Alberganesplanadi, puiston perusparannus

Pratbubbla 34
17.2.2023 | Espoon kaupunki
Projektet har avslutats. Sammandrag:

Kiitoksia kaikille suunnitelmia koskeneista huomioista ja kommenteista! Olemme nyt lisänneet vastauskoosteen liitetiedostoihin.

Tarkempaa tietoa hankkeen jatkosta ja palautteiden vaikutuksista verkkosivulta: Alberganesplanadi | Espoon kaupunki

Suosittelemme myös tilaamaan Vaikuta nyt -uutiskirjeen, jolloin saat tiedon mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Tilaa Vaikuta nyt -uutiskirje tästä.

Kuva suunnittelualuesta

Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Alberganesplanadi-puiston pohjoisosan eli kirsikkapuiden alueen perusparannuksen suunnittelu on käynnissä. Pilvikirsikat ovat elinkaarensa loppupäässä ja nyt suunnitellaan uusia istutettavia puita. Olevia puita ei poisteta ennen kuin ne todetaan olevan vaarallisen huonokuntoisia tai kunnes rakentaminen alkaa – tällä hetkellä alustava arvio on, että aikaisintaan vuonna 2023.


Alberganesplanadissa rakennetaan jo vuonna 2022 ne alueet, joihin Raide-Jokeri on vaikuttanut. Lisätietoa löytyy Rakentamisen sivulta, linkki: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/alberganesplanadi...

Suunnitteluun alussa kaivattiin puiston käyttäjien näkemyksiä, joten syyskuussa 2021 järjestettiin puistokävely, etätilaisuus ja kerättiin palautetta. Olemme kiitollisia kaikille osallistuneille ja osin ristiriitaisistakin toiveista pyrkineet löytämään ratkaisuja, jotka vastaisivat käyttäjien tarpeisiin, takaisivat uusille puille pidemmän elinkaaren ja olisivat kunnossapidettävissä.

Puistosuunnitelmaluonnos on nähtävillä Ota kantaa -palvelussa 28.3. – 10.4.2022 kahden viikon ajan, jossa sitä voi kommentoida. Suunnitelmat löydät alta liitteet kohdassa.

Epäselvää on vielä asukkaiden laajemmat näkemykset rakentamisen vaiheistukseen, joka kaupungin kannalta on vaikeampi ja kalliimpi vaihtoehto, joten etenkin siihen toivomme näkökulmia ja perusteluita mielipiteisiin. Huomioitavaa on, että kaikki puut on uusittava aika lyhyen aikajänteen sisällä joka tapauksessa (eli vaiheistuksesta tuleva hyöty ei ole hirveän pitkäaikainen). Lisätietoa vaiheistuksista löytyy selostuksesta ja koosteen lopusta.

Kommentointiajan jälkeen suunnitelma päivitetään, viimeistellään ja hyväksytään. Suunnitelmat tulevat esille hankkeen sivuille: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/alberganesplanadi...


Basuppgifter

Avslutat: 17.2.2023

Ägare: Kontaktpersoner:
Teman:
  • #boende och byggnadsverksamhet
  • #miljö och natur
Kommuner:
  • Esbo

Bilagor

  • 12.4.2023 kl 10.28 @Admin modererade innehållet: Vanhan yhteyshenkilön poistaminen
Gör en anmälan