta
25. april 2022 klockan 12.35.41

Puiston laitaan ei kaivata minkäänlaista autoliikennettä.


Eri-ikäisten lasten tarpeet huomioitava

Plats för profilbild

Lapsia enemmän kuin yksi
24. april 2022 klockan 19.09.12

Suunnitelmassa tulisi huomioida se, että monessa perheessä on eri-ikäisiä lapsia ja heille tulisi olla sopivia virikkeitä samassa leikkipuistossa. Vanhempi ei voi olla samaan aikaan toisessa leikkipuistossa toisen lapsen kanssa ja toisessa toisen lapsen kanssa. Esim. Angry Birds leikkipuistosta poistettiin hiekkalaatikko sillä perusteella että leikkipuisto on tarkoitettu isommille lapsille. Eikö hiekkalaatikko nimenomaan olisi ollut hyvä perheen pienemmille lapsille sillä aikaa kun isommat ovat kiipeilytelineessä?


Vanha Lillhemtintie / Maakirjantie -yhteys

Plats för profilbild

Pekka V.
24. april 2022 klockan 19.12.49

Suunnitelmissa on tärkeä huomioida se, että leikkipuisto rajataan selkeästi Vanha Lillhemtintiestä, jotta leikkipuisto pysyy turvallisena ja toisaalta ko. ajoväylää voidaan käyttää turvallisesti ja sujuvasti alueen ajoneuvoliikenteeseen. Se on ensiarvoisen tärkeää huomioiden liikennesuunnittelussa tehdyt pahat virheet, jotka johtavat siihen että osa vanha ajoväylä on pidettävä vaihtoehtoisena väylänä, koska uusi (Lillhemtintie) ei toimi ollenkaan. Puistossa on hyvin tilaa toteuttaa leikkipaikka ja kaikki muu siten, että tämä kriteeri toteutuu.


Hiekkalaatikko kuntoon

Plats för profilbild

Leikkipuistojen vakiovierailija
24. april 2022 klockan 19.20.17

Hiekkalaatikkoa pitäisi suurentaa merkittävästi nykyisestä. Ns. Vähäniityn leikkipuistossa oli aikanaan hieno hiekkalaatikko, mutta koko puisto vain purettiin eikä uutta ole tehty, vaikka Lillhemtissä ei ole yhtään leikkipuistoa :(

Olisi hyvä olla kunnon kiipeilyteline tai kaksi, jossa on eri-ikäisille lapsille hyviä kiipeilymahdollisuuksia.

Sisäänkulku leikkipaikalle tulisi olla siten, että sinne pääsee vain puiston puolelta ja Vanha Lillhemtintien suuntaan ei ole kulkuporttia ja leikkipuisto rajautuu myös riittävän kauas ko. tiestä.


Esteettömyys

Plats för profilbild

Puistotäti
25. april 2022 klockan 0.16.05

Kiitos hienosta puistosta ja siitä, että kysytte mielipiteitämme. Mielestäni paljon hyviä kommentteja on jo annettu. Itse haluaisin kiinnittää enemmän huomiota liikuntarajoitteisiin lapsiin ja miten uudistus voisi palvella heitä. Toivoisin mm. soran tilalle tasaisempaa maata rullatuoleissa istuville, erilaisia kosketukseen ja ääneen pohjautuvia välineitä (xylofoneja/rumpuja) esteettömän kommunikoinnin edistämiseksi sekä voimisteluun sopivia telineitä eri korkeudella. Kierivä rengas on ollut erityislapsille hauska ja sopivan haastava. Itse haluaisin kuntoiluun sopivia laitteita kun oma kunto tämän ikäisenä ei näytä riittävän aktiiviseen leikkiin lasten kanssa. Puisto on lähellä autoliikennettä ja siksi parempi aitaus ja parkkipaikka olisivat paikallaan jotta myös turvallisuus säilyisi.


Tekemistä myös isoveljelle/siskolle

Plats för profilbild

Tekemistä myös vanhemmille lapsille
25. april 2022 klockan 10.12.22

Minäkin toivon puistoon leikkivälineitä myös hieman isommille lapsille, vaikka aitauksen ulkopuolelle. Onnistuisiko puistoon pienehköt futismaalit tms.? Toivon, että puistoaluetta ei tarvitsisi rajata aidoin ja että aluetta ei suunniteltaisi autoilun ehdoilla.


Vastaus palautteisiin

Plats för profilbild

@KarinNielsenEspoo
24. maj 2022 klockan 13.50.35

Kiitämme Lillhemtinpuiston leikkipaikan perusparannussuunnitelman luonnoksesta saaduista palautteista. Esitettyjä toiveita otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon lopullista suunnitelmaa laadittaessa.

