Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 36
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.9.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Kallis uudistus ei palvele juurikaan ketään

Profiilikuvan paikka

Asukas2
17. elokuuta 2023 kello 9.32.56

Suunnitelmassa on muutama kysymysmerkkiä ja huolta aiheuttavaa ratkaisua.
Ensinnäkin tämä Vanha-Karabackan kävelytie ei juurikaan palvele ketään, varsinkaan kun kävelytietä ei jatketa sieltä S-marketin ulkopuolella olevalta bussipysäkiltä seuraavalle bussipysäkille Leppävaaran suuntaan saakka. Lisäksi tämän kävelytien sijainnissa ei ollenkaan olla huomioitu ajotien mahdollista leventämistarvetta tulevaisuudessa. Kaupungin edustajan mukaan ymmärsin, että tiellä lasketaan liikennettä ja mahdollinen tien leventäminen ajankohtaista tulevaisuudessa, siinä tapauksessahan tämä Turuntuen eteläpuolelle toteutettava kävelytie nyt turhaa rahan haaskausta, jos sitä taas 10 vuoden sisällä siirretään. Turuntie on todella liikennöity ja siellä on ruuhka-aikaan todella pitkiä jonoja, jonka vuoksi ajoväylien lisääminen pikemminkin pakko. Eikö rahaa voisi säästää ja suunnitella tämä jo varauksella valmiiksi tähän?
Lisäki Vanha-Karabacka virallisena kävelytienä aiheuttaa hulevesiongelmia viereisille kiinteistöille. Vanha-Karabacka on tällä hetkellä useammasta kohdasta, mutta etenkin tien eteläisessä päässä paljon korkeammalla kuin viereinen kiinteistö, jolloin kaupungin on varmistuttava siitä, että kaupungin hulevedet eivät ajaudu kiinteistön maille. Tällöin auraaminenkin tulee suorittaa siten, ettei ainakaan vinolla auralla mennä siitä, joka ajaa lumet jommallekummalle puolelle. Vai onko tarkoitus, että tämä jatkuu ilman talvikunnossapitoa kuten tällä hetkellä?
Vanha-Karabacka tien pohjoisessa päässä puolestaan huolta aiheuttaa oja, joka kulkee tien kummallakin puolella ja tuo kaupungin vesiä Karakalliosta alas tähän ojaan, joka tällä hetkellä jatkuu läntisen puolen tontin läpi ja pysähtyy Nuorisosäätiön tonttiin, sillä siellä oja tukittu. Onko huomioitu mahdollinen lisähulevesi, jonka tämä kävelytiemuutos aiheuttaisi? Koska oja on tukittu toisesta päästä ei ojaan mahdu loputonta määrää hulevesiä. Kävelytie on pohjoipäässä myös siirretty huomattavan paljon lähemmäs kiinteistön rajaa lännessä, joka on turhaa, jos kävelytien saisi jatkettua seuraavalle bussipysäkille saakka ja sitä myöten voitaisiin käyttää olemassa olevaa tietä kokonaisuudessaan. Tämä myös keventäisi viereisen kiinteistön hulevesikuormaa, jonka tämä tien siirtäminen lähemmäs kiinteistön rajaa aiheuttaisi.
Kuitenkin koko risteysalueen osalta koen, että järkevämpi ja turvallisempi suunnitelma olisi liikenneympyrä, joka ensinnäkin sujuvoittaisi alueen liikennettä valoja paremmin. Lisäksi jos ollaan tekemässä kasa kävelytie alikulkuja, niin varmasti olisi aikaisemman kommentoijan mukainen ehdotus alittavasta kävelytieristeyksestä suoraan risteyksen alapuolella huomattavasti järkevämpi idea. Se jouhevoittaisi myöskin kevyen liikenteen alueella liikkumista. Tällä hetkellä risteysalue on kömpelö sekä kevyelle liikenteelle että autoliikenteelle. Ja monen eri alikulun kaivaminen varmasti kalliimpaa kuin yhden kunnon risteysalikulun tekeminen.

Ilmianna |