Siirry sisältöön

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 13
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Käytännönhuomioita

Profiilikuvan paikka

jonik.
4. tammikuuta 2023 kello 2.21.45

Kiitos, että alueen suunnittelu ja toteutus etenee.

Daaliakujaa koskevaan suunnitelmaan: Erityiskiitos kujan eteläpuolisen ojan poistamisesta. Se on tuottanut ongelmia. Katuvaloja on myös kaivattu. Taloyhtiömme olemassaoleva ajoliittymä jätekatoksen kohdalta Daaliakujalle puuttuu suunnitelmasta. Tämä tarvitaan jätehuoltoa varten. Suunnitelmassa näkyvät ajoradat ja -kaistat sekä ajoliittymät näyttävät kovin kapeilta. Tähän asti on jopa kaivattu kuorma-, paketti- ja matkailuautoja ajatellen jopa leveämpiä kulkureittejä. Ajoneuvojen kohtaaminen Daaliakujalla tulee lisääntymään huomattavasti Daaliakuja 4:n valmistuessa.

Lambertinniityn suunnitelmaan: Lambertinreitti tulisi linjata vielä etelämmäksi, lähemmäksi puistokaistaleen rajaa sekä kauemmaksi olemassaolevista rakennuksista. Lambertinreitin rakentaminen voi suunnittelun valmistumisesta huolimatta hyvin odottaa kunnes kevyenliikenteen reitit voidaan toteuttaa laajemminkin.

Koko suunnittelualuetta koskien: Ajoradat vaikuttavat kovin kapeilta. Olen erittäin huolissani, jos nyt jo toteutettu Gobbackantien ja Lambertintien risteys on mitoitettu samalla tavalla ja toteutettu tulevaa varten valmiiksi. Risteys on osoitteutunut käytännössä aivan mahdottomaksi kohdata edes kahden pienen henkilöauton kanssa ja käytännössä joutuu jäämään kauas Lambertielle odottamaan jos joku sattuu olemaan kääntymässä tullakseen vastaan. Jo nyt reitillä kulkee linja-autoja ja niiden kulku näyttää hankalalta. Ajoratojen leventäminen myöhemmin tulee todella kalliiksi, joten ne tulisi jo nyt kerralla tehdä riittävän leveiksi.

En löydä koko suunnittelu-alueelta yhtään pysäköintitilaa tai varausta sille. Olen erittäin huolissani tästä. Myös tällä alueella tarvitaan yleistä tilaa pysäköintiin eri puolilla aluetta. Niiden rakentaminen myöhemmin on mahdotonta, jos nyt ei varata tilaa. Nyt on jo olemassa liian paljon asuinalueita, jotka on pilattu olemattomalla pysäköintitilalla ja tätä virhettä ei tule missään tapauksessa toistaa käytännössä kokonaan yksityisautoilun varassa olevalla alueella. Ajoradat ovat kapeita, joten niiden varsilla ei pystyne pysäköimään edes lyhyesti. Henkilöautojen lisäksi tarvitaan myös erityisesti raskaalle kalustolle varattu pysäköintimahdollisuus.

-Joni
hallituksen pj, As Oy Espoon Daaliarinne