Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 15
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 23.10.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Kirkkopolun ja pyörätien korotettuun risteykseen uusi "väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa merkki"

Profiilikuvan paikka

Mikael
12. lokakuuta 2022 kello 16.13.30

Hyvä, että Kirkkopolun ja pohjois-eteläsuuntaisen erotellun pyörätien ja jalkakäytävän risteys aiotaan toteuttaa korotettuna. Tavallisen suojatiemerkinnän lisäksi korotettu alue lienee hyvä merkitä liikenteenohjaussuunnitelmassa myös uudehkon tieliikennelain mukaisella "väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa" -liikennemerkillä.

Itse pyörätie lienee hyvä merkitä viimeistään tarkemmassa rakennussuunnitelmassa kaistaviivalla selventämään sen kaksisuuntaisuutta.

Kirkkopolun katusuunnitelman selostuksessa on muutama virhe. Siinä todetaan:

1. "Kirkkopolun eteläpuoleisen betonilaatoitetun kevyenliikenteenväylän leveys on 210 cm."

Kirkkopolun eteläreunalla on nykyään jalkakäytävä, ei "kevyenliikenteenväylää" ja jalkakäytävänä se on syytä säilyttääkin.

2. "Kirkkopolku on ainoa liikenteellinen yhteys uimahallille. "

Ei ole ainoa. Uimahallille on liikenteellinen yhteys (pyöräily ja jalankulku) myös pohjois-eteläsuuntaista eroteltua pyörätietä ja jalkakäytävää pitkin Menninkäisenmetsän suunnasta sekä altaan itäpäästä Tapionraitilta.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@MiikkaH
18. lokakuuta 2022 kello 9.31.14

Hei Mikael. Kiitos kommenteistasi. Katusuunnitelmassa alueen käyttö esitetään viitteellisesti perusperiaattein. Rakennussuunnitteluvaiheessa suunnittelu tarkentuu ja huomioidaan tarvittavat liikennemerkit ja maalaukset. Suunnitelmaselostuksen termistö termistö voidaan tarkistaa ja huomioidaan pyöräliikenne.

t. Miikka
Espoon kaupunki

Ilmianna |