Gå till innehållet

Keilaniemenpromenadi katusuunnitelma

Pratbubbla 8
17.3.2021 | Espoon kaupunki
Havainnekuva yläviistosta rantapromenadista

Keilaniemenpromenadi on uusi rakentuva osa Espoon rantaraittia Keilaniemessä. Se palvelee jalankulkua ja pyöräilyä sekä mahdollistaa virkistäytymisen meren äärellä metroaseman välittömässä läheisyydessä. Promenadin eteläpuolella on kaksi laiturivarausta (saaristovene ja vierasveneet) sekä oleskeluportaiden edustalla varaus merikylpylälle. Alueelle rakentuu myös uusi korkea tornitalo ja keskusaukio, peruskorjattava Keilalammen toimistorakennus sekä kaksi uutta asuinkerrostaloa.


Keilaniemenpromenadilla on kulkua kahdella tasolla. Ylätasolla korossa +3.5 on yhdistetty jalankulku- ja pyörätie, joka on 4,5 m leveä ja toimii myös pelastusreittinä.

Alempi taso +2.0 on varattu jalankululle. Se rajautuu meren puolelta luonnonkivipäällysteiseen rantamuuriin sekä veden äärelle laskeutuviin veistoksellisiin rantaportaisiin. Kulkuväylän varrella sijaitsee myös kaksi pientä aukiomaista oleskelualuetta sekä ulkokuntoilupaikka säädettävin laittein.

Kulkuväylien väliin jääville alueille sijoittuu monilajinen nauhamainen istutusalue. Ylä- ja alatason välissä on porrasyhteyksiä sekä esteetön luiska, jota pitkin on pääsy rantaportaiden edustalle sekä mahdolliselle merikylpylälle. Rantamuurilla ja oleskeluportailla rajattu urbaani rantaviiva vaihtuu pohjoispuolella luonnonmukaisesti rantavyöhykkeeksi. Meriveden korkeusvaihtelulle ja eroosiolle altis rantaviiva verhoillaan luonnonrantaa muistuttavalla kiviverhouksella ja rantavyöhykkeen ylemmät osat istutetaan.

Suunnitelmia voi kommentoida Otakantaa-palvelussa aikavälillä 17.-30.3.2021

Lisätietoja: Miikka Hakari miikka.hakari@espoo.fi +358 43 8249 075


Basuppgifter

Publicerad: 17.3.2021

Ägare: Kontaktpersoner:
Teman:
  • #boende och byggnadsverksamhet
  • #miljö och natur
  • #trafik
Kommuner:
  • Esbo

Bilagor

Gör en anmälan