Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 36
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.9.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Lähderannantieltä/Karakalliosta Karaniityntielle

Profiilikuvan paikka

Aarni
19. elokuuta 2023 kello 18.23.22

Kävelijän/pyöräilijän kulku Karakallion suunnasta (Lähderannantieltä) Karaniityntielle (esim. S-marketille tai Turuntien Leppävaaraan vievälle bussipysäkille) vaikuttaa suunnitelmassa hyvin mutkikkaalta. En näe, että sujuvoittaisi kulkua. Kaipaisin vanhan kevyen liikenteen sillan tyyppistä yksinkertaista ratkaisua. Tiedän, ettei se ollut esteetön, mutta sen voisi ottaa kevyenä osaksi suunnitelmaa - rakennetaanhan nykyään ”täysin turhia” kuntoportaitakin ei mistään ei minnekään. Ehkä osa kallioleikkauksista vältettäisiin näin?
Tai onko tutkittu sellaista vaihtoehtoa, että kevyt liikenne Turuntien vartta kulkisi edelleen maan pinnan myötäisesti, ja vain Lähderannantie —Karaniityntie -yhteys olisi suorina reitteinä eri tasossa autojen kanssa (alikulku/ylikulku, tai eri puolilla tietä eri ratkaisut)?

Edellä on esitetty hyviä näkemyksiä minuakin huolestuttavista asioista. Pyöräilijät ajavat kovaa Turuntien vartta, mikä onkin hyvä ja suotakoon heille. Alikulkujen ja mutkien lisääminen kyseiseen tilanteeseen ei sen sijaan ole turvallista. Omasta mielestäni yhdet risteykset riittäisivät kevyen liikenteen väylille, olisi silloin vain yksi kohta jossa varoa pyöräliikennettä. Ei siis erillisiä raitti 3 & 5 ja raitti 2 & 4 -pareja, ja kaikissa niissä jyrkkiä mutkia ja käännöksiä.

Toinen asia on autojen liikenteen vs. kevyen liikenteen sujuvuus. Suunnitelma näyttää ohikulkevan autoliikenteen kannalta suurelta ja hyvältä. Vähän tuntuu jäävän jalkoihin (tien alle kuoppaan) kevyt liikenne. Jos kuoppaa kaivetaan, edellä esitetty ”kaikista suunnista kaikkiin suuntiin” liittymän alla kulkeva alikulku toimiva ainakin osalle kevyen liikenteen kulkijoista.

Ilmianna |