Gå till innehållet

Kommentoi Meijän Cityn Palveluiden ja liike-elämän -teemaa

Pratbubbla 8
Diskussion | Lappeenrannan kaupunki
Diskussionen har avslutats

Palveluiden ja liike-elämän teemassa kehitetään kaupallista kaupunkikeskustaa, palveluja ja niiden saavutettavuutta. Keskustan halutaan olevan kilpailukykyinen Leirin ja Myllymäen automarkettien kanssa. Palveluita halutaan tarjota monipuolisesti eri ikäryhmille. Yrittäjäystävällisyys on tärkeä osa Meijän Cityä. 

Kehittämiskortit, jotka käsittelevät Palveluiden ja liike-elämän -teemaa ovat ohessa liitteenä.Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Sen lisäksi liike-elämän ja keskustan vetovoiman kehittäminen on keskeisesti mukana kaikissa muissa teemoissa. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia Palveluiden ja liike-elämän - teema herättää.

Basuppgifter

Avslutat: 12.5.2021

Bilagor

Ilmianna


tyhjät liiketilat käyttöön

Plats för profilbild

lisää ideoita
26. april 2021 klockan 19.15.45

Lisää popup kokeiluja tyhjiin liiketiloihin. Ideakorteissa oli esitetty hyviä ideoita, joiden toivoisi tulevan käyttöön! Tyhjät ikkunat eivät ilahduta ketään. Erilaiset somistuksetkin voisivat ilahduttaa kulkijoita. Ja liiketilat esim. nuorten taiteilijoiden näyttelykäyttöön (esim. LAB?)


Ei jalkaan sahausta

Plats för profilbild

Kivijalka
26. april 2021 klockan 21.06.04

Keskustan kivijakaliikkeiden tukemisen suurin tukikeino on keskustan kadunvarsi ja pysäköintitalojen maksujen lakkauttaminen, merkittävä alentaminen ja maksun helppous. Pysäköinnin tulisi olla kiekollista 0.5-2h koko keskustan alueella. Tämän jälkeen pysköinnistä voidaan pyytää hintaa ja esimerkiksi auton pitäminen samassa paikassa esimerkiksi 72h maksaisi tietyn 12€ summan.

Plats för profilbild

jalkaan sahaus
26. april 2021 klockan 21.10.02

Pysäköintimaksut lähinnä näivettävät kauppaa ja saahaavat kivijalkakauppojen jalkaan. Toki suuret automarketit ja kauppakeskukset kiittävät. Edes kaupungin keskustan liikenneratkaisujen monimutkaisuus ei vaikuta tähän, koska kaikilta löytyy jo nagikaattori puhelimesta.


Fazerille tehtaanmyymälä

Plats för profilbild

Matin ohje
27. april 2021 klockan 10.31.47

Jos tollainen tehdas olisi jossain muussa kaupungissa, siellä olisi jo tehtaan myymälä.
Kaavoitus ja rakennusvalvonta tietenkin ilmoittaa että siellä voi harjoittaa vain teollisuustoimintaa eikä muuta.
Kaavaa voidaan muuttaa jos vaan viitsitään. Keväällä tänne tulisi runsaasti luokkaretkeilijöitä kunhan korona tästä hellittää. Lisäksi siinä tulisi muutama työpaikka ja myyntiveroja Lappeenrantaan ja kauppa kävisi. Myös pitää saada lupa myydä alkoholijuomiakin vähintäänkin paikalla nautittavaksi sekä mukaan otettavaksi.


Valtakatu/liikkeet

Plats för profilbild

Slimboy
29. april 2021 klockan 18.44.22

Valtakatu pitää olla ympärivuotisessa ,nykyisenlaisessa käytössä,kivijalkakauppojen läheisyyteen pitäisi saada pysäköidä lyhytaikaisen kaupassakäynnin ajaksi,koska jos vie vaikka housut lyhennettäksi niin tuntuu turhalta ajaa parkkihaliin alakertaan ja nousta sieltä ja kävellä liikkeeseen kun sen voisi tehdä kätevästi lähelle pysähtyen.

Plats för profilbild

Valtakadun kauppias
29. april 2021 klockan 19.38.30

Valtakatu on hieno ja kallis katu- siellä vain ei liiku juurikaan ketään. Sulan kadun osuus on tosi autio. Jos vaikka sais pysähtyä 15-20min, parantaisi se sekä Oprin että muitten kauppojen olemassaoloa.
On aloitteita tehty useastikin, mutta roskikseen ne tuntuu menevän. Pitäs kait olla osuuskauppias!


keskusta toimivaksi

Plats för profilbild

Hätä on
9. maj 2021 klockan 18.33.24

Lauantai 8.5. oli keskustan kannalta tosi surkea; ei ihmisiä...
Tuskin koskaan ollut noin hiljaista keskustassa ?
Jos kaupat vähenevät vielä ydinkeskustassa, niin viimeisetkin satunnaiset kävelijät häviävät.
Tällöin myös kahviloiden ja ruokapaikkojen olemassa olo on vaakalaudalla !
En ymmärrä miksi kukaan ei oikeasti ole huolissaan kaupungin keskustan palveluista, vaan sen annetaan kuoleutua pois ? ? ?
Ehkäpä keskustalla ei ole mitään paino-arvoa saatikka funktiota ?
Tyhjää ja hiljaista tulee olemaan jatkossakin !