Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 15
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 13.3.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Pyörätien leveys

Profiilikuvan paikka

Mikko
24. helmikuuta 2023 kello 15.58.02

Kaksisuuntainen pyörätie ei voi olla 2,5 metriä leveä, koska polkupyörän tai peräkärryn sallittu enimmäisleveys on 1,25 m, jolloin kaksi täysleveää ajoneuvoa eivät mahdu kohtaamaan. 3 metriä on hyvä kaksisuuntaisen pyörätien leveys, ja 2,75 m minimi.

Profiilikuvan paikka

Ilmari
28. helmikuuta 2023 kello 21.00.24

Suunnitelmassa ei näytä olevan huomioitu pyöräilyä sen kannalta, että tuomarilankadulta tuleva autoilija ei näe montaa metriä itään ennen kuin on pyörätien jatkeen päällä. Toisin sanoen, moni autoilija rikkoo liikennesääntöjä ajamalla pyöräilijöiden eteen hankalahkon risteyksen takia. Uusi risteys näyttää paremmalta pyöräilyn geometrian kannalta, mutta näkyvyyden suhteen tilanne ei näytä merkittävästi muuttuvan. Yksinkertaisimmillaan risteyksen itäpuolisesta kumpareesta voisi tasoittaa muutaman metrin tiestä poispäin kadun tasolle, tai vähän sen alle, jolloin tuossa nykyisin oleva heinikko ja kumpare ei niin herkästi estäisi riittävää näkyvyyttä.

Toinen vaihtoehto olisi siirtää koko ympyrää hieman pohjoiseen, ja/tai muuttaa sen geometriaa niin, että tuomarinalantien suuntainen pyörätie tulee suoremmaksi suoraan ajaessa, ja risteysalue on auton mitan pohjoisemmassa. Vaihtoehdossa tosin näyttäisi tarvitsevan hieman kekseliäisyyttä, jos haluaa samanlaisen vauhdilla autolla läpi ajettavan ympyrän kuin tämän hetken suunnitelmassa.

Positiivista pyöräilyn kannalta on, että geometria näyttää paremmalta, kun nykyisessä se on hyvin kulmikas ajaa. Autoilun kannalta tuomarilankadulta länteen kääntyminen helpottuu, kunhan muistaa katsoa oikealta tulevat pyöräilijät erittäin tarkasti läpi ennen ympyrään ajamista.

Profiilikuvan paikka

@vanttpa
9. maaliskuuta 2023 kello 7.38.46

Pyörätien leveys on mitoitettu Espoon kaupungin suunnitteluohjeiden mukaisesti. Leveämmän väylän sovittaminen käytössä olevalle katualueelle on haasteellista. Suunnitelmassa on pyritty huomioimaan eri kulkumuotojen käyttäjät mahdollisimman kattavasti.
Väylän pyöräliikenteen ohjeen mukaan 2,5 m on vielä mahdollinen ja mitoitus mahdollistaa kahden tavallisen pyörän kohtaamisen, mutta ei toki tavarapyörän. Tähän kohtaan kuitenkin on suunnitteilla Rantaradan baana pohjoispuolelle, jolloin nykyisin vilkkaan Tuomarilantien rooli jää pienemmäksi.
Tuomarilankadun näkemää itäänpäin on pyritty huomioimaan ja parantamaan mm. leikkaamalla nykyisen ”kumpareen” kohtaa katualueen osuudelta sekä siirtämällä pyöräilijät lähemmäksi Tuomarilantien reunaa. Kiertoliittymän siirto pohjoisen suuntaan on haasteellinen toteuttaa mm. radan sijainnin ja LP alueen liittyvien järjestelyjen johdosta.

Terveisin
Päivi Vänttinen
Espoon kaupunki