Palautteiden antajat toivoivat isoa hiekkalaatikkoa, pienemille lapsille sopivaa kiipeilytelinettä ja jousieläimiä. Isommalle lapsille esitettiin toive esim. kiipeilytelineestä. Leikkipaikalle toivottiin lisää puita tuomaan varjoisuutta tai muuta kasvillisuutta. Leikkipaikalle toivottiin myös penkkejä, piknikpöytä sekä lelulaattikko.
Leikkipaikalla oleva pesäkeinu halutiin säilytettävän. Puistossa sijaitsevat eläinhahmot toivottiin kunnostettavan.

Turvallisuusden parantamiseksi toivottiin leikkipaikan eteläpuolella olevan käyntiportin poistamista ja aitaamista, jolloin suora kulkuyhteys katualueelle estyisi. Lillhemtinpuiston rantapallokentän ja Vanhan Lillhemtien väliin toivottiin aitaa tai muuta estettä, jotta pallon karkaaminen kadulle estyisi.

Suunnitelmaluonnosta kehitetään palautteiden pohjalta seuraavasti:

Aidatulle leikkipaikalle sijoitetaan isommalle lapsille kiipeilyteline, pienille lapsille yhdistelmäteline, jossa harjakatto, portaat, tunneli ja liuku, isompi hiekkalaatikko jossa katokset ja hiekkakakkupöytä. Pyörivien kuppien tilalle asennetaan pari jousieläintä. Uusi kaksipaikkainen keinu. Pesäkeinu säilyy. Ryhmäkeinu ja leuanvetotanko poistuu, jotta saadaan tilaa uusille välineille. Puistoon asennetaan myös piknikpöytä ja kaksi uutta penkkiä.
Turvasoran tilalle laitetaan turvahaketa.

Rantapallokentän päädyssä olevat välineet, karuselli, leuanvetotanko ja penkit siirretään pelikentän ja aidatun leikkipaikan väliselle alueelle.

Vanha Lillhemtintien ja pelialueen välisellä alueella tutkimme mahdollisuus istututa suojava kasvillisuus.

Leikkipaikan länsi- ja itäreunalle istutaan puita, jotka kasvaessaan tuovat lisää varjoisuutta.

Mikäli suunnitteluprosessin aikana ei ilmene teknisisesti tai rakentamiskustannuksiin rajoittavia tekijöitä, valmistellaan suunnitelma edellä mainituilla tavoitteilla. Suunnitelman hyväksyy suunnittleupäällikkö. Allekirjoitettu suunnitlema pävitetään nettisivuille viikolla 26 www.espoo.fi -> Lillhemtinpuiston leikkipaikka

Leikkipaikan perusparannus toteutetaan mahdollisuuksien mukaaan vuonna 2023 – 2024.

  • 24.5.2022 kl 13.58 @tanttni modererade innehållet: korjattiin nettiosoite

Svar på respons

Plats för profilbild

@tanttni
24. maj 2022 klockan 14.03.08

Vi tackar för den respons vi fått angående lekplatsen grundrenovering.

De som gett respon hade följande önskemål, större sandlåda, klätterställning för mindre barn och vippgungar. För de större barnen önskades också klätterställning. Flera träd för att göra lekplatsen mera skuggig. Bänkar, piknik bord samt låda för lekredskaber önskades också. Flera önskade att den nuvarande örnnästgungan skulle sparas. Djuren i trä som står utanför inhägnade lekområdet skulla bytas ut eller repareras.

För att förbättra säkerheten var det önskat att porten mot Gamla Lillhemtsvägen tas bort för att på det sättet undvika at barnen går direkt ut på vägen. Mellan bollplanen och Lillhemtsvägen ville man gärna ha ett stängsel eller annat som skulle hindre att bollen åker ut på vägen.

Ändringar i planskissen på basen av kommentararna

I grundrenoveringsplanen har vi försökt komma önskemålen till mötes i den mån det var möjligt. Vi har dock varit tvungen gå på kompromiss med vissa saker.

I det inhägnade lelområdet kommer det en klätterställning för större barn, för de mindre barnen en kombinerad lekställning med sadeltak, rutshbana, tunnel och trappa, två gungdjur, Snusmumrikens telt med klätter möjlighet, vanlig tvåsits gunga samt en större sandlåda med halv tak i två hörn. Förutom de nya lekredskapen kommer det ett piknikbord samt två nya bänkar. Säkerhetsunderlaget som för tillfället bestär av tvättad grus bytas mot träflisunderlag.

Karusellen, räckhävstången samt två bänkar placerad i södra ändan på spelplanen flyttas åt sidan mot lekplatsen.

I området mellan bollplanen och Gamla Lillhemtsvägen undersöker vi möjligheten för skyddsplantering.

Plantering av flera träd planeras runt lekplatsen för att i framtiden skapa mera skugga.

Ifall det inte förekommer tekniska eller ekonomiska hinder under planerings gång, färdigställer vi planen enligt ovan beskriven målsättning. Planen godkänns av planeringschefen. Den undertecknade planen uppdateras på Esbos netsidor vecka 26: www.espoo.fi -> Lillhemtinpuiston leikkipaikka

Grundrenoveringen av lekplatsen förverkligas i mån av möjlighet 2022 - 2023.