Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 36
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.9.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Erottelu tarvitaan

Profiilikuvan paikka

Lari
23. elokuuta 2023 kello 13.56.27

Tässä risteyksessä on vilkasta kävelyä etenkin koulu- ja työpäivien alku- ja loppuaikoina. Niin pieniä kuin isompiakin on liikkeessä bussiin, kouluun ja työpaikoille. Tälläkin hetkellä siellä kulkee kävelijöitä kadun vasemmassa ja oikeassa laidassa kumpaankin suuntaan ja keskellä. Tähän vielä lisäksi skuutit, pyörät ja koiranulkoiluttajat. Kohtaamistilanteissa tulee vaaranpaikkoja, vaikka onneksi törmäyksiltä on yleensä vältytty, niin ohitustilanteet ovat epämiellyttäviä ja stressaavia.
Tilanteen selkeyttämiseksi kävelyn ja pyöräilyn erottelu on paikallaan, etenkin kun käännytään vielä suhteellisen kapeisiin alikulkuihin. Seutureittien poikkileikkauksissa on ohjeiden mukaan erottelu, kun on paljon kävelyä ja pyöräilyä. Muutenkin yhdistettyjä tulisi välttää viimeiseen saakka juuri edellä mainituista syistä, että ne luovat epäselviä ja ikäviä ohitustilanteita. Tämä sitten johtaa kävelijöiden, koiranulkoiluttajien ja pyöräilijöiden väliseen stressiin ja ikävään palautteeseen.
Talvella erottelumerkinnät katoavat, mutta Oulussa on hyviä esimerkkejä lumeen heijastettavista erottelumerkinnöistä.
Erottelu tulee ulottaa koko Turuntien varrelle ja koska rakentaminen tapahtuu palasissa, niin se on tehtävä palanen kerrallaan.

Ilmianna |